My Love Story

My Love Story

Friday, November 30, 2012

orang tak tau

orang tak tau
apa sebenarnya kita nak

orang tak tau 
apa sebenarnya kita lalui

kiranya semuanya boleh kita simpulkan
semua orang tak tau laaaa. . . 

sapa kata belajar tak stress?
sapa kata belajar takde dugaan. . . 

apalagi bila di minggu2 stress mcm ni,
tggal 16hari lagi class untuk dihadiri sebelum study week 
semuanya macam serba serbi tak betul. .

Dengan test yang belambak, dgn assignment yang tak henti2,
ditambah lagi dgn projek final sem ni, iaitu research proposal
ok, siyes aku stress. 

Betullah lecturer aku ckp, kdg2 dlm keadaan tegang mcm ni
kita berlawan dgn diri sendiri, 
"kau nak settlekan sekarang atau nak membazir usia lagi dengan sikap malas?"

Alhamdulillah, aku masih mampu membina kekuatan dalaman dgn sendiri,
"Jadikan solat dan sabar sebagai penolongmu". Memang betul.
untuk org mcm aku ni mmg memerlukan teman, tempat untuk mengadu, teman untuk berkongsi cerita suka dan duka. dan DIA la teman terbaik saya. :)
ALHAMDULILLAH.

dengan tanpa ada ibu bapa disisi, tanpa ada saudara yang dikenali,
memang susah untuk berdiri di kaki sendiri. semuanya memerlukan kekuatan dalaman. . .bukan hanya luaran
yang aku ada cumalah kawan yg menemani serumah dan hanya untuk menghadiri kuliah. . .
dan apa pun yang kita ada, sentiasa la bersyukur, sesungguhnya yang kita dapat tu adalah yang terbaik.

Dunia, hidup mesti belajar berseorangan, sampai masa kita pasti seorang diri juga
i build my self to be independent, tak cukup selama 3 tahun hidup kat kl
alhamdulillah abis jugak belajar, dan sekali lagi Tuhan mencuba kekuatan diri dengan memberi rezeki menyambung pelajaran ke Sarawak. tak la megah mana pun, tap tyelah org2 luar sana kompem tak nak sambung blaja bila dapat tmpat jauh2 mcm ni.

Apa yang penting alhamdulillah tggal 16 hari saja lagi nak menghadiri kelas,
macam mimpi je dah nak abis belajar. Y.Y
ALHAMDULILLAH semoga semua berjalan lancar sehingga akhirnya. Aaamiiinnn~~

Insy'allah pasti dapat ku harungi semua. Doakan pembelajaran saya berjalan lancar.
Lagi2 nak abis ni keje mmg bertambah2 bukan semakin berkurang.
Sabtu dan ahad dah xde makna, sbb dipenuhi dgn aktiviti dan kelas ganti. Jyeahhhhh!!!

DAN lagi satu, yang orang tak tau
bila abis sem ni, perkara yang memang selalu aku hadapi ialah,
"Kenapa kau kurus?tak makan ke?"
Lepas tu nti mcm2 andaian la, boleh pulak ke negatif. ADOIII.

Silalah faham, sebagai seorang pelajar, kiteorang pegi kelas, bukan pergi makannnn ok.
malas nak menjawab soalan2 mcm ni.
Seriously, bila blaja last semester ni, diakui makan mmg kdg2 tak terjaga.
sehari sekali pon dah ckup.
Lagi2 final sem ni, tak payah nak cerita la, buku belambak nak beli, event sana sini,
kdg2 buat event pkai duit sendiri, mana nk cekup kalau sekadar duit PT tu apa la sgt kan.

Kadang2 orang tak tau, kita ni "mengikat perut" sampai tak makan,
nk print asaimen la, nota jadah semua sendirian berhad. mana ada yang free.
tiap bulan nak membayar sewa rumah, macam org bkejaya je nk menyewa2 ni kan.
Haihhh, tapi apakan daya.

Jadi tolongla jgn brfikir bukan2 kalau melihat saya kurus, this is my final sem,
makan jadi gemuk bukan my goal, tap berkorban nak abis belajar tu je.
Sila jgn berfikiran negtif. Saya takda masa nk kenal2 lelaki kat sini.
Hati saya tertinggal kat KL. hahahahaha.
Lantak korang la apa nak cakap.
Tuhan tu nampak apa yang saya lalui, apa yang saya lakukan.


