My Love Story

My Love Story

Monday, August 11, 2014

Salam 2014

                                                           


                                                               Assalamualaikum semua,
setelah sekian lama jari-jemari berehat dari menulis di blog. Dah habuk dan bersawang blog haku ni. HAHA. nasib baik tikus dan lipas je xde. Muahaha! Btw, belum terlambat lagi untuk mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir & Batin buat rakan2 yang mengenali diri ini, Salam tahun 2014. Alhamdulillah masih diberi peluang pinjaman di dunia ini. Kalau nak throwback semua benda, macam2 benda nak dicerita, rasanya tak perlu cerita kot, macam2 benda berlaku sekarang ni. Nak cerita dalam blog ni, rasanya boleh muntah BLOG ni. Whatever it is, my last words for today: " I stand for Gaza!!! "


Sunday, June 16, 2013

Wahhhhhh!!!!!!
Lama gila tak update blog!!!!
The busy women ever. HAHAHAHA.

Practical is going to the end, dude. :D
I miss you so much Mohd Hamizan b Mohd Noh. Soooo Muchhhh.



Hamizan & Marlina

Friday, November 30, 2012

orang tak tau

orang tak tau
apa sebenarnya kita nak

orang tak tau 
apa sebenarnya kita lalui

kiranya semuanya boleh kita simpulkan
semua orang tak tau laaaa. . . 

sapa kata belajar tak stress?
sapa kata belajar takde dugaan. . . 

apalagi bila di minggu2 stress mcm ni,
tggal 16hari lagi class untuk dihadiri sebelum study week 
semuanya macam serba serbi tak betul. .

Dengan test yang belambak, dgn assignment yang tak henti2,
ditambah lagi dgn projek final sem ni, iaitu research proposal
ok, siyes aku stress. 

Betullah lecturer aku ckp, kdg2 dlm keadaan tegang mcm ni
kita berlawan dgn diri sendiri, 
"kau nak settlekan sekarang atau nak membazir usia lagi dengan sikap malas?"

Alhamdulillah, aku masih mampu membina kekuatan dalaman dgn sendiri,
"Jadikan solat dan sabar sebagai penolongmu". Memang betul.
untuk org mcm aku ni mmg memerlukan teman, tempat untuk mengadu, teman untuk berkongsi cerita suka dan duka. dan DIA la teman terbaik saya. :)
ALHAMDULILLAH.

dengan tanpa ada ibu bapa disisi, tanpa ada saudara yang dikenali,
memang susah untuk berdiri di kaki sendiri. semuanya memerlukan kekuatan dalaman. . .bukan hanya luaran
yang aku ada cumalah kawan yg menemani serumah dan hanya untuk menghadiri kuliah. . .
dan apa pun yang kita ada, sentiasa la bersyukur, sesungguhnya yang kita dapat tu adalah yang terbaik.

Dunia, hidup mesti belajar berseorangan, sampai masa kita pasti seorang diri juga
i build my self to be independent, tak cukup selama 3 tahun hidup kat kl
alhamdulillah abis jugak belajar, dan sekali lagi Tuhan mencuba kekuatan diri dengan memberi rezeki menyambung pelajaran ke Sarawak. tak la megah mana pun, tap tyelah org2 luar sana kompem tak nak sambung blaja bila dapat tmpat jauh2 mcm ni.

Apa yang penting alhamdulillah tggal 16 hari saja lagi nak menghadiri kelas,
macam mimpi je dah nak abis belajar. Y.Y
ALHAMDULILLAH semoga semua berjalan lancar sehingga akhirnya. Aaamiiinnn~~

Insy'allah pasti dapat ku harungi semua. Doakan pembelajaran saya berjalan lancar.
Lagi2 nak abis ni keje mmg bertambah2 bukan semakin berkurang.
Sabtu dan ahad dah xde makna, sbb dipenuhi dgn aktiviti dan kelas ganti. Jyeahhhhh!!!

DAN lagi satu, yang orang tak tau
bila abis sem ni, perkara yang memang selalu aku hadapi ialah,
"Kenapa kau kurus?tak makan ke?"
Lepas tu nti mcm2 andaian la, boleh pulak ke negatif. ADOIII.

Silalah faham, sebagai seorang pelajar, kiteorang pegi kelas, bukan pergi makannnn ok.
malas nak menjawab soalan2 mcm ni.
Seriously, bila blaja last semester ni, diakui makan mmg kdg2 tak terjaga.
sehari sekali pon dah ckup.
Lagi2 final sem ni, tak payah nak cerita la, buku belambak nak beli, event sana sini,
kdg2 buat event pkai duit sendiri, mana nk cekup kalau sekadar duit PT tu apa la sgt kan.

Kadang2 orang tak tau, kita ni "mengikat perut" sampai tak makan,
nk print asaimen la, nota jadah semua sendirian berhad. mana ada yang free.
tiap bulan nak membayar sewa rumah, macam org bkejaya je nk menyewa2 ni kan.
Haihhh, tapi apakan daya.

Jadi tolongla jgn brfikir bukan2 kalau melihat saya kurus, this is my final sem,
makan jadi gemuk bukan my goal, tap berkorban nak abis belajar tu je.
Sila jgn berfikiran negtif. Saya takda masa nk kenal2 lelaki kat sini.
Hati saya tertinggal kat KL. hahahahaha.
Lantak korang la apa nak cakap.
Tuhan tu nampak apa yang saya lalui, apa yang saya lakukan.


Lagi satu,bab tido plak,
tido tak payah cakapla, mmg ssh nak cukup.

Problemnya, bila parents call weekend tu, kompem susah nak agkt
sbb apa? ni hah, nak membalas tidur!!! lepas tu parents plak marah2 npe bangon lambt2.
bukan nak bangun lmbt mak ayah,
weekend je la msa tuk anak2 mak ayah ni nak merehatkan badan.
Apatah lagi time cuti ke, rasa nikmat je la dpt tido lamanya msa cuti
Baru merasa mcm mne bangon lmbt.
Sbb masa belajar, subuh2 dah bangon, class dari 8 pagi sampai 6ptg
Lain lagi mlmnya dihabiskan dengan membuat asaimen,

Bukan alang2 asaimen bukan 1 @ 2
tap belambak,
presentation lagi. . . . payah la nak cakap
tap itu dah responsibility as student.
So xda hal pye. Yeahhhh!!

Jadi kalau kami sentiasa bangun lmbt masa cuti2 sem tu,
silalah faham.
dah berbulan2 mengguna otak sekeras2nya,
cuti sem la nk merehat2kan badan da otak. hohoho.



Tuesday, September 4, 2012

HITT-GoodNight





Layan gak lagu ni ^.^v

Monday, September 3, 2012

(G-Dragon) That XX (그 XX) - Sungha Jung





GUITAR COVER by talented person Sungha Jung! ^^ Layannn~~

G-DRAGON - THAT XX (그 XX) M/V





GD yaaa! :D

Saturday, August 4, 2012