My Love Story

My Love Story

Wednesday, February 29, 2012

.sem.BARU.

HOLA !!!
Lama tak update blog.
Actually i have a lot things to says.


Akhirnyaaa, cuti dah pun nak berakhir
Cepatnya masa berlalu, ke cuti sem ni memang singkat?
Apa2 je la.


Insya'allah 3hb saya dah balik sarawak.
Haihhh. TAKDE HATI nak balik.
Seriously kat sana bosannn WEiiii !!!
Bosan bosan dan bosan. =.="


Atlast tak lama lagi nak bermulanya kehidupan saya sebagai
seorang pelajar kembali.
Kena menghadapi presentation, assignment, quiz, test, final exam
dan lain2 la.
Dan masa untuk pecah kepala pulak kan, tap tak pecah2 pun.
Masih boleh tahan lagi.


Alhamdulillah dengan result sem lepas
akhirnya aku boleh mengambil paper
seperti yang tertera di Pelan Pengajian
Dan aku harap sem Baru ni berjalan dengan lancar
dan apapun cuba memperbaiki apa2 yang perlu


Dan sem lepas aku dapat satu pengajaran :)
THANKS MEMBER ! Harap awak sedar.
Bila kita BERUSAHA betul2
Walaupun penat lelah, hasilnya sangat memuaskan diri kita.
Tak perlu mintak hint sana sini
simpan tuk diri sendiri
Taknak bagitau orang laen supaya boleh success
segala kuiz test
Atlast, for final bila bukan hasil usaha sendiri
there's nothing left. :)

Jangan ambil jalan mudah OK.


Hal tiket dah pun selesai
Tinggal nak terbang jeee hehe
Naik kapal terbang LOL
Kemas barang tak lagi
Esok dah kena kemas2 barang :(


BT, jadual class dah pun keluar
siyes Pack weiii
Kalau sem lepas jumaat sabtu ahad free
Sem baru ni, sabtu ahad je free !


Dari pukul 8 sampai 6,
Tap xla hari2 mcm tu
Still ada GAP
but paling tak suke
GAP kat tengah2, tghari mcm tu
nanti ptg ada class lagi
Kyaaaaa ! Tak best langsung.
Amik kau Lina
Takde dah nak rilek2
nak maen2


Dan lagi satu buku Planner 2012 aku
tertinggal kat sarawak. Grrr.
Dan sebenarnya saya ada 8 subjek ok.
bukan 7.


Banyak benda difikirkan
Serabut pun ada jugak
Haihhh, rilek Lina
You still got timeee :)


Btw, HN pun akan memulakan
sem barunyaa. Weeeee !
Atlast bermulanya dia praktikal.
GOOD LUCK sayang ! :)
Insy'allah abis praktikal
mudah-mudahan tuhan murahkan rezekinya
Dapat keje yang baik.
Dapat menunaikan tanggungjawabnya sebagai seorang anak.
Dan masa dia merancang kehidupan dgn lebih baik.
Awak da tua yer HN, walaupun muka awak tak menunjukkan
kebenaran umur awak sebenar. HAHAHA ! :D



Masing2 akan cuba melakukan yang terbaik.
Actually my plan going smoothly
Harap2 dapat habis on time.
Insy'allah next year.
Doakan saya yer kawan2.
Nak keje, tolong family.
Dan bersama si Dia. Wahahaha.
Dah masa untuk berfikiran matang.
Matang ler sangat. :P


Kalau habis study nanti, time konvo
nak ketemukan HN dengan mak saya.
bukan dgn mak saya saja, tap dgn semua family
HAHAHA ! :D
walaupun HN dah jmpe ayah, akak n abg ipar. :P
Insya'allah itu harapan saya.
Ya Tuhan, ku hanya mampu merancang.
Ku serahkan segalanya kepada-MU.


Lagipun dah dapat temukan tu
Takde la nanti family2 lain
bising2 tanya siapa kekasih hati
'bila nak kawin?'
sekarang pun dah mula tanya. HAHAHA !
Alahai mcik pcik.


