My Love Story

My Love Story

Monday, February 28, 2011

.maaf.


.SAYA MINTA MAAF.
.IKHLAS DARI SAYA.

Sunday, February 27, 2011

.28 FEBRUARY 2011.

As-salam! Hye! Selamat Petang. Skrg da kul3. tak sabar tggu pukul5 nak balik keje! Bosan, xde wat pa pe, tu yg bukak blog ekeke. ;D Tiap jam, on9 je. duduk, berdiri, jalan ckit, ngadap pc, tekan2 mouse, tgk handphone, tgk jam. tu je la rutin harini. bosan kan?? hhhmmmm. . .

Hah, ni nak bgtau la, actually hal ni, hanya saya dan bf saya je yg tau. Hal ni berlaku time saya mula praktikal. Time saya praktikal ni, saya selalu kena2 kacau org, saya pun xtau la kenape! kadang2 rimas! sampai 1 hari tu sbb takut sgt, saya amik cuti.

Menyampah gler ngan bdk2 skg ni, dah ske sound2 aku, aku lagi ar rasa malu, smpai sumer org tgk, dekat kdai makan. MALU KOT!!! bukan nak cakap aku ni CANTIK ke, LAWA ke. BUKAN sama SEKALI! TAKE NOTE!. masalah nyer mcm xpnah nampak pompuan. Asal aku lalu kedai dorg, bising nk rak. aku rasa nk sembur je dgn serbuk cili kat tgn aku skg ni! NYAMPAH SIAL.

What i think is about my own SAFETY. itu yg membuat aku STRESS. Yela, i praktikal kn, so, xnk berhadapan dgn dorg itu adlh mustahil. Jalan tu je la, jalan paling dekat nk balik. JALAN KERAMAT bagi aku. Ulang-alik ke hape, sumer lalu situ.

Actually aku sampai nak report polis kalo dorg melampau sangat. Kadang2 kte boleh endah je! TAP kalo dah terlalu kerap, sape boleh tahan. Dorg xfikir ke, mcm mne kalo yg dorg wat kat aku ni jad kat "ADIK2" dorg, "GIRLFRIEND" dorg, dorg ske ke??? MESTI TAKKKK SKEE KAN??? mesti marah pye kalo gf dorg kena kacau mcm tu! Tap dorg ni xle pk lgsg!!! =.="

Kadang2 nk cerita ngan mizan pon, xnk nti dier lagi rsau, tap ble pkir balik, baik bagtau je. nanti ape2 jad, sumer bender JAD XTAHU!. Everything yg terjad, sumer bgtau kat dier. Dialah pendengar & penasihat terbaik saya ada. TERIMA KASIH AWAK. =)

Yang saya cerita kat atas tu, yang lepas2. TAU ape jad skg kat budak2 tu??? Dorg xde dah KACAU saya lagi. Maybe sebab dah terlalu kerap perangai mcm tah pape, sangkaan saya, maybe Majikan dier dah marah. Sebab masa dorg sound2 tu, fikir aku diam2?? Oh tidak! hahaha. aku jeling dgn pandangan mata tajam aku ni, n sound balik "KO PEHAL??!!" ingat aku xblh nk marah ke? Saya juga ada perasaan MARAH. ok.

So, dipendekkan cerita, tad aku LALU kedai tu, ada MAMAT tu says "MINTA MAAF AWAK" senyum, agkat tgn. Tap aku balas dgn jelingan.hahahaha. ;D

Tap dlm hati aku, ALHAMDULILLAH. sesungguhnya, ini yg aku nk berlaku. =) Dah xde org2 KACAU, dah rasa selamat~~ aku harap bender ni berpanjangan sampai aku habis praktikal nanti. Apapun, GIRLS kat luar sana. EVERYTIME kena beware ok! Walaupun dah rasa selamat, tap beringat MALANG tidak berbau. Pls2 take care of yourself! Even kite ade bf pon mcm saya, dier xblh jaga kite 24hours!. So, dri kte sdri patut JAGA ok! ;))

p/s : Wait for my next pots about make your own safety! ;)
See again.
Wasalam.
As-salam buat semua~~ Moga semua sihat walafiat disamping org2 tersayang~ =)
Sedar tak sedar dah hari ahad. Kalo weekend ni, cepat je masa berlalu. . .cuti 2hari pon rasa mcm xcuti. Tap kalo keje, rsa lmbat sangat~~ hehe~ ;D

