My Love Story

My Love Story

Saturday, January 29, 2011

.date.

Hye2!!.sekarang ni,dah pukul 12:6 min. location,dalam bilik, diatas katil. Tad baru lepas breakfast sebenarnya. hahaha. mcm ni la anak dara, suke bgon lewat. hihihi. Gpon bukan sebab pe, semalam, p kuar dating ngan si dia. jgn jeles.hihih. ;p. Semalam date mmg BESSTT sgt! ^.^. SUKER SUKER SUKER!! ;D my papa datang umah amik saya.ngee~~ =). Kan aritu, da cakap, duit JPA my papa da masok. hee. so, dier yg blnje. hek3. TANX SAYANG. Sekarang ni,mmg senang, kalo nk kuar. my papa da dpt LESEN P.weee~~ ^.^ so, nk kuar g mne2 je blh.jnji isi minyak.hahaha. ;D. Dan fyi, motor papa saya dah berwajah baru. .dah tukar cover set an.mcm motor baru la plak.keh3.Helmet pon beli helmet baru, sbb sebelum ni asyik pinjam org pye je. so, dah xya ssh da pnjam.dah ader. lagi 1,da pasang box kat belakang. yg beshnyer ader box tu aku yg duk kat belakang tu, boleh sandar menyandar, , hehehe. mmg rilek je. =).dAN LAGI SATU, Saya memerli papa saya, time otw "Pergghh, kuat gler BAU KEDAI!!hahaha. ;DD.kteorg gelak xle blah. Semalam kteorg lepak pavilion.Firstly tu, nk usha2 la movie pe yg besh kat wayang an. TAP ntahlah. xde pon yg besh. actually, ader yg besh. GREEN HORNET, Jay Chau yg belakon. tap tgk2 3D je ader.erkkk. pesal la xwat yg biasa sekali.mmmm.kompem2 la xlaku, sbb tiket dah la mahal.kalo yg mewah tu,blh la beli an. kalo mcm kite ni.kompem pikir 2 3 kali.Ye la, walaupun duit da masuk. tap berjimat2 tu perlu jugak an. So, kteorg pon cancel tgk cte tu, lagi elok belanja duit tu makan isi perut yg kosong, lagi BESHHH. hehehe. :D. Jalan2 kat pavy tu, tgk la kedai2 baju. usha2 an. Haih, baju da cantik. duit saya je yg xde. erkkk. ok. sabar lina. besusah dahulu, besenang2 kemudian. ok! ;). TAP semalam jugak la, saya bershopping, itu pon papa saya yg belanja. . .ngee~~ mmg besh. TAU, belanje aper? papa saya belikan saya baju,beg tangan, alat2 keperluan diri dan lain2. Semalam kena marah lagi oleh papa saya, sebab tangan dibahagian lengan agak teruk ckit, sebab tgn saya yg GATAL nk menggaru. :p. smpai dekat farmasi, belikan saya ubat. hee. papa saya cakap dgn serius "Ingat tu pe doktor pesan?" saya hanya mengangguk dengan senyuman yg xle blah.hahah. Lagi sekali papa saya bersuara. : "Ingat jgn garu2.nti lagi teruk" & bertanya tuk memastikan saya ingat @ tdak : Ubat kena pakai ble?" saya pon mejawab, "Lepas mandi, sambil tersengeh2.hik3." Waaa sweetnyer papa saya ni. hahahaha. :D dah xle puji2, kang kembang dier baca POST ni nti! hahahaha ;DD. Time lunch kteorg decide nk makan kat Manhattan yg kat pavy tap dsebabkn malas nk patah balik.so, makan kat sungei wang je. kat TEPPANYAKI. Ni 1st time papa saya makan kat kedai ni. tuk saya 