Mudah-mudahan kita mampu mengharungi bersama2 ya sayang
Apapun susah senang, stress, gembira, sedih
kita akan kongsi bersama.
Thanks a lot HN for always stay by my side
when i want to give up, when everything is really sucks.
Thanks for all your sacrifice, attention, love and understanding.
For all my family also, yang jadi tulang belakang saya untuk bertahan
mampu nak berdiri menghadapi semua ni, terima kasih atas segala
sokongan, dorongan, nasihat dan doa ibu bapa saya.

Know what? I don't think i can success without them.

REALLY REALLY LOVE you alls !!!
THANK YOU ALLAH.


Semoga sem Baru ni berjalan dengan lancar
Apapun dugaan kita akan sama2 mengharungi.


For HN, thanks for loving me until now.
Sanggup tunggu walaupun kita jumpa sebenarnya
hanya boleh dikira brpa kali je. :(
Saya rasa kalau awak tak ikhlas dgn saya dah lama awak
tinggalkan saya.
BUT until now, you still by my side
same character, same person like first time we meet.
Never change. Really love you. Saranghaeee ! Fighting !








#Thanks Hencik Google for this picture ! :D
#Jumpa next posts !

Tuesday, February 28, 2012

- i miss you -




#Irwansyah ft Zaskia# Comelnya suami isteri menyanyi ! :D

Karena Ku Cinta Kau

Friday, February 24, 2012

SPECIAL for HN :))






Can you feel me when I think about you?
With every breath I take
Every minute, no matter what I do
My world is an empty place

Like I've been wondering the desert
For a thousand days
Don't know if it's a mirage
But I always see your face, baby

I'm missing you so much
Can't help it, I'm in love
A day without you is like a year without rain
I need you by my side
Don't know how I'll survive
A day without you is like a year without rain
Ooh, woooaaahh woaahh

The stars are burning
I hear your voice in my mind
Can't you hear me calling
My heart is yearning
Like the ocean that's running dry
Catch me I'm falling

It's like the ground is crumbling underneath my feet
(Won't you save me)
There's gonna be a monsoon
When you get back to me

Oh, baby

I'm missing you so much
Can't help it, I'm in love
A day without you is like a year without rain
I need you by my side
Don't know how I'll survive
A day without you is like a year without rain
Ooh, woooaaahh woaahh

So let this drought come to an end
And make this desert flower again
I'm so glad you found me
Stick around me
Baby, baby, baby, oh
It's a world of wonder with you in my life
So hurry, baby
Don't waste no more time
And I need you here
I can't explain
But day without you
is like a year without rain
Ooh

I'm missing you so much
Can't help it, I'm in love
A day without you is like a year without rain
I need you by my side
Don't know how I'll survive
A day without you is like a year without rain
Ooh, woooaaahh woaahh





* Baju dia sgt cantik kannn> ;P

Wednesday, February 22, 2012

.ketenangan.abadi.

Dimana permulaan kita,
Darinya tanah, dijantinakan, adanya roh, menjadi manusia
dicipta sebaik-baik ciptaan-Nya
Tiada cacat celanya


Dan segala perjalanan hidup
tertulis sejak dari azali
Dan sesuatu yang tercipta itu
pasti ada sebabnya


Maka terjadilah manusia
untuk sujud kepada-Nya
Pencipta sekalian alam
Maka ikutlah perintah-Nya
untuk mengapai Jannah
Tinggalkan yang dilarang untuk mengelak siksa neraka

“Dan (ingatlah) Aku tidak menciptakan jin dan manusia melainkan untuk mereka menyembah dan beribadat kepadaKu”

(Surah Al-Ruum: 21)




Kadang-kadang kita leka dengan duniawi
bergembira, bergelak tawa, berhibur,
Manusia penuh penuh khilaf
dan dunia penuh godaan dan cobaan


“(Orang-orang kafir itu ialah) orang-orang yang menjadikan perkara-perkara ugama mereka sebagai hiburan yang melalaikan dan permainan, dan orang-orang yang telah terpedaya dengan kehidupan dunia (segala kemewahannya dan kelazatannya)”.