Lagi satu,bab tido plak,
tido tak payah cakapla, mmg ssh nak cukup.

Problemnya, bila parents call weekend tu, kompem susah nak agkt
sbb apa? ni hah, nak membalas tidur!!! lepas tu parents plak marah2 npe bangon lambt2.
bukan nak bangun lmbt mak ayah,
weekend je la msa tuk anak2 mak ayah ni nak merehatkan badan.
Apatah lagi time cuti ke, rasa nikmat je la dpt tido lamanya msa cuti
Baru merasa mcm mne bangon lmbt.
Sbb masa belajar, subuh2 dah bangon, class dari 8 pagi sampai 6ptg
Lain lagi mlmnya dihabiskan dengan membuat asaimen,

Bukan alang2 asaimen bukan 1 @ 2
tap belambak,
presentation lagi. . . . payah la nak cakap
tap itu dah responsibility as student.
So xda hal pye. Yeahhhh!!

Jadi kalau kami sentiasa bangun lmbt masa cuti2 sem tu,
silalah faham.
dah berbulan2 mengguna otak sekeras2nya,
cuti sem la nk merehat2kan badan da otak. hohoho.



Tuesday, September 4, 2012

HITT-GoodNight





Layan gak lagu ni ^.^v

Monday, September 3, 2012

(G-Dragon) That XX (그 XX) - Sungha Jung





GUITAR COVER by talented person Sungha Jung! ^^ Layannn~~

G-DRAGON - THAT XX (그 XX) M/V





GD yaaa! :D

Saturday, August 4, 2012

Friday, July 27, 2012

BIGBANG - YG On Air ▶ FANTASTIC BABY





Layannnnn~~ ^.^v


 LYRICS:


yeogi buteora modu moyeora We gon’ party like lilililalala
mameul yeoreora meoril biwora bureul jjipyeora lilililalala
jeongdabeun mutjji malkko geudaero badadeuryeo neukkimdaero ga ALRIGHT
haneureul majuhago du soneul tta wiro jeo wiro nalttwikko sipeo OH
nanananana nanananana

Wow~ Fantastic Baby
 Dance! I wanna dan- dan- dan- dan- dance Fantastic Baby
 Dance! I wanna dan- dan- dan- dan- dance Wow~ Fantastic Baby
i nanjangpane HEY kkeutpan wang charye HEY
ttangeul heundeulkko 3buneuron bulchungbunhan race wait
bunwigineun gwayeol HUH Catch Me On Fire~ HUH
jinjjaga natanattta nananana

hanabuteo yeolkkaji modeun ge da han suwi
morae beolpan wireul michin deusi ttwieobwado, geotteunhan uri
haneureun chungbunhi neomuna pureunikka
amugeottto mutjji mallan mariya neukkiran mariya naega nugunji

 ne simjangsorie matkke ttwigi sijakae magi kkeunnal ttaekkaji YE

I can’t baby don’t stop this
oneureun tarakae (micheo barakae) ganeungeoya

Wow~ Fantastic Baby

Dance! I wanna dan- dan- dan- dan- dance Fantastic Baby Dance! I wanna dan- dan- dan- dan- dance Wow~ Fantastic Baby!
BOOMSHAKALAKA (3x) DAN DAN DAN DAN DANCE (2x)

nal ttara jababol temyeon wabwa nan yeongwonhan ttanttara
oneul ppam geumgiran naegen eopsseo Mama Just Let Me Be Your Lover
i hollan sogeul neomeo nanananana

meorikkeutpputeo balkkeutkkaji bijyueoreunsyokeu
nae gamgageun somunnan kkun apsseoganeun chok
namdeulppodaneun ppareun georeum
chawoni dareun jeolmeum eoreumeoreumeoreum HOLD UP nanananana

ne simjangsorie matkke ttwigi sijakae magi kkeunnal ttaekkaji YE

I can’t baby don’t stop this

oneureun tarakae (micheo barakae) ganeungeoya

Wow~ Fantastic Baby
Dance! I wanna dan- dan- dan- dan- dance Fantastic Baby

Dance! I wanna dan- dan- dan- dan- dance Wow~ Fantastic Baby BOOMSHAKALAKA (3x) DAN DAN DAN DAN DANCE (2x)

da gachi nolja YE YE YE da gachi ttwija YE YE YE
da gachi dolja YE YE YE da gachi gaja
Wow~ Fantastic Baby

HIP-HOP Couple





Here is Jk Tiger and his Wife Yoon Mirae! Sweet Coupleeee! :D

Thursday, July 19, 2012

I'M MAD AT YOU!


