My Love Story

My Love Story

Sunday, July 31, 2011

‪The Script - For The First Time (Boyce Avenue acoustic cover) on iTunes‬





This song was uploaded by Boyce Avenue on 25th of July 2011. That is the date of our anniversary and this song meant a lot for me as the lyrics said "We just now got the feeling that we're meeting for the first time" means this song will remind us how we meet for the first time and how our love story start from our first meeting. Special for you my love Marlina Asmara..from a person that truly, deeply, madly in love. -H.N-


PLEASE TAKE NOTE: i share this account with my Special GF Marlina Asmara.

Friday, July 29, 2011

.tengok.ni.

SAYA NAK TENGOK CERITA NIIIII!! <--- tetibeeee. HAHA!! ;D


sayanaktengokdenganpapasayabolehtak? =.="
soalanyangtiadajawapan . . . . . .

Tuesday, July 26, 2011

.take.care.

Awak awak dan awak. . .

PLEASE take care of your phoneeee!



THAT'S ALL. :)

Sunday, July 24, 2011

.Selamat.Ulang.Tahun.Sayang.

Halloooo everyone!!! ^.^ cehhh! mcm la ada org baca blog aku ni dahla TAK POPULAR! HAHAHAHA! ;D Actually, harini VERY2 SPECIAL DAY for me! also my papa juga! :) Tak sabar kul12 nanti. weeeee! 25 July 2011. bukan 2011 je, tahun2 akan datang semestinyaaaa! Insy'allah. Inilah tarikh keramat dalam hubungan kiteorg. Sangat2 bermakna. Alhamdulillah, 25 JULY 2011 ni, hubungan kiteorg cukup 3tahun. :) Cepat betul masa berlalu kan. Tak sangka da sampai 3tahun. Mudah2 an hubungan b'tambah lagi maju. Insy'allah. amin. :) Doakan k.

Bile dah cerita macam ni teringat pula masa kenal2 Abe Mizan! Hak3! Nak ulang kembali nostalgia2 lama. Mcm la lama sgt, eh, tap ble pk, kire LAMA la tu dah 3tahunnn. hehehe. Korang ada? tak de kan? hahaha. Saja nak ingat masa nak mula cintan cintun ni. Actually, sedih sangattt sbb tak dapat nak Celebrate Anniversary tahun ke3 ni. siyesss SADDDDD. T.T Yela tahun pertama n kedua, kiteorg sambut. Ble 1st time cm ni, rasa laen ckit la. mmmmmmm~~ apa blh buat, jauh kan. redhaaa je la. Pasti ada hikmah-Nya. :)

Dah2, berbalik kepada cerita, dulu tak kenal pun abg mizan ni. Ada kawan dia sorang name Aril yang kenalkan kteorg. Haishhh, pdahal Aril tu yang nak usha2 aku dulu! HAHAHA! Ingat lagi masa kiteorg induksi kat Dewan. setiap kali dia lalu barisan aku, bagi gula2. Then, ada skali tu dia bagi choc pulakkkk! cadboury tu. walaopun aku tak sbrpa choc+kacang, aku bantai je la orang bagi kn. ;p Da kenal2 aril, at the same time dia usha lak kawan aku, dah la sebilikkk. HAHAHA! aku dulu budak suci, baru lepas SPM, xde la tpk sal nk becinta2 kan. Tengok2 dak bilik aku mcm bengang semacam ngan akuuu. ADOiiii. =.=" Tap dak sebilik aku ni la buddy akuuu smpai skrg. Haisshh. rindu glerr kat dierrr! ~.~

