My Love Story

My Love Story

Friday, January 7, 2011

this is a LOVE

Hyep2! Lina online lagi tuk update blog!! wwweeee~~ ^.^ Wah! hari ni ari sabtu, actually mao kluar dating ngan my papa, tap dsbabkn xde plan aper2 smlam, so delay esok la kteorg date~~ ;) gpon arini papa saya blk kg. sbb nk mlwat pcik dier yg bru2 ni kmlangan. Hope pacik dier cepat sembuh~ amin~~ =)
Hmmmm, tuk arini. Saya nk bekongsi cerita dgn anda, dan biler update mcm ni, cte tu mmg KOMPEM besh ar bagi saya~~ heheh~ bagi saya la, xtau bagi anda pulak~~ Bukan citer melayu lawak, antu seram mistik ke. Seperti citarasa remaja2 skrg la, as usual, mestilah story KOREA!!! kompem sumer suker la. . .hahaha. .sbb saya pon remaja jugak! bhahah. remaja ke? bru 2o tahun, muda g. ngee~~ ;D

Tap bukan Lee Min Ho, Kim Hyun Joong, Kim Bum yg berlakon ok! hahaha. Kali ni cerita yg saya suggest kn tuk anda2 sumer ialah :


"A MOMENT TO REMEMBER"


Directed by: Lee Jae-han
Screen play by: Lee Jae-han
Cast: Jeong Woo-seong & Son Ye-jin



Actually cerita ni berkisar tentang kisah percintaan antara Jeong Woo-seong as Chelo-soo dan Son Ye-Jin as Sui Jin. Pertemuan yg berlaku disebuah kedai, dimana hanya teserempak, tidak dsgka rupanya itulah real soulmate dcari2 slma ni. Semasa cinta sdh brbunga2, kehidupan pon bahagia. Dan psgn ni msg2 ada kerjaya sendiri. Setelah bercinta akhirnya mereka membuat keputusan tuk berkahwin.


Disinilah cerita sebenar bermula. . . .dimana Chelo-soo merasa kepelikan tingkah laku isterinya. Dimana, Chelo-soo melihat isterinya semakin menjadi pelupa. Dan sesungguhnya alam rumah tangga itu sungguh byk dugaan, , ,Apalagi bila seorg suami terpaksa b'depan dgn isteri yg dserang Alzheimer??? Dimana penyakit itu boleh menghilangkan segala kenangan2 mereka bersama,kisah percintaan mereka, keluarga dan paling sangat menyedihkan bila seorg isteri lupa siapa suaminya sendiri??



Disinilah CINTA seorg suami diuji. . .dan apakah yg akan dilakukan oleh Chelo-soo untuk isterinya??? adakah mereka akan terus bersama hingga ke akhir hayat seperti yg d'jnjikan sebelum berkahwin dahulu?
NAK TAU?? tengok cerita ni dlu n then KOMEN la pasal cerita ni. siyes, mmg besh sgt2~~ xrugi tgk! ;)



Son Ye-Jin kamoOo sgt cantik~~ ^.^


Jeong Woo-Seong u make me melt like ice! hahaha. ;DD




My last word for you all, saya jamin, kalo anda, anda dan anda tgk citer ni, saya jamin anda sumer akan menangis. PERCAYALAH~~~ So, jgn lupe tgk citer ni ok! dan bagi saya cerita ni byk mesej yg dsmpaikan. so depend on msg2 ar, neway, for me THIS IS A LOVE STORY!!! ^.^


Bubbye, salam sayang buat semua. =)

p/s : saya excited nk kluar ngedate esok! n nk tgk FT kat AJL! muahahah. ;DD

No comments:

Post a Comment