2nd time. Yelarh, papa saya, mne tahan saya je yg dah makan, kompem dier pon nk merasa.hik3. So, makan ar kat situ. siyes kedai ni beza servicenyer dari, kedai yg kat sunway pyramid. bukan pe, 1stly yg best, sebab meja mkn kte, tgah2 tu, chef dier tgh masak. pergghh, lagi beselera ar. n hidang makan pon, time, panas2 g kte blh makan. mmg besh. Papa saya makan Salmon Fish, saya makan Chicken. U know what. makanan dier mmg SEDAP. . . .dan lagi 1. yer saya terrer pakai CHOPSTICK. hahaha. :D. belagak la plak aku ni kn.hik3. ;p tau knpa belagak? sebab papa saya xreti!! hihihih. :p Semalam gak, kteorg singgah kinokuniya. ngat nk cari buku LAW my papa. tap xde, xjumpe2.huhu. saya pulak yg mencari buku.hihihi. papa say ayg tye : "syg, ader nk beli buku ape2 x, majalah ke?" saya pon berfikir, "arh, novel." so pergilah site novel. so, agak lama gak mencari buku kat situ. sementara saya mmbaca sinopsis novel2 nk cari mne yg besh. papa saya sebok, membaca buku. sebok2 cari. huwaaa, kaki saya sakit, berdiri lama sangat. huk3. TAP xpe sekali sekala.hehe. Dan akhirnya, "SENAFAS RINDU" menjadi novel pilihan saya. ALAF 21 yer, yg pasti DAMYA HANNA. =). Kalo nk atu, dulu time sekolah menengah saya memang gler novel. =).dan say angat lagi karya DAMYA HANNA. yg saya baca time sekolah menengah, iaitu "SEPI TANPA CINTA". siyes besh. semalam nmpak g novel tu. bler tgk balik.dlm hati "wah, lama gler, aku baca buku ni, masa umur 15 @ 16 tahun. skg umur dah 20. cepat je masa berlalu kn.huhu. tersenyum je la tgk buku tu. =). Hah, citer lain plak. ni sal papa saya, ble saya dah habis bershopping, turn papa saya plak mencari baju pe tah nmanyer. yg org slalu paki tuk excersice tu. yg baju ketat2 tu, refree pon pakai gak. Saya pon mengikutla ke sana sini. masok kedai, saya dduk, dier cari baju. . .dari apvilion smpai ke klcc. seb bek nake motor. . hik3. ;p dah tu, beli kat klcc je. tu je yg ader size M. size S xdiketahui wujud ke x size tu. Yelarh, papa saya skrg dlm proses, menTOUGH kn badan. siyes, perut dier yg da boroi, semakin hilang,. huk3. yer, bidang dada dier, sudh semakin besar.hahaha. :DD. dan semakin hensem. hahahaha. :D. abis ar, kembang larh dier baca ni.hahahahhahaha. ;D. Dan kerana sekarang semakin aktif ke gym uitm tu, byk perubahan. BAGOS2. teruskan usaha yer. sebab nti bulan March. nk datang Mak n ayah mentua, so kna bersedia. hahaha. xle blah lina ni. ;pp Dan lagi 1 saya mmg nk gelak, ialah, sikap papa saya yg sering meminta pendapat dari hari ke hari, smpai saya pon xtau nk jawab pe dah. hiihihhihi.Dapat kekasih mcm ni.ok je. LAYAN~~. ;D. Dan say aakan pastikan xkan penat menjawab soalan awak yg sama setiap kali jumpe! ^.^. Dan apappun, semalam DATE mmg besh! THANX A LOT SAYANG. =).