(Surah Luqman: 6)



Dan beringatlah kita setiap yang hidup itu pasti menghadapi kematian
Tiada penangguhan malah cepat atau lambat
semua dari Izin-Nya
Siapa yang mampu melawan takdir yang tertulis


Dan setiap jasad hanya ditemani tangisan para insan sekeliling
Hanya mampu mengirim doa
yang menanggung sakit si jasad untuk menempuh
pengadilan di alam barzakh


Mampukah kita menghadapinya ??
Ya Allah ! Kita hanya hamba yang penuh dosa
berlumur dosa
Bersediakah kita ? mampukah kita ?


Dan sesungguh-Nya bekalan utk dibawa ke SANA
takkan pernah cukup
Dan apa peranan untuk kita hidup di'dunia ?


Maka lakukan apa yang KU-Perintah
Maka selamatlah kamu dari siksaan
Kanku ciptakan kamu KETENANGAN ABADI
yang akan kekal selamanya 'syurga firdausi'


Dan sia-sia lah apa yang kita kejarkan di dunia
Harta, kekayaan, kejayaan yang hanya dirasai sementara
Dan bila sampainya ajal kita,
hanya jasad yg dibawa bersama ibadah d'kerjakan di dunia


Ya tuhan, ku merasa hidup itu terlalu singkat
Maka bersedialah kamu sebelum waktunya


Ajal itu tidak dapat dijangka
Mungkin orang sekeliling kita pergi dahulu
Mungkin orang yang kita sayang
Mungkin ibu bapa kita
Mungkin para keluarga kita
Mungkin sahabat handai kita
Mungkin cikgu-cikgu kita
Mungkin jiran-jiran kita
Dan Mungkin Diri Kita.


Ya Rabb aku menuju kepada-MU
Pimpinlah aku menuju ketenangan abadi.





Dari itu ingatlah bahawa kehidupan dunia itu hanyalah sementara dan sebagai jalan untuk menuju kebahagiaan di akhirat. Kita perlu sentiasa waspada dan ingat bahawa Allah Subhanahu wa Ta‘ala menyediakan azab bagi orang-orang yang mengutamakan kehidupan dunia semata-mata tanpa menghiraukan larangan-larangan Allah dan RasulNya bahkan lalai dan leka oleh perkara-perkara mungkar dan maksiat. Ini dijelaskan oleh Allah Subhanahu wa Ta‘ala dalam firmanNya yang tafsirnya:

“Ketahuilah bahawa (yang dikatakan) kehidupan dunia itu tidak lain hanyalah (bawaan hidup yang berupa semata-mata permainan dan hiburan (yang melalaikan) serta perhiasan, juga (bawaan hidup yang bertujuan) bermegah di antara kamu (dengankelebihan, kekuatan dan bangsa keturunan) serta berlumba-lumba membanyakkan hartabenda dan anak pinak; (semuanya itu terhad waktunya) samalah seperti hujan yang (menumbuhkan tanaman yang menghijau subur) menjadikan penanamnya suka dan tertarik hati kepada kesuburannya, kemudian tanaman itu bergerak segar (ke suatu masa yang tertentu), selepas itu engkau melihatnya berupa kuning; akhirnya ia menjadi hancur berkecai; dan (hendaklah diketahui lagi, bahawa) di akhirat ada azab yang berat (disediakan bagi golongan yang hanya mengutamakan kehidupan dunia), dan (ada pula) keampunan besar serta keredaan dari Allah (disediakan bagi orang-orang yang mengutamakan akhirat). Dan (ingatlah, bahawa) kehidupan dunia ini tidak lain hanyalah kesenangan bagi orang-orang yang terpedaya”.




*Jalan Menuju Redha-Mu Ya Rabb*


Nukilan Original by; Marlina Asmara

Tuesday, February 21, 2012

.Al-Kisah.RESULT.

Kisahnya bermula begini.
Kawan-kawan asyik busy update pasal result keluar.
maka secara semulajadi aku pun cuak tak tentu hala.
dan aku rasa tunggu result keluar ni lagi menakutkan dari amik exam.

Semua busy buat countdown pukul12 tepat 22hb.
Tunggu punya tunggu, portal announce pukul9 pagi baru blh check.
Maka aku pun buat keputusan untuk tidur.
Sebenarnya tidur yang tak berapa lena pun.

