My Love Story

My Love Story

Friday, August 19, 2011

.insy'allah.

Weehoooooo! ;D


happy memanjang jer aku! kenape? jeles? suhhh3! HAHA! *sengal*
Based on my friends ika information, dia dah beli tiket dah tuk convocation nanti. Siap bagi tarikh & waktu sekali tuuuu. hehehe. kteorg mmg nak beli sama2, senang nak pergi & balik. gpun 29/10 tu kteorg dah kat sarawak dan sewa umah sesama. So, kena la sama2. kang cm pelik lak flight lain2 padahal duk sebumbung.ngeee~ ;D


So, insy'allah book tiket 21hb - 31hb October 2011. Janganla pelikkk. HAHAHA! ;D Apalagi amik la seminggu terus. Takdelahhh rugiiii. hihi. ;D Lagipun NEWS ni H.N la paling gembira sekaliii. ^.^ Saya pun da rindu gler kat dia ni. Padahal hari2 calling, sms, mms, bbm, skype, ym. Tak puas jugakkk. HAHAHA! ;D Besala org bercinta jarak jauh ni.huahuahua. ;p ble jauh2 mcm ni sbnarnya memekarkan lagi hubungan, rindu pun membuak2. jika ada yg rasa nak muntah, muntah kat keybod lappy depan tu. MUAHAHAHA. ;D


So, tu la good news. Insy'allah. semoga semuanya bjln dgn lancar. amin. :)


p/s : takpayahnakkisahorglainlantakdoranglanakcakapapayangpentingkitasayadanawakituje[hn]

.HO.HO.HO.Poslaju!

Ingat HO HO HORLICK je ke ada HO HO HO Poslaju pun ada laaaa. HAHAHA! ;D


Tadi baru ada org share kat FB. Poslaju telah menutup tarikh penghantaran barang sampai 22hb Ogos ini sahaja. Jika lepas tarikh tersebut, barang2 akan dihantar selepas berakhirnya cuti raya. sekian maklum. Nasibbb punye la baikkkk. Barang2 penting dari H.N. telah dihantar 2hari yang lepas.

LEGA~ Tau tak macam mne rasanya LEGA? Lega lahhh. ;p

Cepat2 la sampai yerrrr! saya tunggu HO HO HO Poslajuuuu!



Thursday, August 18, 2011

Makan vs Kereta





Hah, bosan petang2 ni. Jom layan video ni! ;)
LAWAK2! HAHAHA! ;D


source from : http://itsmesaiful.blogspot.com/


*blogger yg femes dgn cerita2 yg mcm2. alah mcm trademarknyerrr 'Segalanya Disini'
CHECK IT OUT! ;)

.duit.raya.&.kad.raya.

Weeeehoooooo! ^.^v
H.N nak bagi saya Duit Rayaaaaa!
Rinduuuu nak dapat sampul Duit Raya mcm kat bawah ni! HAHA! ;D









Hah, lagi satu tahun ni, ada org nak bagi Kad Raya takkk kat saya? ;p
Dapat mcm ni pon style gak, yela kte kn Menyambut Aidilfitri sekali dgn Hari Kemerdekaan. ;D












Unik kannnn? :)
That's all. sebenarnya sangat bosannnn.HUAHUAHUA. ;p



papasayarindusayasukasukasuka!


Wednesday, August 17, 2011

.welcome.study.goodbye.friends.