Insya'allah minggu depan kte kuar g k. ma plak yg belanje. Actually, ari jumaat tu da dpt gaji, tap berbentuk cheque. haish, payah la plak kn.mmmm~~ so, kna tggu ari isnin ni, nk bank in @ cash tros. Dan good news. kejra 3hari je! yeay! khamis jumaat CUTI TAHUN BARU CINA MAA!! ^.^ so, dapatlah hangout jln2 nti!! Thats all my this time. Just want to share about my Happy Day with him! =). For my papa, THANX A LOT AGAIN, MAKE MY DAY HAPPY with laugh, smile, mad. everything is there. i love u n miss u so much.love the way u are. . . .

p/s : what u give u get back. . =)

*kalo ada spelling error tu, buat2 faham je. ;pp
Wasalam.

Friday, January 28, 2011

.rindu+miss+kangen.

saya.rindu.awak.siyes.betol.saya.rindu.iya.saya.rindu.memang.saya.rindu.saya.pasti.saya.rindu.confirm.berapa.banyak.rindu.dah.hahaha.saya.cuma.nak.cakap.saya.rindu.awak.tu.je.saya.tau.awak.pon.rindu.saya.kan.heee.arini.kiteorg.nak.date.xcited.wooo.hahaha.skg.dier.otw.nk.dtg.sini.ok.sepatutnya.saya.perlu.siap2.skrg.=).pe.lagi.jgn.buang.masa.k.hehe.today.want.to.enjoy.yeay!!!.ok.damn.semalam.saya.da.dpt.gaji.TAP.berbentuk.cheque.dahla.maybank.islamic.boss.saya.ada.cimb.acc.je.ok.=.=".tap.xpe.besh.gler.ble.dpt.gaji.an.hehe.hasil.usaha.sendiri.mmg.besh.^.^.neway.tu.je.la.bubbye!.happy.weekend.all.;)).




Wednesday, January 26, 2011

.my japanese name.

Hye2, xde keje plak nk post ttbe an. . .Weiiiii siyes aku NGANTOKKK GLERRRR~~~ ni pon aku lepas lelap 45 minit! baru la mata ni xberat sgt. . .padahal, aku tido awal gak~~ ngee~~ ;DD weiiii, mata aku sblh kanan bengkak!! *__* damn! seb bek ader eye mo!! Aku nk ngedate sabtu, jadi cepat2 la baik ek wahai mata ku yg cantik! hahahaha. ;DD Weiiii, duit JPA bf aku da masok, masyuk la an. Pasal duit PT plak, si ETON2 cakap bulan 3 baru masok. . NGOK NGEK btollah Kewangan UNIKOP ni!!! tap dari segi +ve plak, terima kasih sgt2, aku boleh save bajet aku sem ni. bagi bdak2 lain kaya dlu ek, time dorg da papa kedana turn aku plak kaya, hahahaha. ;D yg terbaik, masuk bulan3, good timing, time tu famili aku dtg sini. . .pergghhhh!! baby, i LIKE it! kata enrique iglesias!! xtau ar btol x aku tulis. ;pp Weeiii, bile boss aku nk bagi elaun ni!! hahaha. Bagi jumaat ni sedap gak, boleh aku berjimba2 sabtu ni! hik3!! ;pp Weiii, nk tau pe NAME JAPANESE aku?? aku tau korg xnak tau pye la, , ,xpe la aku gtau gak. . hahaha. .

my japanese name : YUKI (MEANINGFUL VALUE) MIHARU (BEAUTIFUL CLEAR SKY)

Comel kn? kn? kn? ^.^ hahaha.aku rasa sebutan nama tu yg comel, bukan orgnyer! hahahaha. ;DD
Tu je la aku nk post an. byk mencarot daaaa. . . kla, esok keleja lagi maa, waduh2, sgt penat, xpe, just 2 days left! pastu cuti ahad. yes! next week cuti Hali Laya Cina! CUTI LAGI! HEAVEN~~~
^___^ tuk kwn2 kat UNIKOP, SELAMAT BERCUTI jugak nanti, jeles gler korg cuti lama~~~ MAO JUGA~~~ hehehe. ;DD

kla, thats all. bubbye~~

p/s : cepatlahsabtumaoNGEDATEni. ;))
-loveandmissusomuchsayangkumizan-

Tuesday, January 25, 2011

.Happy Anniversary.