Hah, tgkla blog saya, da berubah kn? pagi tad xde keje. pegi la mencari2 templat yg besh. .hehe. COMEL kn? kn? kn? hahaha. ;D tak terasa esok dah 28hb. Hujung bulan tuk bulan February. Yeay! Da nk masuk bulan3 dah! TAU KENAPE??? tyelah kenape! hahaha.

Sbb PRAKTIKAL saya xlama lagi nk berakhir. .hanya tinggal 34 DAYS to finish it!!! EXCITED! tak sabar nak abis! bosan doe praktikal! Apapun kena abiskan jugak kan? Doakan semoga praktikal saya berjalan lancar sampai hari terakhir. ok. =)

Actually banyak perkara yang sedang menanti tuk berlaku, dlm bulan3 ni. .selain menunggu praktikal saya habis.actually, post yg lepas2 pon ader announce pasal ni. .hee. GOOD NEWS, ALL my FAMILY datang bercuti nanti. next week!

Yela, sempena adik2 saya CUTI SEKOLAH. .tu yg bawa datang sini. hehe. siyes, HAPPY SANGAT.rindu gler kat sumer. Yela, cuti sem tu xblk pon. dsebabkn praktikal pye pasal.huk3. Insy'allah 9HB March, xsilap hari RABU. So, mmg xsabar ar nak jumpe dorg sumer.

Jumpe parents, abang, adik laki & pompuan. . .huwaaa. . RINDUUUU. . ;( Apa yg penting saya rindu masakan mak saya!!! Datang nanti tgkla, kompem suh mak masak ari2. hahaha ;D

Hah, lagi 1, yg saya xsabar ialah GAJI. hahaha. ;D Insy'allah esok isnin gaji la kot. hehe. ;D
Dapat simpan duit sementara menunggu duit PT. Hah, becerita pasal duit PT plak. Sampai skrg xdpt2. nyampah btol! Latest News. PT kata maybe dpt ptghan bulan3 @ hujung bulan3. gler lama doe! aku dah nak abis praktikal dah.haish.

Tye kewangan sengal tu, dorg kata maybe sem depan baru dpt. kepala hotak kat lutut. Lepas tu, ada yg cakap maybe awal bulan3. aku pon xtau mane 1 yg btol skrg ni. . .XFAHAM2!! aku rasa nk bakor je kwgn tu. . KITA BAKOR JE! KITA BAKOR! hahahaha ;D

Hope masok ar awal bulan3 ni. Yuran pon still ada balance xbayar g. Nanti kalo duit masok lambat, tgk la nanti, kewangan tu kompem kenakan denda bayar lewat pye la! KOMPAUN xabis2! Mcm la dak kolej ni org kaya.adess. kalo kteorg kaya xdenyer kteorg wat pinjaman! Yang xfaham. naper budak2 BM dah dpt??kteorg xdpt2. xfhm btol. Apapun Doa2 kanlah yer PT masok awal bulan3. =) AMIN~~

Selain itu, dalam bulan3 ni jugakla saya kena buat keputusan sal future saya~ Aritu tgk Student Portal. UiTM announce, student Final Semester dah boleh APPLY tuk DEGREE. Huwaa, sakit kepala nk fikir. . .neway saya nk tunggu family say dlu & then discuss nak amik course aper~~ huhu~~

Berbalik kepada cerita menunggu praktikal saya habis, hah, lagi 1, yelar, praktikal kan as usual kena buat report. . .ni yg menmbah sakit kepala jugak la. saya berazam nak mula buat REPORT ni. nampak je sikit kan kalo tgk guideline yg kolej bagi. TAP sebenarnye. . .soalan yg sgt susah. . huwaaaa~~ TAP insy'allah boleh~ =)

Nak mula buat ni pun, sbb bila fikir balik, masa pon dah semakin dekat. . .dan dapat dari nasihat2 senior pon kata, elok mula, lagipon praktikal keje xslalu ada, boleh ar amik masa cari2 bahan ke, apa2 la yang patut. Actually, last day praktikal tu, kolej give one week for prepare report. .kre ok la~ tp kalo fkir balik, xkn lepas praktikal tu baru tehegeh2 nk buat kan. .siyes mesti boleh stress.1 week tu siyes kejap je.