HEY YOUUUUU!

@home!

Just Arrived at Home! Jyeahhhh! Dah tak Homesick! :D Apapun saya rindu dgn insan bernama Mohd Hamizan b Mohd Noh! SO MUCH! Dear, i'm counting to see youuuu after Rayaa! Muah3x! ^^





For 'someone' Hey bitch! don't ever mention my name/my bf name, YOU start it. and i'll start louder than you. FUCK OFF la bodoh! Tak abis2, Selagi tak rosakkan hubungan orang, selagi tu la mulut tak berhenti, DRAMA!!! In whatever you do, just do on your own! macam la ada org nak kesah. Palui, badukang!!




*Siapa rasa cili, dia rasa pedas. :) jgn pulak org lain yang terasa k.
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

Thursday, May 24, 2012

Sunday, March 25, 2012

.Yong.Hwa.My.Taste.HAHA.


No.1 dari kiri (Yong Hwa) saya punya.

Wednesday, February 29, 2012

.sem.BARU.

HOLA !!!
Lama tak update blog.
Actually i have a lot things to says.


Akhirnyaaa, cuti dah pun nak berakhir
Cepatnya masa berlalu, ke cuti sem ni memang singkat?
Apa2 je la.


Insya'allah 3hb saya dah balik sarawak.
Haihhh. TAKDE HATI nak balik.
Seriously kat sana bosannn WEiiii !!!
Bosan bosan dan bosan. =.="


Atlast tak lama lagi nak bermulanya kehidupan saya sebagai
seorang pelajar kembali.
Kena menghadapi presentation, assignment, quiz, test, final exam
dan lain2 la.
Dan masa untuk pecah kepala pulak kan, tap tak pecah2 pun.
Masih boleh tahan lagi.


Alhamdulillah dengan result sem lepas
akhirnya aku boleh mengambil paper
seperti yang tertera di Pelan Pengajian
Dan aku harap sem Baru ni berjalan dengan lancar
dan apapun cuba memperbaiki apa2 yang perlu


Dan sem lepas aku dapat satu pengajaran :)
THANKS MEMBER ! Harap awak sedar.
Bila kita BERUSAHA betul2
Walaupun penat lelah, hasilnya sangat memuaskan diri kita.
Tak perlu mintak hint sana sini
simpan tuk diri sendiri
Taknak bagitau orang laen supaya boleh success
segala kuiz test
Atlast, for final bila bukan hasil usaha sendiri
there's nothing left. :)

Jangan ambil jalan mudah OK.


Hal tiket dah pun selesai
Tinggal nak terbang jeee hehe
Naik kapal terbang LOL
Kemas barang tak lagi
Esok dah kena kemas2 barang :(


BT, jadual class dah pun keluar
siyes Pack weiii
Kalau sem lepas jumaat sabtu ahad free
Sem baru ni, sabtu ahad je free !


Dari pukul 8 sampai 6,
Tap xla hari2 mcm tu
Still ada GAP
but paling tak suke
GAP kat tengah2, tghari mcm tu
nanti ptg ada class lagi
Kyaaaaa ! Tak best langsung.
Amik kau Lina
Takde dah nak rilek2
nak maen2


Dan lagi satu buku Planner 2012 aku
tertinggal kat sarawak. Grrr.
Dan sebenarnya saya ada 8 subjek ok.
bukan 7.