When I met you I found out what true love was,
Still today it amazes me what it really does,
I've always been in love with you even when we were apart.
From the moment I saw you I knew you'd always have my heart.
We have been through so much and it hasn't even been a year.
Our love keeps growing stronger and stronger I think that's pretty clear.
Thank you for loving me and sticking by my side.
I LOVE YOU SO MUCH~~
HAPPY ANNIVERSARY DEAR for 2 years 6 months.

Love & Kiss
Sincerely by MAMA.

Friday, January 21, 2011

HE GOT FEVER ;(

Hype2! ^.^ Urmm, arini dapat my papa feeling unwell la plak, rasa nk demam an. . adedeh. . Kesian kat dier, dah la jauh, nk jaga pon ssah~~ mmmmmm~~ Tau tak saya nk jaga awak mcm baby je. . .nk belai awak bagi makan ubat. sebab saya tau, awak sangat perlukan saya sekarang ni. ;( but what i can do??huk3. Lagipon antara kita ni, AWAK tu la SEBENARNYA paling MANJAAAA sangat2 dbndingkan dgn saya ni. ;pp hehe. TAP realitinya, awak pulak yg MANJAKAN saya TERsangat2. . ;DD saya MANJA kn? sambil kelip2 mata~~



Ini menunjukkan bahawa, KUCING yg COMEL, bukan SAYA! ;DD

Sayang, kadang2 awak memang mcm budak kecik yg mucuk2. . .mcm ni lah~~ hahahahah. ;DD



MAMA said : i will take care of you. Don't worry, GET well soon DEAR! mmmuuuuaahhhh!! ;))

i LOVE n MISS u PAPA. ^.^
Jaga diri leklok. saya jaga awak dari JAUH.

p/s : Hati gundah gulana. =.="

Sunday, January 16, 2011

.sometimes.

Kadang-kadang. . .
Gembira boleh jadi sedih. . .

Kadang-kadang. . .
Suka boleh jadi benci. . .

Kadang-kadang. . .
Baik boleh jadi jahat. . .

Kadang-kadang. . .
Kawan boleh jadi musuh. . .

Dan semua bender boleh jadi kadang-kadang. . .
Dan semua itulah yg saya pelajari. . .
Kadang-kadang apa yang berlaku tu semua ada hikmahnya. .

Macam itulah hubungan saya dengan si dia. . .
Dalam perhubungan tu, memang tak sah kalau xpernah betekak, marah-marah, merajuk2. . .
menangis2. . .Kalau kita lihat, org2 bpsangan. . . (mcm saya jugak la) rmai yg selalu menceritakan tentang kebahagiaan dlm perhubungan, manisnya sesuatu hbgan, betapa baiknya pasangan dia, betapa hebatnyer cinta mereka. . .Si abang belikan itu ini. . .buat itu buat ini.
Semuanya manis2 belaka. . .jarang sekali mendengar mereka mengatakan pahit yg mereka rasa. . Yelar, kalo saya pon, xkn nk ceritakan bender2 yg pahit kn. . nk telan pun ssah, apa lagi nk meluahkan. . .

Tap hubungan saya, banyak yg saya rasa, yang manis, yang pahit. . .segala2nya ada~~ Sedangkan rumah tangga pye psg surut apalagi yg cinta yg baru nk brmula~~
Harini banyak yang saya pelajari dengan si dia. . . Apapun saya harap hubungan kita akan lebih matang sayang. Terlalu banyak yg kita pelajari. . .dan apapun rasa pahit manis yang kita rasa, kita akan simpan tuk pengajaran kita. . . Dan yg penting kite terima kelebihan dan kekurangan masing2~~

Dan saya harap kite banyak belajar selepas kejadian tadi. Saya cuma nk awak tahu, saya sangat sayangkan awak. Dan ingatlah, janganlah kita sakit menyakiti sesama sendiri. . .Dan JIKALAU pun awak dah tak nak dengan saya satu hari nanti, tolong PULANGKAN hati saya dengan cara BAIK, sebab saya terima awak dengan cara yang baik. Saya berharap semua akan baik2 belaka sampai bila2. Saya tau awak seorang yang baik~~ dan awak mampu jaga saya dengan BAIK? kan? Dan kamulah sebaik2 teman, kawan, abang, kekasih & lelaki yang saya miliki~~



p/s : kamu terbaik buat saya.

