My Love Story

My Love Story

Sunday, July 24, 2011

.Selamat.Ulang.Tahun.Sayang.

Halloooo everyone!!! ^.^ cehhh! mcm la ada org baca blog aku ni dahla TAK POPULAR! HAHAHAHA! ;D Actually, harini VERY2 SPECIAL DAY for me! also my papa juga! :) Tak sabar kul12 nanti. weeeee! 25 July 2011. bukan 2011 je, tahun2 akan datang semestinyaaaa! Insy'allah. Inilah tarikh keramat dalam hubungan kiteorg. Sangat2 bermakna. Alhamdulillah, 25 JULY 2011 ni, hubungan kiteorg cukup 3tahun. :) Cepat betul masa berlalu kan. Tak sangka da sampai 3tahun. Mudah2 an hubungan b'tambah lagi maju. Insy'allah. amin. :) Doakan k.

Bile dah cerita macam ni teringat pula masa kenal2 Abe Mizan! Hak3! Nak ulang kembali nostalgia2 lama. Mcm la lama sgt, eh, tap ble pk, kire LAMA la tu dah 3tahunnn. hehehe. Korang ada? tak de kan? hahaha. Saja nak ingat masa nak mula cintan cintun ni. Actually, sedih sangattt sbb tak dapat nak Celebrate Anniversary tahun ke3 ni. siyesss SADDDDD. T.T Yela tahun pertama n kedua, kiteorg sambut. Ble 1st time cm ni, rasa laen ckit la. mmmmmmm~~ apa blh buat, jauh kan. redhaaa je la. Pasti ada hikmah-Nya. :)

Dah2, berbalik kepada cerita, dulu tak kenal pun abg mizan ni. Ada kawan dia sorang name Aril yang kenalkan kteorg. Haishhh, pdahal Aril tu yang nak usha2 aku dulu! HAHAHA! Ingat lagi masa kiteorg induksi kat Dewan. setiap kali dia lalu barisan aku, bagi gula2. Then, ada skali tu dia bagi choc pulakkkk! cadboury tu. walaopun aku tak sbrpa choc+kacang, aku bantai je la orang bagi kn. ;p Da kenal2 aril, at the same time dia usha lak kawan aku, dah la sebilikkk. HAHAHA! aku dulu budak suci, baru lepas SPM, xde la tpk sal nk becinta2 kan. Tengok2 dak bilik aku mcm bengang semacam ngan akuuu. ADOiiii. =.=" Tap dak sebilik aku ni la buddy akuuu smpai skrg. Haisshh. rindu glerr kat dierrr! ~.~

Hahh, nak tau 1st time kteorg jmpeee. Masa tu class da mula, abg aril baik hati sgt nak tunjuk kolej kat aku kan. So, bermula la d Library Kolej. Tu 1st day semua budak2, kre class da mula padahal, kuliah xde lagi. cettt. Jumpe la abg aril ni kat Library. kat dlm lib pon blh msj2 kan. padahal dekat jeee. ;p aku dlu ngan sorg member name Eyra, kteorg kat dlm lib duduk kat sofa yang tepi tu ada tandas n cermin. sblum msuk tandas tu blhla duk tgk cermin kan. . .so, ble duk2 tu, aku dgn tak semena2 nya ternampak la sorang lelaki ni bangon dari tempat yang byk2 majalah tu surat khabar, ttbe dtg k'arah kami. padahal prasan. hahahha. dia bangon ke arah kawan dia kot yg duk sblh akuuuu. CIssss! HAHAHA! apapun yg terdetik kat hati aku. "Hensem gak mamat ni" ni pengakuan niii! ;p

Malamnya pulakkk, ttbe aril msej ckp ada sorg abg mizan silat nak mintak no. Aku pun trtanya2 la, sbb aku da malas nak pk, aku ckp bagi jela. . .then bermula la miscall2. HAHAHA! ;D at the night, dia tye saya nak ape? sbb dia kat 7e. aku dgn tamak halobanya, meminta coklat, mrs potato. tap yang dapat choc jeee. sbb dia suh plih 1 jeeee. cettt!.time tu aku ckp dia *kede* hahaha! Pastu b'akhir laaaa hari pertamaaa. . . . b'msej la smpai hari2 yang seterusnyaaaaa. :)

Then, ada 1 malam, dia ajak makan malam kat WAU. kira jauh la, sbb ostel aku dlu kat blkg abg jual ayam grg tuuuu! ttbe rinduuu nak minum air bandunggg! Lepas tu Kiteorg makan la. Dan satu benda yang aku perasan sgt2, semua org tgk aku dgn dia masa tgh nak duk kerusi bukan tu jeee smpai hari2 esok dan seterusnya. . .haishhh. aku pun pelikkkk! kenpaaaaa?? =.=" Itu la menjadi persoalannn.

