My Love Story

My Love Story

Monday, October 24, 2011

TAEYANG (big bang) - PRAYER M/V

TAEYANG (bIG BANG) - WHERE U AT M/V [HD]

BIGBANG - LAST FAREWELL M/V




Dorang sangat comel time niii ! ok fineeee. semua tab youtube big banggg! HAHAHA! ;D
SLEEP TIMEEE ! esok nak kluar dgn hamizan nohhh dan cousin2 saya sekaliaannn. heee.


p/s : h.n kata muffin blueberry saya buat sedap! YEAYYYY! ^.^ dan spageti yg h.n masak tuk saya pun sedapppp!!! siyes sukaaaa~~~ <3 <3 terima kasih sayanggg! love you so much.

Heaven - Big Bang BIG SHOW 2011

Let Me Hear Your Voice - Big Bang BIG SHOW 2011




arhhh! GD, TOP, DAE-SUNG, SEUNGRI, TAE YANG!!! <3

Big Bang - Lie(Music Festival 2011) HD






fineeee! aku nk tgk real jugak!

Sunday, October 23, 2011

TAEYANG - I'LL BE THERE [HD]

빅뱅승리-Strong Baby [MV] 뮤비








#CRACK CRACK CRACK!

SEUNGRI (big bang) - 어쩌라고 (WHAT CAN I DO) M/V [HD]

.untuk.si.dia.

Haaaaiiii !
saya dah sampai kl Jumaat hari tu, harini dah ahad.
Sorry a xdpt nak update. dah jmpe anak2 buah, busy laaaa.hehe. ;D


Wehooooo! cuti seminggu wei, bahagiaaaa. macam x pecaya je laaa aku da smpai kl.
hek3 ;D


esok saya nak jmpe hamizan nohhhh! Yeahhhh! bestnyerrrrr! ^.^v
actually saya tgh masak muffin tuk si diaaaa!
air tgn saya ni, dah lama sgt dia nak saya buatkan tuk dia tap xde masa
dan disebabkan dah lama pujuk2 saya, akhirnyaaaaa!


Tunggu yer sayang, esok dapatla rasaaa! 1st time masak tuk si dia ni,
excitedddd! hihihi, :D


muffinblueberrybadam!

Big Bang 'TONIGHT' live on 2011 BIGSHOW

Wednesday, October 19, 2011

Tuesday, October 18, 2011

.i.LOVE.friday.



#i love FRIDAY! i love Hamizan Noh! Wait me there! i'll come for youuuu! Miss u sayang! :)

Sunday, October 16, 2011

.pencarian.



p/s : saya nak baju cm niii. mana nak carikkkk ! ~.~
dah lama kotttt cari, xjmpe2. =.="

Saturday, October 15, 2011

Taeyang - Wedding Dress [HD]





Wedding Dress tu sgt cantikk! <3 <3

Big Bang- Haru Haru (Day by Day)





i love this song! :)

.special.for.my.friend.

Kisah si 'Kawan'?

watak : dua kekasih yang baru menjalinkan hubungan percintaan. ditambah dengan watak seorang perempuan kawan karib si lelaki.


Eh, saya dgn dia dah lama kawan. dah bertahun2 kenal. kiteorg study sama-sama, lepak sama-sama
satu kelas pun sama-sama. Awak janganlah risau, saya dengan dia kawan je. Tak lebih dari itu.
Ok,si perepuan mengangguk faham. Membalas dengan senyuman.percaya kata2 lelaki tu.

Hari pertama: *BEEP2:MESEJ:open: "Tgah buat ape tu? perempuan bertanya: sape tu? lelaki tu lock the phone n say. "member" si perempuan bertanya: "ada apa2 yg penting? lelaki menjawab:xde apa2 la. perempuan: Oo ok.:)

Hari kedua dan seterusnya: Calling feat Mesej bertalu2. ntah berapa kali si lelaki menipu gfnya gara2 seorang kawan perempuannya. Apa salah gf lelaki tu smpai lelaki tu boleh nak berbual sampai larut mlm. Kalau pun hanya untuk menanyakan 'awak buat apa?' dan sebagainyaaa. hanya berbual kosong mcm tu, kalau pun kawan takkan sampai nak tipu gf sendiri? apa peranan gf tu sebenarnya? adakah hanya tittle semata2? Itu yang ditau perempuan tersebut, yang belum ditahu? yang dibelakang2? kita xtahu sejauh mana hubungan mereka, dorang saja yg tahu.
mungkin banyak lagi yang ditipu oleh lelaki tersebut. Tiada orang yg paling jujur dlm dunia ni.