Friday, January 14, 2011

AJL 25

Hye2!!! << Ceh! mcm je ader org nk baca blog aku yg buruk ni kn. . hahaha. . ;pp Minx maaf la yer, setelah sekian lama nk update blog ni barulah t'update skg. . .huhu. . asyik busy jer~~ ngee~ =.=" Hah, dlm tempoh xupdate blog ni jugak la, byak bender nk d'post. . .skg ni nk posat sal tajuk kat atas nu! hak3. Semua pon da tau kn saper TER'menang AJL25! hahaha.




cerita :

Abang A : Berjalan sambil memegang flyer s'org artis. . sambil menuju ke arah seorg budak. .
Adik : Memandang abg A yg dtg kearahnya. . .
Abang A : Adik ni flyers tuk adik, jgn lupa dtg tau!
Adik : Hanya menggeleng kepala, memberi isyarat xnk. . .
Abang A : ambiklah. . sambil tersenyum mesra. .
Adik : menjawab ; Tolong ingat ek, saya bukan peminat "A.R" sambil berlalu. .

NGEEEE~~~ hahahaha, ;DD

Pergghh, bler cakap pasal ajl mesti kite excited nk tgk kn, tu lar satu2nya, program berprestij tuk industri muzik tanah air kite. ;pp but u know what, mesti u xtaw kn?hahahah. xpe biar aku ckp. antara AJL2 sebelum ni, nilah AJL paling buruk aku tgk!!!!! dan ni 1st time larh, rakyat malaysia, bersuara bahawa pemenang AJL tahun ni memang x LAYAK. sekian, terima kasih. Dulu2 xde plak kontroversi mcm ni kn. Dan bler kuar kontroversi mcm ni, mmg artis yg menang tu mmg btol2 xlayak larh. . .Kalo kiter review blk pon AJL25 ni. mmg keputusan juri tah pa per la kn. . .

Saya tau Ketua Juri M.Nasir. dan aku rasa dier pilih A.R tu pon sbb lirik lagu. AJL is not about lyrics ONLY. In my opinion, winner AJL is must complete.everything. Such as, lyrics, voice, performance. I know about music a little bit. Cube tgk A.R tu nyanyi. yes, i admit lagu ok. but, time dier nyanyi tu, besa je, org da besa dgr, mcm dier wat persembahan kat merata tempat. . Lepas tu dier wat drama kat atas pentas tu, aku xtau pon ape cerita dier nk smpaikan. . .dan aku rasa lelaki yg pakai baju merah yg kat tgh2 tu, mcm dier yg jadi pelakon utama kat situ. .dan A.R kat dlm sangkar tu, aku pon xtau aper sbb dier kat dlm tu ? ? ? ? dan ble nyanyi 1 part tu, nyanyi pon xsmpai. . .bler dier da abis wat persembahan tu. . .org xde la sgt tepuk kn. . cbe bandingkan bler time FaizalTahir abis nyanyi. . .semua org berdiri tepuk tgn abis dier nyanyi. . He should be the winner beb! Dan lagi 1 time time hafiz abis nyanyi. gempak beb. . .Dalam banyak2 lagu performance yg gempak2 yg A.R plak yg menang. . .pekejadah . . .Besa larh, kdg2 juri ni, nk menaikkan artis baru je. . .