Asslamualaikummmm! :) Lama gler x update BLOG! as usual BUSY. many things need to thinks. Itu ini. .semuanya laaa~ Tak sangka da sampai pertengahan Ramadhan. Alhamdulillah, puasa masih diteruskan. hehe. :) Ble nak akhir2 puasa ni mmg BEST sebab tak lama lagi nak RAYA! ^.^v Akhirnya dapat gak beraya ngan Family tahun ni sebelum 'BACK TO SCHOOL' bln9 nti! huwaaaaa! T.T malas nak Quiz, Test, Assignment~ muahahaha! ;D Hah, cerita pasal ni Alhamdulillah dapat continue study~ At the same time sedih gak sbb 'bpisah' lagi ngan my future husband! H.N! HAHAHA! ada JELOUS? GET LOSE! ;p Yelarr, dapat tawaran kat UiTM Kota Samarahan Sarawak. OM221. First tu nangis bagai nak rak, smpai plan2 xnk smbg dlu, nak keje jat kl. Pastu nk masuk intake bulan3 nanti. sbb nak dpt kat P.A. As usual, tentangan dari FAMILY sangat kuatttt! T.T terima kasih semua. :(



MAK : Pigi jak la. janganla risau pasal boifren mu tu. kalau betul2 ada jodoh jauh mana pun
tekawin jugak. Kau tgk kakakmu tu.Bpisah betahun2 smpai p luar negara. tekawin juga ada
sudah anak. Pasal pinjaman, kau fikir org2 yg jadi pensyarah, doktor, nurse, cikgu, tu pakai duit sendiri? smua buat pinjaman.



*BEEP2 (1 message received)
KAKAK : Semua org berebut2 nak smbg belajar. kalau dapat tu amik jak la. bukan senang nak hidup
zaman sekarang. kita perempuan, jgn nak bergantung sangat dengan lelaki. 2 tahun tu
kejap je. Then,if nak keje kat kl terus. Up to you. It easy make you work with me at
Petronas. So, decide for your future.



Banyak sangat pembangkang kan. HAHA! So, fikir punya fikir. discuss dgn family, H.N. Then, i accept it. For H.N thanx for support me! Apa yang BEST, H.N nak dtg Sarawak ble saya dah kat sana! H.N kata ok gak dpt kat sana, boleh juga saya merasa naek BELON! (kapal terbang) <-- ni perumpamaan org sarawak bkn sabah ok. :) COMELLL kan?hihi. H.N siap tgk kalender. CUTI sem ada seminggu, nanti dia akan belikan saya tiket balik KL. wehoooooo! ^.^v seminggu tu la saya nak spend timeee ngan papa sayaaa! ;) Btw, saya bukanlah keseorangan. Ada jugak budak kolej dapt kat situ. Rasa2nya kteorg dua org je yg dpt kat situ. Actually, tak la kenal sgt dia ni. coz we not in same class before this. Nampak2 mcm tu je la. I think lepas ni kteorg blh jad best friends! Actually, she original from Miri, Sarawak. So, no wonder she continue studying in Sarawak. Atleast i GOT 1 Friend. :)









Nampak boleh jad BESTFRIENDS kn? :)
Nama dia IKA.
*ika sorry amik pic u kat fb! BAHAHA! ;D




Thanx for everything ika, carikan kita umah sewa pe semua. Ada gak kawan nak tggal sama2. nak tau pe lagi sama, kteorg nak daftar sama2. then nak pilih class sama2. HOPE we finish our study also TOGETHER.amin. :)Btw, saya CONVOCATION 29/10/2011. Insy'allah. YES2! My parents suh H.N dtg! Yeayyy! ^.^v Happynyerrrr!




Bercerita pasal saya sambung study. Not only me. But adik lelaki saya juga Muhammad bin Asmara. Baru je abis Matriks. Then dpt 2 tawaran. First kat USM Pulau Pinang. Lagi satu UTM Johor. Dia ni pun sakit kpla gak nak pilih yg mana. spti biasa. ada jugak la dibangkang2. ngeee~ ;D akhirnya amik UTM Johor. Yang paling best banyak pembiayaan belajar ditanggung oleh kerajaan. rasa jeles pun adaaaaa~ ;p Apapun, saya abis belajar dlu. hihi. GUDLUCK for study 4 years. MUAHAHAHA! ;D




