My Love Story

My Love Story

Friday, January 7, 2011

al-kisah. . .

Yeay2!! ^.^ akhirnya dapat on9 dengan tenang. . muahaha. . .sejak da mula praktikal ni, on9 pon ssh ckit, yela, da bekeje Isnin - Jumaat kn. ceh! keje ler sgt! hahaha. ;D Wooo, arini Hari Jumaat 7 April 2011 genapla aku praktikal selama 5hari. miahahaha!!! mcm da sebulan, pdahal ader g kontrak yg bersisa2~~ ngee~~ Tau kenape excited gler?sbb sabtu ahad cuti der! hahaha~ ble da trasa keje ni, cuti tu mcm satu nikmat yg xblh dlepaskan! hahaha. mmg MASA tu trasa sgt2 berharga la, kalah2 EMAS. ngahaha. ;p Alhamdulillah, praktikal bejalan dgn lancar n wat keje pon ok~~ hope, akan stay je la mcm ni, smpai habis tempoh praktikal~~ AMIN~~ =) Oh! 15 APRIL 2011. aku xsabar nak habis!!! ^.^

Actually, nak b'cerita sikitlah pasal praktikal saya selama bbrapa hari ni~~ Inilah Al-kisahnyer



[3 January 2011 ; ISNIN]

Actually mlm ahad tu, kteorg bru blk dari Johor tmpat family abg ipar, n smpai dlm kul11 mcm tu. siyes penat. Esok dah pract. mmg lagi stress ckit, takot xtbgon. fyi, sayala puteri tidur!ngee!
Dah isnin tu masok la office, masok2 office. Jumpe Enc. Zulkifli. Lpas tu adalah introduction session sekejap. Tap rmai yg xde sbb, besala sekolah pon dah bermula kn, so, sebok la sikit menguruskan anak msg2. So, lpas tu, da siap bagi keje dah~~ ngee~~ ;D Kena billing TENDER n wat record kat excel n print. Buat2, kire sehari jugak la siap.





nilah gmbar2 yg sempat d'amik! hahaha,. ;dd dan tau kenape saya memakai spek mata, sebab mata saya terlalu pedih xcukup tido!!! grrr.


[4 January 2011;SELASA]

Hah, masok hari ke'2 ni, agak stress ckit. Ni terjad pon sbb salah my trainer jugak, suh saya wat keje TAP x explain aper2 secara TERANG. suh print tu print ni, smpai akhirnya saya xtau, apa yg saya wat.lepas tu dgn x semena2 nya saya pon saya pon blajar sdri & akhirnya keje tu SETEL! sgt puas hati!!! Fyi, my trainer name is Enc. Hamdan bin Mohd Salleh. Dan apa pon. Hope xde ar mcm tu lagi.huhu~~ nak semua berjalan dgn baik~~ =.=" Dan hari ke'2 pon da berlalu. . . . .

[5 January 2011]

Masok ari ke'3 ni, perasaan BOSAN sdh menyelubungi diriku ini. Bukan sbb aper, sumer asyik busy meeting sbb ader PROJECT baru. Besalah Construction Firm ni. bkn slalu duk office, keluar je memanjang~~ ngee~~ oleh dsebabkan k'adaan yg sangat xbesh. So, my sengal2 sdh dtg, apalagi LIGHTS, CAMERA, ACTIONS!!! hahaha.

Hah! ni adalah meja yg disediakan tuk saya. . .masok je dlm, tu lar meja saya. .


besh, agak selesa!! =)

Oleh kerana sebab bosan ni lah yg saya layari. . hahahaha. .


huahuahua. . .sbnarnyer xkesah, sbb bos pon layan FB gak. hahaha. ;DD
Dan yg paling besh saya buat IALAH. . . .jeng3!!!


Saya telah siap membuat COUNTDOWN!! bhahaha. semangat gler kn???hebat gler! hahahah.

Hah, dlm byk2 bender dlm office ni 1 je kdg2 aku rasa nk gunting wirenye. . ni hah bendala ni!!!


Tau kenape? sbb, BUNYINYA xde BEZA lgsung antara CALL @ FAX! bygkanlah ble tlfon tu bbunyi dan ble anda agkat, xde org ckp, rupenyer FAX??? sengal kn. =.=" haish. sabo je la.

hah, yg ni gmbar2 sengal saya, yg d'ambik sdri ble ketiadaan staff2 lain. hahahaha. ;D bertuah kn dpt p'kerja mcm saya, x m'buang masa! bhahaha. ;pp





[6 & 7 January 2011]

Just wat keje ckit2, lpas tu dah xde. . tu je la. . ;)
dan akhirnya berjaya untuk mengupdate blog harini! hahaha. ;DD

hah! skrg ni, saya sangat suker dhn 1 bender!!! sgt2 suker~~ iaitu. . .


JAM!!! hahahah. apalagi ble menunjukkan dekat pukul5! blk keje wooo!!! ;DD

Itulah al-kisah praktikal saya, , ,mudah2an sumeanya berjalan dengan lancar dan tiada masalah sampai habis tempoh praktikal. AMIN~~ Dan sekarang ni, saya menanti2 duit PT masok. hahaha. hujung bulan masok elaun. pergghhh. Mao shopping!!! hahaha. ;dd

Kla, tu je la dpt bebel harini, ada masa nti kter update lagi! neway, wish me luck for my practical! ^.^ bye all! have a nice day tomorrow! n sweet dream tonite! ;)
bubbye~~

p/s : mao ngedate sama mas mizan. . .ekekek. . ;dd


No comments:

Post a Comment