Dan kalo dbandingkan lagi Adira tu nyanyi lagi power dari A.R tu. . . Nak jadikan seseorg artis tu biarlah dipilih dgn saksama. . .suara kena mantap beb, performance kena gempak, lagu kena sure hebat. . ni kalo lirik bagus, nyanyi xseberapa, performance xokay, jadi KOMPOSER je la sbb pyer bakat buat lirik lagu yg bagus. . . ;ppp
Nanti tgk la persembahan A.R n F.T sape lagi bagos . . .;ppp

Dan kalo nk tau, byk g artis2 yg performance hebat mlm tu, mcm Black, Hujan. Dan kalo kite tgk blk, time pengumuman yg menang AJL25 tu, time sebut A.R org rmai xtepuk tgn, disebabkan tekejut, tu yg t'tepuk tgn tu. . hahaha. . .kalo ikut AJL2 lepas, kite pon blh tau, kalo dulu ble umumkan pemenang AJL. kompem sumer org nk jerit2. . .sebab ARTIS yg menang tu mmg layak, tap kalo kite tgk yg skg pye, semua tekejot. .dan sedangkn FaizalIsmail, Cheryl Samad n Ally Iskandar pon time cakap pemenang tu pon, , mcm tekejut. .itu menunjukkn org berfikir knpe dier blh menang??kn. . So, maksudnya, dier mmg xlayak pon jadi Juara. . .

So, harap, AJL tahun2 hadapan. kekalkan prestasi, kurangkan kontroversi!!! hahahahaha. .
Huahuahua. . dan mengikut bualan org rmai mengenai A.R rmai yg menyampah. . .bukan sebab aper. . wartawan tye, "Apa u nk cakap kat org yg xpuas hati u menang. . ? A.R jawab : Biarlah, xkesah saya da menang. . bukankah belagak. . .dah la org kata xlayak jadi juara, ckp cm tu plak. . .ckp je la. "ni keputusan juri, dan rezeki saya. . . ckp je la mcm tu. artis baru naek mmg mcm tu. . padahal kalo bukan sebab fan yg vote xdenyer lagu tu masok ajl. . .

Dan, kesimpulannya, saya xpuas ati keputusan AJL25. hahahah. ;pp DAN tolong ingat ni saya bukan peminat A.R dan xske attitude A.R. Dan tuk FaizalTahir, terus berkarya ok! I'm alway support u!! huahuahua. . . <




LOVE u!!! hahahaha. ;DD


p/s : Apa bender yg d'post ni. adalah luahan hati sendiri. . .Sape xske diam2, ni blog aku. .
hahaha. . .teda kaitan dgn anda pon. muahahaha . . ;DD

Wednesday, January 12, 2011

Apa da jad?

Actually, aku pon xtau apa yg da jadi dgn blog aku ni. . .hahahah. . ttbe sglanya hilang. . dan bertukar. . .;p


p/s : tunggu POST saya akan datang! ^.^
Antaranya :

* Ana Raffali xlayak menang AJL25
* Selamat Ulang Tahun Ke-23 Sayang

GOODBYE! ;)

Tuesday, January 11, 2011

lina says :

i don't mean that actually. REALLY. neway, i just want to say SORRY. =.="

sincerely by lina.

excited

sangat excited HARI ESOK!!! hahahaha. ^.^

Ouh! i can't wait it! Kepada si dia, terasa nk tegelak byk2. . . ;DD

Wait my POST later! ;)

Friday, January 7, 2011

this is a LOVE

Hyep2! Lina online lagi tuk update blog!! wwweeee~~ ^.^ Wah! hari ni ari sabtu, actually mao kluar dating ngan my papa, tap dsbabkn xde plan aper2 smlam, so delay esok la kteorg date~~ ;) gpon arini papa saya blk kg. sbb nk mlwat pcik dier yg bru2 ni kmlangan. Hope pacik dier cepat sembuh~ amin~~ =)
Hmmmm, tuk arini. Saya nk bekongsi cerita dgn anda, dan biler update mcm ni, cte tu mmg KOMPEM besh ar bagi saya~~ heheh~ bagi saya la, xtau bagi anda pulak~~ Bukan citer melayu lawak, antu seram mistik ke. Seperti citarasa remaja2 skrg la, as usual, mestilah story KOREA!!! kompem sumer suker la. . .hahaha. .sbb saya pon remaja jugak! bhahah. remaja ke? bru 2o tahun, muda g. ngee~~ ;D