Banyak benda difikirkan
Serabut pun ada jugak
Haihhh, rilek Lina
You still got timeee :)


Btw, HN pun akan memulakan
sem barunyaa. Weeeee !
Atlast bermulanya dia praktikal.
GOOD LUCK sayang ! :)
Insy'allah abis praktikal
mudah-mudahan tuhan murahkan rezekinya
Dapat keje yang baik.
Dapat menunaikan tanggungjawabnya sebagai seorang anak.
Dan masa dia merancang kehidupan dgn lebih baik.
Awak da tua yer HN, walaupun muka awak tak menunjukkan
kebenaran umur awak sebenar. HAHAHA ! :D



Masing2 akan cuba melakukan yang terbaik.
Actually my plan going smoothly
Harap2 dapat habis on time.
Insy'allah next year.
Doakan saya yer kawan2.
Nak keje, tolong family.
Dan bersama si Dia. Wahahaha.
Dah masa untuk berfikiran matang.
Matang ler sangat. :P


Kalau habis study nanti, time konvo
nak ketemukan HN dengan mak saya.
bukan dgn mak saya saja, tap dgn semua family
HAHAHA ! :D
walaupun HN dah jmpe ayah, akak n abg ipar. :P
Insya'allah itu harapan saya.
Ya Tuhan, ku hanya mampu merancang.
Ku serahkan segalanya kepada-MU.


Lagipun dah dapat temukan tu
Takde la nanti family2 lain
bising2 tanya siapa kekasih hati
'bila nak kawin?'
sekarang pun dah mula tanya. HAHAHA !
Alahai mcik pcik.


Mudah-mudahan kita mampu mengharungi bersama2 ya sayang
Apapun susah senang, stress, gembira, sedih
kita akan kongsi bersama.
Thanks a lot HN for always stay by my side
when i want to give up, when everything is really sucks.
Thanks for all your sacrifice, attention, love and understanding.
For all my family also, yang jadi tulang belakang saya untuk bertahan
mampu nak berdiri menghadapi semua ni, terima kasih atas segala
sokongan, dorongan, nasihat dan doa ibu bapa saya.

Know what? I don't think i can success without them.

REALLY REALLY LOVE you alls !!!
THANK YOU ALLAH.


Semoga sem Baru ni berjalan dengan lancar
Apapun dugaan kita akan sama2 mengharungi.


For HN, thanks for loving me until now.
Sanggup tunggu walaupun kita jumpa sebenarnya
hanya boleh dikira brpa kali je. :(
Saya rasa kalau awak tak ikhlas dgn saya dah lama awak
tinggalkan saya.
BUT until now, you still by my side
same character, same person like first time we meet.
Never change. Really love you. Saranghaeee ! Fighting !








#Thanks Hencik Google for this picture ! :D
#Jumpa next posts !

Tuesday, February 28, 2012

- i miss you -




#Irwansyah ft Zaskia# Comelnya suami isteri menyanyi ! :D

Karena Ku Cinta Kau

Friday, February 24, 2012

SPECIAL for HN :))






Can you feel me when I think about you?
With every breath I take
Every minute, no matter what I do
My world is an empty place

Like I've been wondering the desert
For a thousand days
Don't know if it's a mirage
But I always see your face, baby

I'm missing you so much
Can't help it, I'm in love
A day without you is like a year without rain
I need you by my side
Don't know how I'll survive
A day without you is like a year without rain
Ooh, woooaaahh woaahh

The stars are burning
I hear your voice in my mind
Can't you hear me calling
My heart is yearning
Like the ocean that's running dry
Catch me I'm falling

It's like the ground is crumbling underneath my feet
(Won't you save me)
There's gonna be a monsoon
When you get back to me

Oh, baby

I'm missing you so much
Can't help it, I'm in love
A day without you is like a year without rain
I need you by my side
Don't know how I'll survive
A day without you is like a year without rain
Ooh, woooaaahh woaahh

So let this drought come to an end
And make this desert flower again
I'm so glad you found me
Stick around me
Baby, baby, baby, oh
It's a world of wonder with you in my life
So hurry, baby
Don't waste no more time
And I need you here
I can't explain
But day without you
is like a year without rain
Ooh

I'm missing you so much
Can't help it, I'm in love
A day without you is like a year without rain
I need you by my side
Don't know how I'll survive
A day without you is like a year without rain
Ooh, woooaaahh woaahh





* Baju dia sgt cantik kannn> ;P

Wednesday, February 22, 2012

.ketenangan.abadi.