Bila on9 FB, TWITTER & bbm kat hp.
memang pengaruh untuk anda tak dapat tido.
member asyik PING2, chat2, update status.
Atlast HN mesej; cuba lena, saya tunggu sampai awak lena.

Lepas baca ayat Qursy.
Aku pun dibuai2 dan sdh sampai ke awang-awangan.
Maka tidur lena sampai pagi.

Tersedar pukul 7pagi.
Tak pernah2 aku tersedar awal macam tu.
selalu pukul 10 baru bangun.haha.

Dah tersedar check hp.
Eh, belum pukul 9 lagi.
Tap bbm, twitter, fb semua have sign alert.
Check punya check.
Semua dah check RESULT weiii.

Maka dengan secara tak langsung.
Turun bawah. bukak laptop. ada line tenet.
Maka search Yahoo.
Waaaaa, aku nampak tuuu !
Dalam hati. 'lantakla apa nak jadi weii, terima'

Loadinggg. . . .
Zuppp ! amik kauuu !
Tgk je belah kanan hujung sekali

Kyaaaaaaaaaaaa ! LULUS for all subject ! :D
What you can say; Alhamdulillah, syukur Ya Allah. :)

Dalam kita gembira2.
Ada jugak yang berduka.
Dan dalam banyak2 subjek, subjek OB (Organizational Behavior)
memang subjek killer kat sarawak.
Dan ada member yang repeat.
Alhamdulillah aku lulus.
sudah memadai bagi ku.

Yela, anda pun tahu implikasi repeat kan.
Nanti jadual clash. nak drop subj.
Dan fyi, next sem ada 7subjek wooooo !
kredit hour xpayah la nak cakap.
Memang, memang. . ssh nak cakap.

Kepada member2 jangan putus asa k.
Stay strong !
Saya tau rasa sakit tu mcm mana.
Dan apapun jgn putus asa, masih ada peluang nak memperbaiki.
Try the best until the end.
Balas dendam la, dapatkan A !!!

Dah cukup untuk post kali ni.
Alhamdulillah STAGE 1 dah lepas.
Ready for next stage bebeh !
Chaiyok2 ! :D

For my family. THANKS a lot for your support & pray
For HN thanks always by my side. give me moral support.
Mereka adalah hadiah paling terbaik dalam hidup saya.
Terima kasih Ya Allah.

LOVE you ALLS with ALL MY heart !





*YOU ALL rock bebeh !*

Saturday, February 18, 2012

.terukir.di.bintang.





Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku cuba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia


Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…


Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu




p/s : First time lagu Yuna masuk dgn jiwa aku, lagu2 dia sebelum aku tak minat ! haha ! :D ENJOY this song ! SPECIAL for Hamizan Noh ! :))

NAFSU DAN IMAN

Semalam aku masih teringat lagi bahagia bersamamu,
Kita bagai merpati sejoli bebas menerobos awan luas tanpa sekatan,
Saat itu kita begitu gembira sehingga lupa ada hari pembalasan,
Sehingga lupa adanya tuhan.

Nafsu remaja menguasai jiwa-jiwa yang lemah akidah,
Kita hanyut dalam gelora kasih,
Bisikan azazil meresapi pembuluh darah
Akhirnya aku tewas dipelukan Hawa.

Remaja bertukar dewasa,dan aku masih bernafas,
Nyawa belum kekerongkongan
Masih ada waktu menebus dosa-dosa
Dengan taubat di kaki malam,Kupertaruhkan isgtighfarku.

Aku mula melihat besar nya sahabat-sahabat(r.anhum),
Besar amalannya dan mujahaddahnya
Besarnya pegangan sunnahnya
Besar cintanya pada Rasul dan KhaliqNya
Fikirku ku kini terkesan
Hanya Allah cinta abadi

Biarlah ku pimpin tanganmu,mencari redha Allah
Dengan bimbingan kalamullah dan Al-hadis
Kita susuri bahagia Ahmad dan humairah
Walaupun penuh kezuhudan
Pasti dan pasti bahagia penuh kejayaan
Menuju Akhirat abadan abada..