Eh kawan, aku da kena la wei mcm ni. aku tau seorg lelaki dgn seorang perempuan xkan boleh jad KAWAN. walaupun dorang kata xde rasa sedikit pun nk bercinta. Tap percayalah setiap manusia itu diberi rasa cinta sejak azali lagi. walaupun hanya kawan pasti ada sedikit rasa cinta dan sayang. walaupun sikit benda tu tetap ada kn?

Sekarang ni fikir yang terbaik kawan, jangan sampai dorg tikam belakang. Sampai bf sendiri menipu dgn gf sendiri gara2 perempuan lain? Apakah maknanya?? Lu pk la sendiri.

Bila kita tanya, xde apa2 la. itulah inilah. Bila kita suruh mengaku taknak. bila tak disuruh.
mengaku itulah inilahhhh. semua terkeluar. Tolonglah lelaki2 kat luar sana, apapun anda layan kawan perempuan anda, fikirlaaa. perempuan kalo dah treat baik ckit, mmg cepat perasan. Dan wahai2 perempuan tolonglah jangan cepat perasan. Kalau lelaki bagi coklat bkn sebab dia suka anda, mungkin atas sebab lain. bukannya cinta bila ajak anda makan malam. bukannya sayang bila dah tgk wayang beramai2.


Special to my friend, plis take action, before u hurt. bila da sampai bf tipu mcm tu sekali, mmg sakit ati weiii. yg betul2 menyakitkan hati perempuan tu laaaaa. Jadi fikir sebelum lagi parah hubungan korang.

kepada si lelaki: Kalau dah tak suka dengan gf tu terus terang la, kalau da suka kawan sendiri tu lagi teruss terangggg. kasi terang derr. tau la korang kawan bertahun2 sebelum kenal gf korang, tap korang xde hak la nak mempermainkan perasaan orang lain dengan menipu mcm tuuuu. dan kepada si perempuan tu jgn cepat perasan. tap kalau kau da sangap sangat dgn lelaki tu, kau confess je la awal2 ni tak. Insy'allah lepas ni keluar la cerita pasal bf ko dgn dia time dulu2.
penah bgi itulah inilah, rindu la, miss laa, mcm2 ada nanti.HAHAHA! baru kawan kau rasa mcm mne aku rasa. baik bertindak cepat. ;)

p/s: aku benci penipu dan muka tak tahu malu



.mood:konvo.

Assalamualaikummmmm~ *xjawab dosa* huahuahuaaaaa. ;p
Yeahhhh! da post gambar2 saya dengan mizannn. ok la fine. sumer ckp saya tembam bambam.
lecturer saya pun ckp cm tuuuu. >.< gambar tu tipu laaaa. sbb real, xde pun nmpak tembammm. :( ar, ape2 je laaaa. heee. ;D Haih, tgk2 kalender. tak lama lagi nak konvo la weiii. #sukasukasuka. :) Yeay! next week balik kl ! ^.^v insy'allah jumaat minggu depan [21hb until 31hb] tau tak sape paling exicted? hamizan noh lahhhh.hihihi. Siap plan lagi nak photoshoot amik2 gambar sayaaaa. wwweeeeeee! ;D Eh, mesti ramai yg tye saya cuti ke? ok saya akan cerita dari A - Z. Actually, kteorg beli tiket ni sebelum raya lagi ye la nak dpt tiket murah kan.hehe. ble ckp pasal 'KITA' ni, means saya dgn ika laaa.hehe. kteorg plan beli tiket awal also tarikh n masa yg sama tetttt. Then dah beli awal2 ni, sesuka sukinya la kan menempah tiket utk blk kl selama semingguuuuu. ^,^v #peace