Pasal registration pulak, saya daftar 12/9/11. Happy sangatttt! daptla beraya puas2! ;D tap sedih gak ngan adik lelaki ni, disebabkan student baru kena peg reg awal 4hb nti. HUWAAAAA~ sedih tau takkkk! semua family beraya. n dia peg pun sorg2. dialah yg paling aku rapattt! HAISHHH! aku tau rasanya mcm mne. org2 lain ada family, tap kite dtg sorg2. iskkkk! kalau aku la, sbb pompuannnn! kalau lelaki ni blh la lagak cool, padahal jiwa kacau seyhhhh. time2 raya lagiiii~~ xdpt den nk nolongnyerrrrr. ;( Nasib baek aku, myDAD yang anta! da beli tiket pun. hehe. ;D Apapun semoga semua berjalan dengan lancar. amin.
i just want to say WELCOME STUDY. :) <-- *senyum.padahal dlm hati dupdapdupdap.mampukah aku? Da abis pun cerita aku sal STUDY2 ni. ni part yang wat aku nangis hingus2. HAHAHA! xde la, saje je. Actually, dah 4hari aku menganggur. Baru lepas resign. sbb tak tahan, asyik boss aku nak ajak keluar! HAHAHA! ;D *sengal*. Selama berbulan2 ni aku kerja. atleast aku xde la bosan duk umah, sbb mak aku kata : Korg kerja la, aku dah bosan tgk muka korg kat rumah. HAHAHA! *mak yg sempoi* aku duk gelak2 je ngan adik aku. agagaga. Atlast aku kerja juga. Kat Restoran Fast Food. Ala2 KFC. cm tu. memang BESTTT! PERCAYA tak aku keje as Pelayan. Muahahaha. ;D org duk bsg2 aku keje cm tu. Haishhh! ske ati aku laaaaa jenab, senah. sebok betul korg ni. ;p Gaji kre ok la. Aku pun keje, just nak buang masa time2 cuti ni. Lagipun banyak bende aku blajar. Actually, aku ni ske gak buat bisnes. ble keje mcm ni baru aku tau selok belok nak wat bisnes, apatah lagi aku rapat ngan Manager aku. Nama dia *Wesley Kasmir*. and person yg handle finance kedai kteorg. org cina. *HON CHENG TONG*. ok keje ngan dorg. boleh gurau2, but sometimes keje mmg serious. Actually aku ada gak simpan angan2 nak bukak bisnes, bende ni penah cte kat family n H.N je. HEHE! ;D Teringin sangat nak bukak CHOCOLATE & ICE-CREAM SHOP. sbb saya mmg ske coklet n aiskrimmm! ^.^v Insy'allah. salah satu impiannnnn! :) *angan2 je dulu* Setelah bberapa hari menganggur ni, aku rindu glerrr kat dorg. *sorry kawan amik gambar korg kat FB! muahahaha! ;d*









*Hah, ni Manager aku. Wesley Kasmir. rindu gurau2 ngan ko! Ko ske baca *berita* aka MESEJ aku ngan balak akuuu! HAHAHA! ko ada Blueberry aku ada Blackberry! Muahahahaha! Tanx sbb slalu blanja aku mkn burger king then bersifat kejiranan slalu bagi aku rasa kue ko slalu buattt! ;p dan yang pasti parents kita takkan setuju kita menjadi pasangan. BHAHAHA! *ayat paling bangang aku pernah dengar ;p*












Hah yg ni plak FARAH.*nama sebenarnya sgt panjang ok* budak lepasan SPM. ble aku tgk ais,msti aku ngat bdak ni. sebab tabiatnya : SUKA KUNYAH AISSS! ;p














Hah yang plak kre my MUM yg ke2. :) dia dah anggap saya mcm anak sendiri. Apapun berlaku antara kita, sebgai pengajaran. :) rindu nak hangoutttt! mamy ni slalu suap saya makannn! miss. :)






















I'LL MISS YOU ALL MY FRIENDS! I'LL! :)
MY LAST WORDS : 'WELCOME STUDY! so hard to says 'GOODBYE FRIENDS'


p/s : asyikberasalaparhuwaaaaa

Thursday, August 4, 2011

.salam.RAMADHAN.