In Practical actually, very important things, yg memakan markah yg banyak ialah our EVALUATION from COMPANY. siyes banyak. So, kena la keje betol2 kan. ;) BUT don't forget, REPORT & PRESENTATION pon penting gak. . ;)Apapun kena SCORE tuk semua. buat yg THE BEST. =)

Nak cerita sikitla serba sedikit setelah lama praktikal ni. .cettt! lama ar sangat.haha. ;D Actually, banyak sangat saya belajar, walaupun COMPANY kecik je. xde ar femes mcm company kawan2 saya yg lain. Yela, rezeki masing2.hehe.

Company saya ni Construction Firm, so i admit, banyak berurusan dengan LELAKI. What important is, ble perempuan bekerja dgn lelaki sng tuk bekerjasama. TAP ble perempuan dgn perempuan ni, ntah la, dah kenyataan, mmg ssh ckit la. ;) betol kn??.hehe.

Ar, time practical ni, aku rasa dah boleh bukak stationery dah! hahaha. ;DD tau kenape?? yela, ari2 ngadap mesin photostat, pc pastu print, siap binding g. . hahaha. Aku dah terrer doe! everything sumer 1st time. 1st time mcm mne nk letak ink kat printer wkwkwkw. .hebat an? hihihi. saya tau kompem ramai yg xtau nk want bender ni an. ;pp

Apa yg saya practical skg ni, relate jugak dgn pe saya blajar dlu. .kalo dlu i amik simulation. Mcm tu la saya kerja skrg. .ada letterhead company, kena buat surat, handle apointment, at the same time saya buat payment voucher, invoice, purchase order, delivery order, advance request payment, qoutation form. . .banyak bender. Dan setiap hari @ setiap masa la, saya selalu berurusan dgn cheque. .fyi, my salary pon pakai cheque jugak. siyes leceh. ;(

Lagi yang saya belajar ialah buat BILLING TENDER. huwaa, siyes, pening melihat nombor, , , @__@
still xdpt lari lagi dari mengira2 ni. .huk3. Pasal bab2 air ke, elektrik ke, telefon & internet mmg saya yg handle la. Setiap bulan kena pastikan dah bayar la. huhu. Actually banyak g saya belajar, belajar baca PELAN. .mcm tu la. .nk cerita pun kompem xabis arini. hehe.

Btw, insy'allah akan merepek kat REPORT nti. hahaha. ;D
Tu je la, tuk post kali ni. esok semangat keje, sbb gaji!hahaha. ;D
hampeh tol lina ni. ;pp Semoga minggu ni berjalan dgn lancar. AMIN~ =)

p/s : .sayarindukanpapasaya. T.T .iLOVEyouSAYANG.

Wednesday, February 23, 2011

.jiwa.hati.