Dimana permulaan kita,
Darinya tanah, dijantinakan, adanya roh, menjadi manusia
dicipta sebaik-baik ciptaan-Nya
Tiada cacat celanya


Dan segala perjalanan hidup
tertulis sejak dari azali
Dan sesuatu yang tercipta itu
pasti ada sebabnya


Maka terjadilah manusia
untuk sujud kepada-Nya
Pencipta sekalian alam
Maka ikutlah perintah-Nya
untuk mengapai Jannah
Tinggalkan yang dilarang untuk mengelak siksa neraka

“Dan (ingatlah) Aku tidak menciptakan jin dan manusia melainkan untuk mereka menyembah dan beribadat kepadaKu”

(Surah Al-Ruum: 21)




Kadang-kadang kita leka dengan duniawi
bergembira, bergelak tawa, berhibur,
Manusia penuh penuh khilaf
dan dunia penuh godaan dan cobaan


“(Orang-orang kafir itu ialah) orang-orang yang menjadikan perkara-perkara ugama mereka sebagai hiburan yang melalaikan dan permainan, dan orang-orang yang telah terpedaya dengan kehidupan dunia (segala kemewahannya dan kelazatannya)”.

(Surah Luqman: 6)



Dan beringatlah kita setiap yang hidup itu pasti menghadapi kematian
Tiada penangguhan malah cepat atau lambat
semua dari Izin-Nya
Siapa yang mampu melawan takdir yang tertulis


Dan setiap jasad hanya ditemani tangisan para insan sekeliling
Hanya mampu mengirim doa
yang menanggung sakit si jasad untuk menempuh
pengadilan di alam barzakh


Mampukah kita menghadapinya ??
Ya Allah ! Kita hanya hamba yang penuh dosa
berlumur dosa
Bersediakah kita ? mampukah kita ?


Dan sesungguh-Nya bekalan utk dibawa ke SANA
takkan pernah cukup
Dan apa peranan untuk kita hidup di'dunia ?


Maka lakukan apa yang KU-Perintah
Maka selamatlah kamu dari siksaan
Kanku ciptakan kamu KETENANGAN ABADI
yang akan kekal selamanya 'syurga firdausi'


Dan sia-sia lah apa yang kita kejarkan di dunia
Harta, kekayaan, kejayaan yang hanya dirasai sementara
Dan bila sampainya ajal kita,
hanya jasad yg dibawa bersama ibadah d'kerjakan di dunia


Ya tuhan, ku merasa hidup itu terlalu singkat
Maka bersedialah kamu sebelum waktunya


Ajal itu tidak dapat dijangka
Mungkin orang sekeliling kita pergi dahulu
Mungkin orang yang kita sayang
Mungkin ibu bapa kita
Mungkin para keluarga kita
Mungkin sahabat handai kita
Mungkin cikgu-cikgu kita
Mungkin jiran-jiran kita
Dan Mungkin Diri Kita.


Ya Rabb aku menuju kepada-MU
Pimpinlah aku menuju ketenangan abadi.





Dari itu ingatlah bahawa kehidupan dunia itu hanyalah sementara dan sebagai jalan untuk menuju kebahagiaan di akhirat. Kita perlu sentiasa waspada dan ingat bahawa Allah Subhanahu wa Ta‘ala menyediakan azab bagi orang-orang yang mengutamakan kehidupan dunia semata-mata tanpa menghiraukan larangan-larangan Allah dan RasulNya bahkan lalai dan leka oleh perkara-perkara mungkar dan maksiat. Ini dijelaskan oleh Allah Subhanahu wa Ta‘ala dalam firmanNya yang tafsirnya:

“Ketahuilah bahawa (yang dikatakan) kehidupan dunia itu tidak lain hanyalah (bawaan hidup yang berupa semata-mata permainan dan hiburan (yang melalaikan) serta perhiasan, juga (bawaan hidup yang bertujuan) bermegah di antara kamu (dengankelebihan, kekuatan dan bangsa keturunan) serta berlumba-lumba membanyakkan hartabenda dan anak pinak; (semuanya itu terhad waktunya) samalah seperti hujan yang (menumbuhkan tanaman yang menghijau subur) menjadikan penanamnya suka dan tertarik hati kepada kesuburannya, kemudian tanaman itu bergerak segar (ke suatu masa yang tertentu), selepas itu engkau melihatnya berupa kuning; akhirnya ia menjadi hancur berkecai; dan (hendaklah diketahui lagi, bahawa) di akhirat ada azab yang berat (disediakan bagi golongan yang hanya mengutamakan kehidupan dunia), dan (ada pula) keampunan besar serta keredaan dari Allah (disediakan bagi orang-orang yang mengutamakan akhirat). Dan (ingatlah, bahawa) kehidupan dunia ini tidak lain hanyalah kesenangan bagi orang-orang yang terpedaya”.




*Jalan Menuju Redha-Mu Ya Rabb*


Nukilan Original by; Marlina Asmara

Tuesday, February 21, 2012

.Al-Kisah.RESULT.

Kisahnya bermula begini.
Kawan-kawan asyik busy update pasal result keluar.
maka secara semulajadi aku pun cuak tak tentu hala.
dan aku rasa tunggu result keluar ni lagi menakutkan dari amik exam.

Semua busy buat countdown pukul12 tepat 22hb.
Tunggu punya tunggu, portal announce pukul9 pagi baru blh check.
Maka aku pun buat keputusan untuk tidur.
Sebenarnya tidur yang tak berapa lena pun.

Bila on9 FB, TWITTER & bbm kat hp.
memang pengaruh untuk anda tak dapat tido.
member asyik PING2, chat2, update status.
Atlast HN mesej; cuba lena, saya tunggu sampai awak lena.

Lepas baca ayat Qursy.
Aku pun dibuai2 dan sdh sampai ke awang-awangan.
Maka tidur lena sampai pagi.

Tersedar pukul 7pagi.
Tak pernah2 aku tersedar awal macam tu.
selalu pukul 10 baru bangun.haha.

Dah tersedar check hp.
Eh, belum pukul 9 lagi.
Tap bbm, twitter, fb semua have sign alert.
Check punya check.
Semua dah check RESULT weiii.

Maka dengan secara tak langsung.
Turun bawah. bukak laptop. ada line tenet.
Maka search Yahoo.
Waaaaa, aku nampak tuuu !
Dalam hati. 'lantakla apa nak jadi weii, terima'

Loadinggg. . . .
Zuppp ! amik kauuu !
Tgk je belah kanan hujung sekali

Kyaaaaaaaaaaaa ! LULUS for all subject ! :D
What you can say; Alhamdulillah, syukur Ya Allah. :)

Dalam kita gembira2.
Ada jugak yang berduka.
Dan dalam banyak2 subjek, subjek OB (Organizational Behavior)
memang subjek killer kat sarawak.
Dan ada member yang repeat.
Alhamdulillah aku lulus.
sudah memadai bagi ku.

Yela, anda pun tahu implikasi repeat kan.
Nanti jadual clash. nak drop subj.
Dan fyi, next sem ada 7subjek wooooo !
kredit hour xpayah la nak cakap.
Memang, memang. . ssh nak cakap.

Kepada member2 jangan putus asa k.
Stay strong !
Saya tau rasa sakit tu mcm mana.
Dan apapun jgn putus asa, masih ada peluang nak memperbaiki.
Try the best until the end.
Balas dendam la, dapatkan A !!!

Dah cukup untuk post kali ni.
Alhamdulillah STAGE 1 dah lepas.
Ready for next stage bebeh !
Chaiyok2 ! :D

For my family. THANKS a lot for your support & pray
For HN thanks always by my side. give me moral support.
Mereka adalah hadiah paling terbaik dalam hidup saya.
Terima kasih Ya Allah.

LOVE you ALLS with ALL MY heart !





*YOU ALL rock bebeh !*

Saturday, February 18, 2012

.terukir.di.bintang.





Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku cuba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia


Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…


Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu




p/s : First time lagu Yuna masuk dgn jiwa aku, lagu2 dia sebelum aku tak minat ! haha ! :D ENJOY this song ! SPECIAL for Hamizan Noh ! :))

NAFSU DAN IMAN

Semalam aku masih teringat lagi bahagia bersamamu,
Kita bagai merpati sejoli bebas menerobos awan luas tanpa sekatan,
Saat itu kita begitu gembira sehingga lupa ada hari pembalasan,
Sehingga lupa adanya tuhan.

Nafsu remaja menguasai jiwa-jiwa yang lemah akidah,
Kita hanyut dalam gelora kasih,
Bisikan azazil meresapi pembuluh darah
Akhirnya aku tewas dipelukan Hawa.

Remaja bertukar dewasa,dan aku masih bernafas,
Nyawa belum kekerongkongan
Masih ada waktu menebus dosa-dosa
Dengan taubat di kaki malam,Kupertaruhkan isgtighfarku.

Aku mula melihat besar nya sahabat-sahabat(r.anhum),
Besar amalannya dan mujahaddahnya
Besarnya pegangan sunnahnya
Besar cintanya pada Rasul dan KhaliqNya
Fikirku ku kini terkesan
Hanya Allah cinta abadi

Biarlah ku pimpin tanganmu,mencari redha Allah
Dengan bimbingan kalamullah dan Al-hadis
Kita susuri bahagia Ahmad dan humairah
Walaupun penuh kezuhudan
Pasti dan pasti bahagia penuh kejayaan
Menuju Akhirat abadan abada..

Monday, January 2, 2012

.New.Year.

Hollaaaa !
Such a long time xupdate ! ;D
rasanya memang kena kerana tahun baru kan.














Selamat Tahun Baru Kawan2 ! :))
Moga2 tahun ni lebih baik dari tahun2 yang lepas. Segala impian dan azam yg tak tercapai tahun lepas, bawa2 la ke tahun ni. hek3! ;p berusaha untuk mencapainyaaa ! FIGHTING ! ^.^v



Kalau selalunya saya meraikan Tahun Baru bersama2 si dia, tap kali ni kteorang hanya meraikan berjauhan, rinduuuu dia ! Just make a call at midnight, laugh as we can and share what is our hope this year. sweet rite? haha. ONLY me & him feel that ;p Dear, i can't stop to loving you & thinking of you even we a far away. i'm always feel you always beside of me, to take care of me. :)) Thanks for all LOVE that you give me.


Bila cakap pasal azam2 ni, semua pun ada azam tersendiri kan? Moga2 kita dapat mencapainya! ;D Hendak seribu daya tak hendak seribu dalih :)) Haritu borak2 la dgn H.N apa azam tahun baru. He just answer it in simple words "nak abis belajar, cari kerja cari rezeki, simpan duit nak kawin" Wahhhh, i like ayat terakhir tuuu! hahaha. Actually HN kerap bercerita pasal kawin kebelakangan ini, maybe sebab dia slalu ada job event amik gambar kahwin. Dah jadi part -time job. and member dia pun dah ada yg kawin, nak bertunang. Sape la xnk maju ke hadapan utk hubungan yg lebih baik kn? :)


Mestilah kiteorang pun nakkkk! Saya tau banyak orang cakap kiteorang ni takkan kekal, but for me, saya tak kesah apa orang cakap, sebab kiteorang yang rasa cinta tu. :) saya tahu sayang saya mcm mana walaupun kiteorang jauh dipisah lautannn cehhh. Kiteorang dah biasa berjauhan2 ni, , , , imagine kiteorang mampu nk bertahan selama 3 tahun lebih. Dan HN kata, "saya tak kesah utk tunggu awak smpai bila2, sebab saya tahu penantian saya akan berbaloi. Maybe kita akan jauh untuk masa sekarang, tap saya akan pastikan bila saya bangun pagi, you're the 1st person that i see."


Saya rasa saya bersyukur dpt awak, baik dgn saya, jaga saya, terima segala keburukan/kekurangan saya, awak je la plg tahan dgn perangai saya yang degil ni. :) Thanks awak ! SAYA SAYANGKAN AWAK Hamizan Noh! :D

Sebenarnya banyak benda nak cerita lagi, tap saya kena study LOL! =.=" sape rajin study tuk saya? HOHO! :D nanti saya update lagi k? ;)