Assalamualaikum!!! :) Semua sihat? aku tye gak, walaupun aku tau xde org nk bca blog tah pa pe ni. HAHAHA! Ni baru ada masa nak update blog.hehe.sbb everyday is WORKs!! btw, esok my OFF DAY. so, i want REST banyak2. Yela, kan da posa. Apalagi keje kat restoran Fast Food. Dugaan memang banyakkkkk! Takya cakap. TAP apa yang HAPPY tad baru lepas gajiiii. BESTTTT! ble dapat hasil titik peluh sendiri.hehe. ;D







Actually nak ucapkan Salam Ramadhan buat semua umat islam sedunia. Alhamdulillah kita diberi kesempatan lagi untuk meraikan Ramadhan tahun ni. Alhamdulillah3x. :) Apa yang best tahun ni dapat sambut Ramadhan dengan my FAMILY. Siyesss besttt. ye la setelah sekian lama, asyik posa kat kl jeee. Tap kali ni pun xsemua la, sebab my Lovely MOM kat kl, jaga akak saya baru bersalin. Insy'allah 20hb ni balik la, so semua dpt kumpul sama2. BESTTNYERRRR! Alhamdulillah dapat lagi anak buah yang ke2. Dua2 girl. cian abg ipar saya, xde rezeki lagi nak dpt BOY. abg ipar nak boy pun spya ada teman dia nak MAEN GAMEEE! HAHAHA! apapun masa ramadhan kat kl tetap besttt sebab papa saya ada dengan sayaaaa! :) weeeeee~~ mumuahmuah~~ ishhh batal posa! HAHAHA! ;D


Ni ada gambar sebagai pengubat rinduuu. Cepatla 20hb. nak jumpeee anak buah sayaaa! kangennn! Mother Name: Diana Asmara Father Name: Shuufi Sapli. anak buah saya: 1st [Airis Sofea] dan 2nd [Aliesya Sofea].


Perkhawinan yg dibina setelah 9tahun berkawan. Perkenalan di sekolah menengah Sains Labuan. Then, masing2 melanjutkan pelajaran, abg ipar di Exeter- University of Oxford. My sis at UTP, Perak. :) Sejauh mana pun tepisah kalau betul2 dah ditakdirkan. takkan ke mana. Ni contoh terdekat untuk mengekalkan hubungan saya dgn Hamizan Noh. :)


First Princess; Airis Sofea bin Shuufi. (Latest Picture MyLOVELY Nephewww!)






COMELLL KAN?? rasa nk cubitt2 je. ;p
rinduuuu budak ni panggil 'Auntie Linaaaa' >.< 2nd Princess; Aliesya Sofea bin Shuufi.



COMELLNYERRR BABYYYY! ^.^



Muka kebahagiaan abg ipar menimang cahaya mata kedua. :)

Hah tgk TAG niiii.


besarkan baby ni. 3.3kg. exhausted.

Ni akak saya. Anak Sulung dlm family. ada mirip muka saya tak?
tak jawab dosaaa. HAHAHA! ;p



Best kan bila dah ada family sendiri. Bersama org dicintaiii. sweet sgt. >.< hehehe.saya pun nak jugakkkk. Ni saja sebagai pengubat rinduuuu kat doranggg. cepatlahhhh balik sabahhhh. cepat tauuu? ;p

Apapun buat semua. . .Salam Ramadhan. Puasa jgn Yok2 ek? HAHAHA! ;D Banyakkan amal tau! Insy'allah Al-Quran is my Target. i'll. :) Salam sayang buat Hamizan Noh. Rinduuuu laaa kat awak. tak tau nak ckp cm mne lagiiii. T.T syg awak slaluuuu. :)


p/s: nakmasakpeektuksahurngeee ;p