Hahh, nak tau 1st time kteorg jmpeee. Masa tu class da mula, abg aril baik hati sgt nak tunjuk kolej kat aku kan. So, bermula la d Library Kolej. Tu 1st day semua budak2, kre class da mula padahal, kuliah xde lagi. cettt. Jumpe la abg aril ni kat Library. kat dlm lib pon blh msj2 kan. padahal dekat jeee. ;p aku dlu ngan sorg member name Eyra, kteorg kat dlm lib duduk kat sofa yang tepi tu ada tandas n cermin. sblum msuk tandas tu blhla duk tgk cermin kan. . .so, ble duk2 tu, aku dgn tak semena2 nya ternampak la sorang lelaki ni bangon dari tempat yang byk2 majalah tu surat khabar, ttbe dtg k'arah kami. padahal prasan. hahahha. dia bangon ke arah kawan dia kot yg duk sblh akuuuu. CIssss! HAHAHA! apapun yg terdetik kat hati aku. "Hensem gak mamat ni" ni pengakuan niii! ;p

Malamnya pulakkk, ttbe aril msej ckp ada sorg abg mizan silat nak mintak no. Aku pun trtanya2 la, sbb aku da malas nak pk, aku ckp bagi jela. . .then bermula la miscall2. HAHAHA! ;D at the night, dia tye saya nak ape? sbb dia kat 7e. aku dgn tamak halobanya, meminta coklat, mrs potato. tap yang dapat choc jeee. sbb dia suh plih 1 jeeee. cettt!.time tu aku ckp dia *kede* hahaha! Pastu b'akhir laaaa hari pertamaaa. . . . b'msej la smpai hari2 yang seterusnyaaaaa. :)

Then, ada 1 malam, dia ajak makan malam kat WAU. kira jauh la, sbb ostel aku dlu kat blkg abg jual ayam grg tuuuu! ttbe rinduuu nak minum air bandunggg! Lepas tu Kiteorg makan la. Dan satu benda yang aku perasan sgt2, semua org tgk aku dgn dia masa tgh nak duk kerusi bukan tu jeee smpai hari2 esok dan seterusnya. . .haishhh. aku pun pelikkkk! kenpaaaaa?? =.=" Itu la menjadi persoalannn.

Then kteorg jad rapat, maka tanggal 25hb Julai 2008. Itulah tarikh kiteorg jadi2an. :) Masih ngat g time dia propose. time tu mlm mmg plan nak blk umah akak. Petang tu ttbe dia ajak kluar lepak taman kat depan 7e tuuu. Borak2 gelak2 apa semua, ttbe dia kata nak ckp something. He propose me very well. Seriously, its my 1st time org propose face to face mcm tu. Kira ok la tak juga menggelabah. hehehe. cuma abg mizan je nampak sgt nervousnyerrr. ;p mengigil la jugakk. hehehe. ;D tap abis da ckp pe smua, i just say 'YES'. :)

Alhamdulillah ble tgk smpai skrg, ada harapan tuk maju lagi. Seriously byk sgt cabaran kteorg. Korg nmpak je kteorg happy2, padahal gaduh2, smpai nak break up pun ada. Banyak sgt laaa. kalau cerita satu2, sampai esok2 pun tak abis. maybe 2 hari 3 hari bru sttle. kesian la korang nak baca kisah hidup aku yang korang tak nak tau. HAHAHAHA! ;D

Actually banyak sgt moment yang kteorg cipta. Bila ingat2 balik, tu je la pelepas rindu kteorg masa jauh2 macam ni. Siyes saya rindukan dia. Kalau korg nak tau, ble jauh2 mcm ni, siyes lagi dalam rasa syg, cinta, rinduuu. semua la. korang takkan penah rasa bosan pyerrr. bertambah2 syg ada laaaa. :) perasaan tu sangat indah. Tuhan tu maha penyayang memberi rasa cinta buat hamba2 nya. Yang penting jgn pernah melupakan-Nya. kang kena tarik balik. hehehe. ;D