Tap bukan Lee Min Ho, Kim Hyun Joong, Kim Bum yg berlakon ok! hahaha. Kali ni cerita yg saya suggest kn tuk anda2 sumer ialah :


"A MOMENT TO REMEMBER"


Directed by: Lee Jae-han
Screen play by: Lee Jae-han
Cast: Jeong Woo-seong & Son Ye-jin



Actually cerita ni berkisar tentang kisah percintaan antara Jeong Woo-seong as Chelo-soo dan Son Ye-Jin as Sui Jin. Pertemuan yg berlaku disebuah kedai, dimana hanya teserempak, tidak dsgka rupanya itulah real soulmate dcari2 slma ni. Semasa cinta sdh brbunga2, kehidupan pon bahagia. Dan psgn ni msg2 ada kerjaya sendiri. Setelah bercinta akhirnya mereka membuat keputusan tuk berkahwin.


Disinilah cerita sebenar bermula. . . .dimana Chelo-soo merasa kepelikan tingkah laku isterinya. Dimana, Chelo-soo melihat isterinya semakin menjadi pelupa. Dan sesungguhnya alam rumah tangga itu sungguh byk dugaan, , ,Apalagi bila seorg suami terpaksa b'depan dgn isteri yg dserang Alzheimer??? Dimana penyakit itu boleh menghilangkan segala kenangan2 mereka bersama,kisah percintaan mereka, keluarga dan paling sangat menyedihkan bila seorg isteri lupa siapa suaminya sendiri??



Disinilah CINTA seorg suami diuji. . .dan apakah yg akan dilakukan oleh Chelo-soo untuk isterinya??? adakah mereka akan terus bersama hingga ke akhir hayat seperti yg d'jnjikan sebelum berkahwin dahulu?
NAK TAU?? tengok cerita ni dlu n then KOMEN la pasal cerita ni. siyes, mmg besh sgt2~~ xrugi tgk! ;)



Son Ye-Jin kamoOo sgt cantik~~ ^.^


Jeong Woo-Seong u make me melt like ice! hahaha. ;DD




My last word for you all, saya jamin, kalo anda, anda dan anda tgk citer ni, saya jamin anda sumer akan menangis. PERCAYALAH~~~ So, jgn lupe tgk citer ni ok! dan bagi saya cerita ni byk mesej yg dsmpaikan. so depend on msg2 ar, neway, for me THIS IS A LOVE STORY!!! ^.^


Bubbye, salam sayang buat semua. =)

p/s : saya excited nk kluar ngedate esok! n nk tgk FT kat AJL! muahahah. ;DD

al-kisah. . .

Yeay2!! ^.^ akhirnya dapat on9 dengan tenang. . muahaha. . .sejak da mula praktikal ni, on9 pon ssh ckit, yela, da bekeje Isnin - Jumaat kn. ceh! keje ler sgt! hahaha. ;D Wooo, arini Hari Jumaat 7 April 2011 genapla aku praktikal selama 5hari. miahahaha!!! mcm da sebulan, pdahal ader g kontrak yg bersisa2~~ ngee~~ Tau kenape excited gler?sbb sabtu ahad cuti der! hahaha~ ble da trasa keje ni, cuti tu mcm satu nikmat yg xblh dlepaskan! hahaha. mmg MASA tu trasa sgt2 berharga la, kalah2 EMAS. ngahaha. ;p Alhamdulillah, praktikal bejalan dgn lancar n wat keje pon ok~~ hope, akan stay je la mcm ni, smpai habis tempoh praktikal~~ AMIN~~ =) Oh! 15 APRIL 2011. aku xsabar nak habis!!! ^.^

