My Love Story

My Love Story

Sunday, February 27, 2011

As-salam buat semua~~ Moga semua sihat walafiat disamping org2 tersayang~ =)
Sedar tak sedar dah hari ahad. Kalo weekend ni, cepat je masa berlalu. . .cuti 2hari pon rasa mcm xcuti. Tap kalo keje, rsa lmbat sangat~~ hehe~ ;D

Hah, tgkla blog saya, da berubah kn? pagi tad xde keje. pegi la mencari2 templat yg besh. .hehe. COMEL kn? kn? kn? hahaha. ;D tak terasa esok dah 28hb. Hujung bulan tuk bulan February. Yeay! Da nk masuk bulan3 dah! TAU KENAPE??? tyelah kenape! hahaha.

Sbb PRAKTIKAL saya xlama lagi nk berakhir. .hanya tinggal 34 DAYS to finish it!!! EXCITED! tak sabar nak abis! bosan doe praktikal! Apapun kena abiskan jugak kan? Doakan semoga praktikal saya berjalan lancar sampai hari terakhir. ok. =)

Actually banyak perkara yang sedang menanti tuk berlaku, dlm bulan3 ni. .selain menunggu praktikal saya habis.actually, post yg lepas2 pon ader announce pasal ni. .hee. GOOD NEWS, ALL my FAMILY datang bercuti nanti. next week!

Yela, sempena adik2 saya CUTI SEKOLAH. .tu yg bawa datang sini. hehe. siyes, HAPPY SANGAT.rindu gler kat sumer. Yela, cuti sem tu xblk pon. dsebabkn praktikal pye pasal.huk3. Insy'allah 9HB March, xsilap hari RABU. So, mmg xsabar ar nak jumpe dorg sumer.

Jumpe parents, abang, adik laki & pompuan. . .huwaaa. . RINDUUUU. . ;( Apa yg penting saya rindu masakan mak saya!!! Datang nanti tgkla, kompem suh mak masak ari2. hahaha ;D

Hah, lagi 1, yg saya xsabar ialah GAJI. hahaha. ;D Insy'allah esok isnin gaji la kot. hehe. ;D
Dapat simpan duit sementara menunggu duit PT. Hah, becerita pasal duit PT plak. Sampai skrg xdpt2. nyampah btol! Latest News. PT kata maybe dpt ptghan bulan3 @ hujung bulan3. gler lama doe! aku dah nak abis praktikal dah.haish.

Tye kewangan sengal tu, dorg kata maybe sem depan baru dpt. kepala hotak kat lutut. Lepas tu, ada yg cakap maybe awal bulan3. aku pon xtau mane 1 yg btol skrg ni. . .XFAHAM2!! aku rasa nk bakor je kwgn tu. . KITA BAKOR JE! KITA BAKOR! hahahaha ;D

Hope masok ar awal bulan3 ni. Yuran pon still ada balance xbayar g. Nanti kalo duit masok lambat, tgk la nanti, kewangan tu kompem kenakan denda bayar lewat pye la! KOMPAUN xabis2! Mcm la dak kolej ni org kaya.adess. kalo kteorg kaya xdenyer kteorg wat pinjaman! Yang xfaham. naper budak2 BM dah dpt??kteorg xdpt2. xfhm btol. Apapun Doa2 kanlah yer PT masok awal bulan3. =) AMIN~~

Selain itu, dalam bulan3 ni jugakla saya kena buat keputusan sal future saya~ Aritu tgk Student Portal. UiTM announce, student Final Semester dah boleh APPLY tuk DEGREE. Huwaa, sakit kepala nk fikir. . .neway saya nk tunggu family say dlu & then discuss nak amik course aper~~ huhu~~

Berbalik kepada cerita menunggu praktikal saya habis, hah, lagi 1, yelar, praktikal kan as usual kena buat report. . .ni yg menmbah sakit kepala jugak la. saya berazam nak mula buat REPORT ni. nampak je sikit kan kalo tgk guideline yg kolej bagi. TAP sebenarnye. . .soalan yg sgt susah. . huwaaaa~~ TAP insy'allah boleh~ =)

Nak mula buat ni pun, sbb bila fikir balik, masa pon dah semakin dekat. . .dan dapat dari nasihat2 senior pon kata, elok mula, lagipon praktikal keje xslalu ada, boleh ar amik masa cari2 bahan ke, apa2 la yang patut. Actually, last day praktikal tu, kolej give one week for prepare report. .kre ok la~ tp kalo fkir balik, xkn lepas praktikal tu baru tehegeh2 nk buat kan. .siyes mesti boleh stress.1 week tu siyes kejap je.

In Practical actually, very important things, yg memakan markah yg banyak ialah our EVALUATION from COMPANY. siyes banyak. So, kena la keje betol2 kan. ;) BUT don't forget, REPORT & PRESENTATION pon penting gak. . ;)Apapun kena SCORE tuk semua. buat yg THE BEST. =)

Nak cerita sikitla serba sedikit setelah lama praktikal ni. .cettt! lama ar sangat.haha. ;D Actually, banyak sangat saya belajar, walaupun COMPANY kecik je. xde ar femes mcm company kawan2 saya yg lain. Yela, rezeki masing2.hehe.

Company saya ni Construction Firm, so i admit, banyak berurusan dengan LELAKI. What important is, ble perempuan bekerja dgn lelaki sng tuk bekerjasama. TAP ble perempuan dgn perempuan ni, ntah la, dah kenyataan, mmg ssh ckit la. ;) betol kn??.hehe.

Ar, time practical ni, aku rasa dah boleh bukak stationery dah! hahaha. ;DD tau kenape?? yela, ari2 ngadap mesin photostat, pc pastu print, siap binding g. . hahaha. Aku dah terrer doe! everything sumer 1st time. 1st time mcm mne nk letak ink kat printer wkwkwkw. .hebat an? hihihi. saya tau kompem ramai yg xtau nk want bender ni an. ;pp

Apa yg saya practical skg ni, relate jugak dgn pe saya blajar dlu. .kalo dlu i amik simulation. Mcm tu la saya kerja skrg. .ada letterhead company, kena buat surat, handle apointment, at the same time saya buat payment voucher, invoice, purchase order, delivery order, advance request payment, qoutation form. . .banyak bender. Dan setiap hari @ setiap masa la, saya selalu berurusan dgn cheque. .fyi, my salary pon pakai cheque jugak. siyes leceh. ;(

Lagi yang saya belajar ialah buat BILLING TENDER. huwaa, siyes, pening melihat nombor, , , @__@
still xdpt lari lagi dari mengira2 ni. .huk3. Pasal bab2 air ke, elektrik ke, telefon & internet mmg saya yg handle la. Setiap bulan kena pastikan dah bayar la. huhu. Actually banyak g saya belajar, belajar baca PELAN. .mcm tu la. .nk cerita pun kompem xabis arini. hehe.

Btw, insy'allah akan merepek kat REPORT nti. hahaha. ;D
Tu je la, tuk post kali ni. esok semangat keje, sbb gaji!hahaha. ;D
hampeh tol lina ni. ;pp Semoga minggu ni berjalan dgn lancar. AMIN~ =)

p/s : .sayarindukanpapasaya. T.T .iLOVEyouSAYANG.

No comments:

Post a Comment