(Kalender dari Hencik Google).
Hah, ce cer tgk kalender kat atas tuuuu.
21hb bersamaan Hari Jumaat. hari tu la saya bertolak ke kl. 31hb bersamaan Hari Isnin. Saya akan pulang kembali ke Sarawak. :)
Mesti korg tertanya2, weii, ko xde class ke? ko d'bagi cuti seminggu ke?ko pk ko anak rektor uitm sarawak tu ke? aku jawab: xla weiii, bapak aku rektor kat shah alam.hahahaha! #bengong!
Ceritanya mcm ni, actually, ikutkan jadual class, i only have class monday until Thursday. selasa sampai khamis bermula from 8:00 pagi - kul4 ptg only. While hari isnin 10pagi - 4 ptg sahaja. No class malam. so Friday until Sunday i'm freeedommmm! :) best kan? kan? ;p


So, kira 24, 25, 26, 27 saya bercuti. Fyi, 25, 26 tu cuti. sbb kat uitm sarawak ni pun kira minggu konvo gak tuk bdk2 dip. so, member2 class konvo la kat sini. dah semua konvo xkn lect nk mengajar lagi. Dorang amik jubah 24 then 25 konvo. so kire cuti la, xde la ponteng class. ;D TAP 26, 27 tu, xsure g ada class ke tak. that means kalo ada, saya ponteng la tuuuuu. hihihi. :D 28hb tu, saya mmg xde classs. manakala 31hb tu pun kira ponteng gakkkk. isnin kotttt. So, overall saya akan memonteng class 3hari shaja. xde la smpai seminggu kannnn.ngeee. BUT after this xle ponteng2 dahhh. ;) ok lina!


Hah, disebabkan nak konvo ni. Hamizan Noh dah siap rancang nak photoshoot time saya konvo nti, itulah inilahhh. mcm dia pak yg nk konvo, lebih2 ni dari family saya. siap nak masuk dlm dewan lagi. Actually my parents xdatang for my konvo ni. Yela dip je punnn. Insy'allah tuhan panjangkan umur org tua saya murahkan rezeki, nak dorg dtg time saya konvo degree nanti. :) If allah wills it.


So, konvo nti dah siap plan nak pkai tema apa~ :) saya nak pakai tudung konvo nanti. blh tak? blh tak? Mizan siap nak bawa saya jalan2 cari shawl, pinjamkan saya majalah cara nk pkai tudung n nak belikan mekap tuk sayaaaa. weeeeee! ;D temanya turqouise!
Ni yg xsabar nak blk kl. Btw, mizan also janji nk teman saya amik jubah, teman nk raptai. semua laaa dia nak urus. bestnyer ada Manager Mizan.hihihi. ;D


YES. only 5 days go back to kl. Tggu saya yer Hamizan Noh! Nak jalan2 dgn awak~~~ ;D
Hah, lagi satu H.N plan nak masakkan saya makanan ble saya blk kl nanti. Hari2 dia cbe resepi baru.comelll sgt. Nak masakkan ayam grill la, spagetti la, steak laaa. Haih, mcm mne ni, naek bdn la lpas ni. hik3. ;DD


Ok la, that's all for today! mata mcm da berat dah ni, bru kul10 kottt. nota tuk quiz xsiap lagi. alahai lina niii. tu la kalo da ngadap laptop.hek3. ok laaaa. tggu next post!
Daaaaaa~~~~


p/s:sayatauawakjelestaptaknakmengakuhahaha

Friday, October 14, 2011

@Sarawak with him :)

Helloooo! baru ada masa nak on9 setelah sekian lama. ~.~ besa la jumaat2 mcm ni, saya cuti xde class. rilek je la kat umah. nak peg mne2 pun mls kannnn. ;p Last week mizan baru dtg jmpe saya. happy bgaimana tu xyah nk ckp la. Neway, thanx a lot mybabyboo! :) Love you so muchhhh! Haritu dpt la jmpe. walaupun mizan hanya dtg 3hari 2malam~ kteorg stay @hotel De Palma Waterfront. jgn slh sgka pulak. kteorg book 2rooms ok. As princess i stay sorg2. Alangkah Bahagianyerrr! :D thanx for everything, really appreciate it.btw, dia datang dgn member dia awol. thanx a lot too be our driver, jalan2.hihi. :D at the same time, as our photographer! ;p Ni ada gambar time kteorg jln2. Hari sabtu tu je la byk jln2, ahad da anta saya blk umah sewaaaa. :( Tgk2 la gambar kteorg! ;) #sayarinduhamizannoh





































































-i'm yours-



-you're mine-



#we love each other. distance is not our obstacle. :)

Sunday, October 9, 2011

.our.story.