Apapun yang org ckp pasal hubungan kteorg, ckp 'eleh, becinta je, belum kawin lagi'. pastu adala org sindir2. 'aish, belum jadi laki da cemburu mcm tu, kalo da kawin nanti, tak tau la mcm mne' ckp aku ni 'CONTROL' mizan la. kalau korang nak tau aku control dia ke tak, korang tye la dengan mizan sendiri. aku ckp satu je. apapun korg ckp, korg tak mampu lagi nak pisahkan kiteorg. :) kena cakap ngan org2 tertentu aku dah tak kesah. aku tak kacau hidup kau, tap kau yang nak kacau hidup aku.pehal derrr! orang2 mcm ni saiko je lebih. 1st cakap itu ini. then nak menafikan padahal ada bukti. poyo gler babeng!! hahaha! ;d

Insy'allah tahun ni tahun terpenting bagi kami. Actually mizan da jmpe abah, akak n adik2 semua. Yang tak jumpa lagi MAK saya.hehehe. Insy;allah panjang umur, ble saya graduate nanti, mmg nk ketemukan dorg ni, dah xde nak sorok2 dah. its the time. biar family tau. hehe ;D

Buat papa. Selamat Ulang Tahun sayang yang ke-3 buat hubungan kita ni. Mama harap hubungan ini akan kekal sampai bila2. Terima kasih atas segala usaha papa tuk kekalkan hubungan ni. Dah macam2 kita lalui, manis, pahit, masin, masam, semualahhh sbb benda tu la mematangkan kita, membuat kita berfikir untuk menjadi lebih baik masa akan datang. Terima kasih sbb selalu ada dengan mama, saat susah, senang, gembira, sedih, stress dan dalam apa jua keadaan. Terima mama seadanya, kelebihan & kekurangan mama. Terima kasih sgt. Papa la org yang tahan ngan sikap ma. Apapun yang kita inginkan adalah sama. Ingin bersama, nak hidup bahagia. Walaupun masih jauh lagi semua bnda tu, tap tak salah kalau kita punya angan2, sbb disitulah terciptanya impian, dan ble ada impian, kita akan berusaha tuk mencapainya. Insy'allah, mama harap hubungan dpt redha dari Allah, keluarga & kawan2. amin. Mama sayangkan papa. apapun rasa cinta tu. mama akan jaga sampai bila2. dan mama nak rasa jatuh cinta 'SEKALI LAGI' dengan papa. hehehe. ;D <-- padahal kalo dpt celebrate ni, nak ajak tgk filem 'SEKALI LAGI'. :( sygggg! rindu awak laaa. membuak2 ni.hahaha. ;D

Lagi satuuu, esok mizan nak balik kolej, nak amikkan mini transrip n sijil berhenti. So, sempena 3 tahun ni, dia nak amik gambar2 tempat kteorg lepak2, mkn, semuaaaa laaa. weeeee. apa2 nanti esok saya update..sbb saya pun xtau g ble saya blh dpt peg sana. huk3!T.T

btw, that all yang nak post, actually banyak lagiii, tap ngantokkk. esok sya sambung k! ;)
Insy'allah.
Selamat Malam semuaaaa! :)

p/s:nakgayut2nganmizanmalamniweeejom2boraklama2jgnjelesss ;p

Saturday, July 23, 2011

.wait.for.next.Thursday. :)

HOLAA!!! SMILE3! :)
Dah jgn STRESS2, ni mesti stress tgk bola tad kan? Malaysia lawan Singapura. aku cuma nak cakap! WHAT THE GAME?! hahaha. mcm ada Magic kan?hihihi. ;D ok la tu Malaysia 3. Dah ada 3away GOAL kat tempat lawan. Tap siyes aku nak dorg dpt lagi banyak!! 5 ke 10 ke.HAHAHA! Tamak Haloba betulll! Sbb ble kite kira skg, Walaupun si singa tu menang tempat sendiri. Tak bawa makna apa2 pun. Sebab dorg kena dpt kan GOAL kat tempat lawan dulu. If malaysia wat terbaik kat Bukit Jalil nti. BOLEH MENANG PUNYERRR! ;)

Aapun pemain2 malaysia, pleaseeee. Make a strategy! Defend kena kuat! Janganla senang2 nak bukak gawang goal kita tu besar2 tuk si singa tu. Insy'allah boleh menang pyeeee!