Jiwa. . . .
tak dapat dileraikan dengan kata-kata,
kerana yang merasa adalah kita, tak perlu berkata apa
cukup untuk disimpan, bukan dijadikan dendam atas dasar perikemanusiaan
Jiwa itu sangat goyah,dan hati itu sangat rapuh
bila banyak perkara yang membelenggu. .
hanya tangisan, kesakitan, kekecewaan, kelemahan tumbuh melulu
apatah lagi bila ia sudah melebihi landasan
boleh merasuk minda, memberontakkan jiwa, memecahbelahkan hati . . .
terlalu banyak perkara harus difikirkan. .
walaupun hanya sekecil zarah tap cukup menyalakan sebesar bara api
hidup jangan membatu api atas dasar cemburu yang berguru
tetapi harus diketahui, cemburu memakan diri. . . .
Bagaimana ingin menghormati ?
aku tahu aku dilindungi dan tak perlu bahasa basi
tap sungguh keterlaluan difitnah oleh orang kita kenali
apatah lagi orang yang kita sayangi, keluarga kita sendiri
Bila bersemuka, pijak lantai macam pijak tanah. .
Ya! aku harus berpiak di bumi nyata, siapa diriku,
dari mana datangnya aku, dimana asal usulku
kenapa perlu talam menjadi dua muka??
Kerana satu tak cukup memuaskan nasfu jahanam
Hari ini, gaya begini,
esok, gaya begitu
dan bila itu ini dicampur baur
aku bagaikan dilempar batu sebesar bumi yang hanya mampu menelan diri
menangis tiada penghujung, air mata yang mengalir tanpa henti
kecewa sedih, itu yang aku fahami. . .
Aku mengharapkan kata-kata indah dari mereka
tap yang ku dapat hanya penat
melemparkan kata-kata yang mampu membuat
lidah terkelu tanpa kata
airmata mengalir deras
hati sedih kecewa kerana aku seorang manusia
yang punya hati dan perasaan
hati terluka dalam bagai malam kelam membungkam kan bulan
sedihku bukan untuk paparan malah bukan untuk tatapan
bukan untuk meraih simpati tap kerana aku punya HATI
aku memiliki dan aku mensyukuri
tap bukan untuk dilukai
Kenapa perlu sakit menyakiti? aku pun tak mengerti
Depan cakap lain, belakang cakap lain?
KENAPA???
sangat berani cakap belakang
dan ku dapat tikaman dari belakang
Jangan membelakangi
bukankah itu tidak beradab bak kata pepatah melayu
Tidak ku faham sedikit pun masalah kita
di depan pijak lantai pun tak sampai
tap cerita sering menyampai-nyampai. . .
aku masih lagi menghormati
kerana aku tahu siapa diriku tidak layak berbanding kamu
yang mampu berkuasa atas segalanya. . .
semua kamu milki, tap tidak aku, yang sering disalahi orang sekeliling
kebaikan kamu, 100% orang banyak meperkatakan
tap aku sebaliknya, dan itulah perbezaan kita
Ya, aku sering dibeza-bezakan. . .dan itu sangat cukup
melumpuhkan mata, tangan, kaki, diriku. . .
kadang aku kuat setegar karang yang ingin mengatasi segalanya
tap aku manusia lemah yang mampu rapuh dan berkecai seperti kaca
tiada cacat celanya kamu bagi mereka
dan aku banyak terlihat cacatnya di mata mereka
dan itu cukup membuat aku meraung dalam tangisan
setiap kesalahanku, setiap detik waktu sering diperkatakan tap
kamu . . tak perlu diperkatakan. kerana kamu mata air mereka
tap aku hanya batu yang sering dipijak2 dan hanya digunakan
bila diperlukan. .
terima kasih atas apa yang kamu perlakukan
itu cukup membuat aku kuat menghadapi masa depan
Dan ingat aku juga mampu hidup berdikari
tanpa kaki, tangan orang lain.



-Marlina Asmara-

Friday, February 18, 2011

Acid Black Cherry / 愛してない







"Aishiteru no...aishiteru no..."
Mou koe ni naranai kurai
Anata ga...sou omou yori mo...

Kayoi nareta gairoju
Anata no semai heya ni
kyou de saigo to me wo tojita...
mijikai you de...nagai tsukihi ga mou
dore mo mabushisugite...namida ga deta

Natsu no owari...
Sukoshi tsumetai ame...
Futari deatta hi to onaji yoru ne
anata no sono yasashisa to
watashi no tsuyogaru [KUSE] mo
ano goro no mama de...

"Aishitenai..." "Aishiteru yo..."
"Nee, ano ne..." "Soba ni oide..."
Doushita na no? Yasashisa wa mou iranai no...
Naitenai...sotto shitete...
Aa...mou [YADA]...aishiteru...
sayonara ga ienakute...

surechigai no kurashi
kanjiru kyori
doko ka tsumetai kiss kowakatta no
iki ga tomari sou ni naru wakare no kehai
shizuka sugite... mimi wo fusagu...