Alhamdulillah. akhirnya jumpa gak dgn kekasih hati saya, Hamizan Noh.:)
Selamat juga sampai kat Sarawak ni kan. Thanx sayang & ur member Awol.
Rasa gembira tu ssh nak cakap, xle ungkapkan mcm mne. Bayangkanlah kteorg tak jumpa dari cuti semester aritu, dari awal bulan5(month of my bufday) sampai tarikh 6 Sept.Sangat lama ok! Rasa rindu tu kiteorg je la yang tau. Walaupun hanya sekejap 3hari 2malam. Tap moment bersama tu sangat berharga everytime every second. And we will keep that for urself when we far away. :) We still as usual, like when we first meet. the way we talk, we share our story, we laugh together, we smile, and we still have the same feeling for each other. No things changes. and i hope it will stay just like that until the end of our breath.


Thanx for everything that you do for me H.N. wait for me there.i'll
back to kl, 2weeks more from now for convo. [21/10 - 31/10] Wait ya! :)
LOVE you so much! wait me upload our picture! EXCITED! ;D


Bubbyeeee!

Wednesday, October 5, 2011

.last.coundown.


"SATU HARI SAJA LAGI.EH, ESOK LA KANN?"

Tuesday, October 4, 2011

.planning.

Holaaaaa! Harini dah 4hb/10/11 bersamaan hari selasa.
Kira pye kira tinggal 2hari lagi. Weeeehhhoooooooooo!






Tau tak kenapa???
Saya nak jumpa buah hati laaa, Hamizan Noh! jgn JELES! ;p
Insy'allah akan terbang ke sarawak menaiki 'belon'! :)
Actually baru balik dari Pustaka Negeri Sarawak.Siyes mengantok! now lepak lib ON9!
Tap best dpt jumpa ketua menteri sarawak! siap ada tarian2 sarawak lagiii.
saya suke baju tradisional mereka. Terasa nak try pakai la pulak. HAHAHA! ;D



By the way anjuran ni jugak sempena nak memperingati Tokoh2 Pahlawan Negara.
Dapatla tmbah2 ckit sal2 sejarah kat dlm otak ni. Setelah bertahun2 meninggalkan subjek sejarah. Yang last pun time SPM je. HAHAHA! ;D Actually semua negeri2 pye pahalwan tersendiri, kat sarawak ni paling terkenal Tun Jugah. HE'S UNIQUE. From the background, dia org yg tggal di pedalaman, tanpa ada apa2 education. tap disebabkan cara berfikirnya meluas. Atlast dia mampu menaikkan kaum2nya sendiri yg dulu dipinggirkan. SALUTE kepada semua2 pahlawan negara, para2 Perdana Menteri yg membuatkan Negera kita merdeka smpai harini. ;) TERIMA KASIH! 1 LOVE MALAYSIA! :)


Ar,tgk da melalut. dah lari dari tittle post. ;p
Ok.skg ni da time tuk PLANNING.

#KERETA SEWA
#TEMPAT PENGINAPAN
#USHA2 TEMPAT2 YG MENARIK
#DAN SEWAKTU DENGANNYA

Ok. saya nak bercuti dgn H.N. bersama kawannya Awol.
cepat2 dtg sini kita enjoyyyy! ^.^v
Yang penting kita snap2 gmbar. aku da sangap kamera! BHAHAHA! ;D


ok la. that all! Semoga berjalan lancar. AMIN.
Yg penting esok ada TWO presentation. arrhhh. xsabar lepas dari semua ni! T.T


p/s:kaumulutmemangmacammintakmasukseliparsaiz7!bangang!

Sunday, October 2, 2011