Lagi satu apa yang membuatkan aku PUAS HATI. si ismailyunos dapat kad MERAH HAHAHAHA! ;D

Btw, GOOD LUCK for HARIMAU MALAYA!
And you know, who's the HEERO??


HERE!!!!







I LOVE YOU SAFEE SALIII! LIKE ur BODY! HAHAHA! ;DD

THAT ALL.GOOD NIGHT. Flying kiss for my PAPA! mmmuuuuaaaaahhhhhh~~~ ILYDM! :)

Thursday, July 21, 2011

.masalah.tarikh.pendaftaran.

Hyeeee! semuaaa. actually, aku nak tido,esok aku keje derrr! tap disebabkan kekecohan pasal tarikh pendaftaran ni. aku amik masa sikit.

Firstly ramai yang kata tarikh pendaftaran 6hb. seperti jadual yang diberi dibawah (latest update):



aku da printscreen tap tak nampak jugak.hehehe.
aku just nk highlight ayat ni


Pendaftaran pelajar baru Sarjana Muda sepenuh masa UiTM Negeri pada 6 September 2011


Bagi pengetahuan korg. Actually, ini bukan tarikh kite daftar. Korang tau kan my specialboyfriend Hamizan Noh da pernah urus bnda2 mcm ni. Jad aku lgsg trus tye dia. sbb hal2 mcm ni, aku tak suka nak urus. dia je yg urus. . . hehehe ;D So dia ada terangkan kat aku.

Actually, kita ni sdh diiktiraf sebagai Pelajar UiTM. Sebab kita da masuk kolej bersekutu UiTM. tu la kita da boleh bukak student portal. dah ada ID semua. MASALAHNYA disini tuk semua, tolong jangan salah faham dengan ayat YANG uItM post tu. Pada 6 September berikut adalah untuk Pendaftaran bagi budak yang memang2 baru seperti Lepasan SPM & Budak2 Matrik yang sewaktu dengannya. Warga2 ni la yang perlukan induksi sebab dorg ni Pelajar BARU.

So, 6hb tu kita masih belum mendaftar,cuba lihat jadual yang kat bawah pulak.(ms 2)


Pendaftaran kolej Pelajar Baru Sarjana Muda Lulusan Asasi/Diploma UiTM/Semester 03 Diploma
UiTM (Petang) UiTM Shah Alam (Bagi yang mendapat kemudahan penempatan) pada 11 September 2011.


Tolong ingat yer kawan2 kita ni dah memang pelajar "UiTM" tu yang masa DIP kita dah ada Induksi,status kita sekarang adalah "PENERAPAN" dan memang tidak perlu lagi Induksi. Sebab kita da tau pasal lagu2 UiTM, kita dah diperkenalkan dengan semua tu time induksi. Hanya pelajar Baru budak2 matrik n lepasan SPM sahaja ada induksi sbb dorg nk dperkenalkan dgn semua ni.

Sila lihat kembali pendaftaran 12hb tu. Sekarang ni golongan kita ialah ; Pendaftaran Kolej Pelajar Baru Sarjana Muda Lulusan Diploma UiTM. kan kita lepasan Diploma. Jadi kelompok kita mendaftar pada 11hb.


Jadi, tu je la aku nak terangkan. Hope semua aku trgkan tu dpt membantu. :)
Actually aku nak post gak kat FB. tap byk sgt cerita ura2 yang kdg2 aku malas nak baca.byk sgt maklumat yang kejap tu, kejap ni. kang aku terangkan, aku wat cam karangan. . HAHAHA! ;DD

Kla tu je aku nak share. aku nak tidoooo! Esok kejeeee! =.="

Assalamualaikum. Selamat Malam. <3 <3

Sunday, July 17, 2011

.saya.bertudung.

