My Love Story

My Love Story

Friday, January 14, 2011

AJL 25

Hye2!!! << Ceh! mcm je ader org nk baca blog aku yg buruk ni kn. . hahaha. . ;pp Minx maaf la yer, setelah sekian lama nk update blog ni barulah t'update skg. . .huhu. . asyik busy jer~~ ngee~ =.=" Hah, dlm tempoh xupdate blog ni jugak la, byak bender nk d'post. . .skg ni nk posat sal tajuk kat atas nu! hak3. Semua pon da tau kn saper TER'menang AJL25! hahaha.




cerita :

Abang A : Berjalan sambil memegang flyer s'org artis. . sambil menuju ke arah seorg budak. .
Adik : Memandang abg A yg dtg kearahnya. . .
Abang A : Adik ni flyers tuk adik, jgn lupa dtg tau!
Adik : Hanya menggeleng kepala, memberi isyarat xnk. . .
Abang A : ambiklah. . sambil tersenyum mesra. .
Adik : menjawab ; Tolong ingat ek, saya bukan peminat "A.R" sambil berlalu. .

NGEEEE~~~ hahahaha, ;DD

Pergghh, bler cakap pasal ajl mesti kite excited nk tgk kn, tu lar satu2nya, program berprestij tuk industri muzik tanah air kite. ;pp but u know what, mesti u xtaw kn?hahahah. xpe biar aku ckp. antara AJL2 sebelum ni, nilah AJL paling buruk aku tgk!!!!! dan ni 1st time larh, rakyat malaysia, bersuara bahawa pemenang AJL tahun ni memang x LAYAK. sekian, terima kasih. Dulu2 xde plak kontroversi mcm ni kn. Dan bler kuar kontroversi mcm ni, mmg artis yg menang tu mmg btol2 xlayak larh. . .Kalo kiter review blk pon AJL25 ni. mmg keputusan juri tah pa per la kn. . .

Saya tau Ketua Juri M.Nasir. dan aku rasa dier pilih A.R tu pon sbb lirik lagu. AJL is not about lyrics ONLY. In my opinion, winner AJL is must complete.everything. Such as, lyrics, voice, performance. I know about music a little bit. Cube tgk A.R tu nyanyi. yes, i admit lagu ok. but, time dier nyanyi tu, besa je, org da besa dgr, mcm dier wat persembahan kat merata tempat. . Lepas tu dier wat drama kat atas pentas tu, aku xtau pon ape cerita dier nk smpaikan. . .dan aku rasa lelaki yg pakai baju merah yg kat tgh2 tu, mcm dier yg jadi pelakon utama kat situ. .dan A.R kat dlm sangkar tu, aku pon xtau aper sbb dier kat dlm tu ? ? ? ? dan ble nyanyi 1 part tu, nyanyi pon xsmpai. . .bler dier da abis wat persembahan tu. . .org xde la sgt tepuk kn. . cbe bandingkan bler time FaizalTahir abis nyanyi. . .semua org berdiri tepuk tgn abis dier nyanyi. . He should be the winner beb! Dan lagi 1 time time hafiz abis nyanyi. gempak beb. . .Dalam banyak2 lagu performance yg gempak2 yg A.R plak yg menang. . .pekejadah . . .Besa larh, kdg2 juri ni, nk menaikkan artis baru je. . .

Dan kalo dbandingkan lagi Adira tu nyanyi lagi power dari A.R tu. . . Nak jadikan seseorg artis tu biarlah dipilih dgn saksama. . .suara kena mantap beb, performance kena gempak, lagu kena sure hebat. . ni kalo lirik bagus, nyanyi xseberapa, performance xokay, jadi KOMPOSER je la sbb pyer bakat buat lirik lagu yg bagus. . . ;ppp
Nanti tgk la persembahan A.R n F.T sape lagi bagos . . .;ppp

Dan kalo nk tau, byk g artis2 yg performance hebat mlm tu, mcm Black, Hujan. Dan kalo kite tgk blk, time pengumuman yg menang AJL25 tu, time sebut A.R org rmai xtepuk tgn, disebabkan tekejut, tu yg t'tepuk tgn tu. . hahaha. . .kalo ikut AJL2 lepas, kite pon blh tau, kalo dulu ble umumkan pemenang AJL. kompem sumer org nk jerit2. . .sebab ARTIS yg menang tu mmg layak, tap kalo kite tgk yg skg pye, semua tekejot. .dan sedangkn FaizalIsmail, Cheryl Samad n Ally Iskandar pon time cakap pemenang tu pon, , mcm tekejut. .itu menunjukkn org berfikir knpe dier blh menang??kn. . So, maksudnya, dier mmg xlayak pon jadi Juara. . .

So, harap, AJL tahun2 hadapan. kekalkan prestasi, kurangkan kontroversi!!! hahahahaha. .
Huahuahua. . dan mengikut bualan org rmai mengenai A.R rmai yg menyampah. . .bukan sebab aper. . wartawan tye, "Apa u nk cakap kat org yg xpuas hati u menang. . ? A.R jawab : Biarlah, xkesah saya da menang. . bukankah belagak. . .dah la org kata xlayak jadi juara, ckp cm tu plak. . .ckp je la. "ni keputusan juri, dan rezeki saya. . . ckp je la mcm tu. artis baru naek mmg mcm tu. . padahal kalo bukan sebab fan yg vote xdenyer lagu tu masok ajl. . .

Dan, kesimpulannya, saya xpuas ati keputusan AJL25. hahahah. ;pp DAN tolong ingat ni saya bukan peminat A.R dan xske attitude A.R. Dan tuk FaizalTahir, terus berkarya ok! I'm alway support u!! huahuahua. . . <




LOVE u!!! hahahaha. ;DD


p/s : Apa bender yg d'post ni. adalah luahan hati sendiri. . .Sape xske diam2, ni blog aku. .
hahaha. . .teda kaitan dgn anda pon. muahahaha . . ;DD

No comments:

Post a Comment