"Hanashite yo..." "Hanasanai..."
"Kaerasete..." "Kaesanai..."
sore ijou...tsuraku naru kara dakishimenai de
Naitenai...sotto shitete...
Aa...mou [YADA]...aishiteru...
sayonara ga ienakute...

"Aishitenai..." "Aishiteru yo..."
"Nee, ano ne..." "Soba ni oide..."
Doushita na no? Yasashisa wa mou iranai no...
Naitenai...sotto shitete...
Aa...mou [YADA]...aishiteru...
Kanashikute...mou namida ga tomaranai yo
kiss wo shite...dakishimete...
nee onegai...hanasanai de...

me wo mite...sasayaite...

"Aishiteru yo...aishiteru yo..."
Mou koe ni naranai kurai
kimi ga omou yori motto...

Tuesday, February 1, 2011

Maher Zain - Insha Allah | Insya Allah | ماهر زين - إن شاء الله





Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can`t see which way to go
Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way
Everytime you can make one more mistake
You feel you can`t repent
And that its way too late
Your`re so confused,wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame
Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way
Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way
Turn to Allah
He`s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don`t let me go astray
You`re the only one that showed me the way,
Showed me the way 2x
Insya Allah3x
Insya Allah we`ll find the way

-MAHER ZAIN-

.alone.




manis jadi pahit
masam jadi kelat
pahit jadi tawar
kadang2 tak perlu kata2 untuk mentafsirkan perasaan
kadang2 melalui perbuatan sikap boleh menjelaskan segalanya
apatah lagi berdiam.
terlalu banyak maksud yang tersembunyi
kadang2 mulut cakap lain, tapi hati cakap lain
kenapa tidak berterus terang?
takut melukai yang boleh mencetuskan amarah yang menggila?
mana yang betul? apa hendak dilakukan?
bila amarah merasuk minda, semua boleh jadi gila, bukan sediakala.
adakala bila hati terlalu sabar, bila tahap dicapai
akan terbuka luas juga tembelang yang ada
dalam hidup jujur itu perlu
siapa boleh kata orang itu jujur sedangkan manusia itu penuh khilaf
mana tahu bohongnya pada dirinya, temannya, keluarganya . .
cuma DIA yg MAHA MENGETAHUI sebesar zarah perlakuan kita
kenapa perlu sombong. terlalu tinggikah diri yang ingin bermaharajalela. .
tak perlu takbur, sebab teman kita nanti kubur
kadang2 bila emosi merasuk sekujur badan
rasa panas membuak-buak sampai membakar diri sendiri
kamu hanya perlu sujud menadah tangan rasa yang jujur kepada yg ESA
untuk mendapat seluas ketenangan dan seluas kesejukan yang mampu melenyapkan api dalam diri
ya aku merasa sepi, apatah lagi bila org yang kita sayang cuba menepi
ya, aku pernah buat salah dan aku menuturkan maaf atas kekurangan diriku
bila diri punya alasan yang tersendiri, yang berdiri atas kaki sendiri
kadang2 tidak dipeduli, kadang2 maaf tidak mencukupi
ya, kita harus memahami sesama sendiri, tap masing2 punya emosi yang menghantui
bukan niat ingin menyalahi, tetapi ingin menyedari perkara, adakah ini tanda kita masih belum dapat saling memahami?? persoalan yang bermain diminda hari ini. .
api dengan api berlaga hancur semuanya
dimana air harus dicari bila masing2 dengan apinya?
aku cuma merasa sepi sendiri bila kamu cuba menjauhi
dan kalau memang salahku, bimbingi aku
aku cuma insan lemah yang harus dilindungi, dibimbingi
bukan diketepi, ku harap kamu mengerti
sesungguhnya aku cuba mencari khilaf sendiri
memperbaiki diri sebagai seorang perempuan
kerana aku dalam perjalanan melangkah lorong yang penuh duri
untuk mencapai satu rahsia yang tersembunyi. .

ORIGINAL by :
Marlina Asmara