Tetibe terbelek gambar2 b'tudung ni. :)
Ramai kata muka aku lain pakai tudung. ok la tu dari org kata pelik kn.hehe. ;D

.ONE.DAY.I.WILL.WEAR.IT.INSYA-ALLAH. :)













.lirik.lagu.blog.saya.

sayang aku ingin berbicara kepadamu
tentang apa yang tengah aku rasakan
ada apa, ada apa katakanlah semuanya
ku kan dengarkan duhai cintaku

bila nanti orang tuamu tak meridhoi dengan
apa yang ku rasakan padamu
semua orang tua ingin yang terbaik untuk anaknya
begitu pun orang tuaku

kau takkan tinggalkanku
takkan pernah, sayangku
janjimu janjiku untukmu

c/o:
takkan ada yang pisahkan kita
sekali pun kau telah tiada
akan ku pastikan
ku kan memeluk menciummu di surga

jangan kau pergi tinggalkan aku
bawa aku ke mana kau mau
janji ku padamu
jiwa dan ragaku mati pun ku mau


.sukahatiakulanaktulisapakatblogakuni.penyebokstalkerblogakungokkkk.

Friday, July 15, 2011

feel.

Kadang-kadang saya rasa awak bukan milik saya. . .
Kadang-kadang saya rasa awak betul-betul milik saya. . .
Terlalu banyak benda yang sangat menyakitkan. .
Awak tau saya sangat sayangkan awak lebih dari diri saya sendiri. .
mungkin org kata syaa bodoh sayang awak mcm tu, tap takpe saya tak kisah
apa org nak ckp sbb cinta tu saya yang rasa. dorang tak rasa mcm saya rasa.

Sama juga bila org tak respect hbgan kita. saya dah dengan awak.
kenapa kadang-kadang ada je yg nak sakitkan hati saya. :(
Semua dah tahu saya dengan awak. tap dorg asyik nk kluarkan cerita pasal awak dlu2. eh, tu bnda lama la....watpe nak ckp2. saja sakitkan hati sayaaaaa kan. saya manusia jugak laaaaa. ada perasaan.kenapa?? awak saya punya la!!!saya special GF awak la. ble ada yg nak rindu2 awak mcm tu.apatah lagi perempuan. ckp yg buat saya nyampah, saya GF awak. mestilah saya terasa... JELESSSSS! saya sayanggg awak tau tak??

Apa awak rasa bila ada lelaki cakap mcm tu tentang saya, rindu2 saya mcm tu. Mesti awak sakit hatii kan. mesti awak jeles kan. . . .
Saya cuma nak awak tau apa saya rasa :( tu jeeee.

i just want to say.


just. .

I just want to say. . .



benci

SAYA BENCI DGN MASA LALU AWAK!

sakithati

HEARTACHE kembali melanda dgn seorg musuh ketat. BHAHAHAHA! ;DD

wtf?

P/S :

APA MAKNA BILA SESEORANG MENGUNGKIT MASA-MASA DULU??

WTF?

sialll

Monday, July 11, 2011

i'm back!

WHooaaa!! Such a long time, xbukak blog ni! Rindu gler! HAHAHA!
Dapat gak aku tgk BLOG ni sepuas2nya! ;p
Btw, i just want to say!

I'M BACK!!!!!

Insy'allah kalo ada msa mlm ni nak update blog, xpun bila saya cuti nanti! ;)
Mcm la ada org nk baca blog aku ni kn! hahaha ;pp

Apapun. . .

SAYA RINDU HAMIZAN NOH SANGAT2! T.T
Saya Sayang Awak! ^.^
mmmmuuuuaaaaahhhhhh~~ :) i LOVE you sayang~ SO MUCH!

AWAK RINDU SAYA TAKK?? < -- Jawab soalan ni papa~~ hehehe~
K la. That alls. Bubbye! See next post! ;)