Then kteorg jad rapat, maka tanggal 25hb Julai 2008. Itulah tarikh kiteorg jadi2an. :) Masih ngat g time dia propose. time tu mlm mmg plan nak blk umah akak. Petang tu ttbe dia ajak kluar lepak taman kat depan 7e tuuu. Borak2 gelak2 apa semua, ttbe dia kata nak ckp something. He propose me very well. Seriously, its my 1st time org propose face to face mcm tu. Kira ok la tak juga menggelabah. hehehe. cuma abg mizan je nampak sgt nervousnyerrr. ;p mengigil la jugakk. hehehe. ;D tap abis da ckp pe smua, i just say 'YES'. :)

Alhamdulillah ble tgk smpai skrg, ada harapan tuk maju lagi. Seriously byk sgt cabaran kteorg. Korg nmpak je kteorg happy2, padahal gaduh2, smpai nak break up pun ada. Banyak sgt laaa. kalau cerita satu2, sampai esok2 pun tak abis. maybe 2 hari 3 hari bru sttle. kesian la korang nak baca kisah hidup aku yang korang tak nak tau. HAHAHAHA! ;D

Actually banyak sgt moment yang kteorg cipta. Bila ingat2 balik, tu je la pelepas rindu kteorg masa jauh2 macam ni. Siyes saya rindukan dia. Kalau korg nak tau, ble jauh2 mcm ni, siyes lagi dalam rasa syg, cinta, rinduuu. semua la. korang takkan penah rasa bosan pyerrr. bertambah2 syg ada laaaa. :) perasaan tu sangat indah. Tuhan tu maha penyayang memberi rasa cinta buat hamba2 nya. Yang penting jgn pernah melupakan-Nya. kang kena tarik balik. hehehe. ;D

Apapun yang org ckp pasal hubungan kteorg, ckp 'eleh, becinta je, belum kawin lagi'. pastu adala org sindir2. 'aish, belum jadi laki da cemburu mcm tu, kalo da kawin nanti, tak tau la mcm mne' ckp aku ni 'CONTROL' mizan la. kalau korang nak tau aku control dia ke tak, korang tye la dengan mizan sendiri. aku ckp satu je. apapun korg ckp, korg tak mampu lagi nak pisahkan kiteorg. :) kena cakap ngan org2 tertentu aku dah tak kesah. aku tak kacau hidup kau, tap kau yang nak kacau hidup aku.pehal derrr! orang2 mcm ni saiko je lebih. 1st cakap itu ini. then nak menafikan padahal ada bukti. poyo gler babeng!! hahaha! ;d

Insy'allah tahun ni tahun terpenting bagi kami. Actually mizan da jmpe abah, akak n adik2 semua. Yang tak jumpa lagi MAK saya.hehehe. Insy;allah panjang umur, ble saya graduate nanti, mmg nk ketemukan dorg ni, dah xde nak sorok2 dah. its the time. biar family tau. hehe ;D

Buat papa. Selamat Ulang Tahun sayang yang ke-3 buat hubungan kita ni. Mama harap hubungan ini akan kekal sampai bila2. Terima kasih atas segala usaha papa tuk kekalkan hubungan ni. Dah macam2 kita lalui, manis, pahit, masin, masam, semualahhh sbb benda tu la mematangkan kita, membuat kita berfikir untuk menjadi lebih baik masa akan datang. Terima kasih sbb selalu ada dengan mama, saat susah, senang, gembira, sedih, stress dan dalam apa jua keadaan. Terima mama seadanya, kelebihan & kekurangan mama. Terima kasih sgt. Papa la org yang tahan ngan sikap ma. Apapun yang kita inginkan adalah sama. Ingin bersama, nak hidup bahagia. Walaupun masih jauh lagi semua bnda tu, tap tak salah kalau kita punya angan2, sbb disitulah terciptanya impian, dan ble ada impian, kita akan berusaha tuk mencapainya. Insy'allah, mama harap hubungan dpt redha dari Allah, keluarga & kawan2. amin. Mama sayangkan papa. apapun rasa cinta tu. mama akan jaga sampai bila2. dan mama nak rasa jatuh cinta 'SEKALI LAGI' dengan papa. hehehe. ;D <-- padahal kalo dpt celebrate ni, nak ajak tgk filem 'SEKALI LAGI'. :( sygggg! rindu awak laaa. membuak2 ni.hahaha. ;D

Lagi satuuu, esok mizan nak balik kolej, nak amikkan mini transrip n sijil berhenti. So, sempena 3 tahun ni, dia nak amik gambar2 tempat kteorg lepak2, mkn, semuaaaa laaa. weeeee. apa2 nanti esok saya update..sbb saya pun xtau g ble saya blh dpt peg sana. huk3!T.T

btw, that all yang nak post, actually banyak lagiii, tap ngantokkk. esok sya sambung k! ;)
Insy'allah.
Selamat Malam semuaaaa! :)

p/s:nakgayut2nganmizanmalamniweeejom2boraklama2jgnjelesss ;p

No comments:

Post a Comment