Actually, nak b'cerita sikitlah pasal praktikal saya selama bbrapa hari ni~~ Inilah Al-kisahnyer



[3 January 2011 ; ISNIN]

Actually mlm ahad tu, kteorg bru blk dari Johor tmpat family abg ipar, n smpai dlm kul11 mcm tu. siyes penat. Esok dah pract. mmg lagi stress ckit, takot xtbgon. fyi, sayala puteri tidur!ngee!
Dah isnin tu masok la office, masok2 office. Jumpe Enc. Zulkifli. Lpas tu adalah introduction session sekejap. Tap rmai yg xde sbb, besala sekolah pon dah bermula kn, so, sebok la sikit menguruskan anak msg2. So, lpas tu, da siap bagi keje dah~~ ngee~~ ;D Kena billing TENDER n wat record kat excel n print. Buat2, kire sehari jugak la siap.





nilah gmbar2 yg sempat d'amik! hahaha,. ;dd dan tau kenape saya memakai spek mata, sebab mata saya terlalu pedih xcukup tido!!! grrr.


[4 January 2011;SELASA]

Hah, masok hari ke'2 ni, agak stress ckit. Ni terjad pon sbb salah my trainer jugak, suh saya wat keje TAP x explain aper2 secara TERANG. suh print tu print ni, smpai akhirnya saya xtau, apa yg saya wat.lepas tu dgn x semena2 nya saya pon saya pon blajar sdri & akhirnya keje tu SETEL! sgt puas hati!!! Fyi, my trainer name is Enc. Hamdan bin Mohd Salleh. Dan apa pon. Hope xde ar mcm tu lagi.huhu~~ nak semua berjalan dgn baik~~ =.=" Dan hari ke'2 pon da berlalu. . . . .

[5 January 2011]

Masok ari ke'3 ni, perasaan BOSAN sdh menyelubungi diriku ini. Bukan sbb aper, sumer asyik busy meeting sbb ader PROJECT baru. Besalah Construction Firm ni. bkn slalu duk office, keluar je memanjang~~ ngee~~ oleh dsebabkan k'adaan yg sangat xbesh. So, my sengal2 sdh dtg, apalagi LIGHTS, CAMERA, ACTIONS!!! hahaha.

Hah! ni adalah meja yg disediakan tuk saya. . .masok je dlm, tu lar meja saya. .


besh, agak selesa!! =)

Oleh kerana sebab bosan ni lah yg saya layari. . hahahaha. .


huahuahua. . .sbnarnyer xkesah, sbb bos pon layan FB gak. hahaha. ;DD
Dan yg paling besh saya buat IALAH. . . .jeng3!!!


Saya telah siap membuat COUNTDOWN!! bhahaha. semangat gler kn???hebat gler! hahahah.

Hah, dlm byk2 bender dlm office ni 1 je kdg2 aku rasa nk gunting wirenye. . ni hah bendala ni!!!


Tau kenape? sbb, BUNYINYA xde BEZA lgsung antara CALL @ FAX! bygkanlah ble tlfon tu bbunyi dan ble anda agkat, xde org ckp, rupenyer FAX??? sengal kn. =.=" haish. sabo je la.

hah, yg ni gmbar2 sengal saya, yg d'ambik sdri ble ketiadaan staff2 lain. hahahaha. ;D bertuah kn dpt p'kerja mcm saya, x m'buang masa! bhahaha. ;pp





[6 & 7 January 2011]

Just wat keje ckit2, lpas tu dah xde. . tu je la. . ;)
dan akhirnya berjaya untuk mengupdate blog harini! hahaha. ;DD

hah! skrg ni, saya sangat suker dhn 1 bender!!! sgt2 suker~~ iaitu. . .


JAM!!! hahahah. apalagi ble menunjukkan dekat pukul5! blk keje wooo!!! ;DD

Itulah al-kisah praktikal saya, , ,mudah2an sumeanya berjalan dengan lancar dan tiada masalah sampai habis tempoh praktikal. AMIN~~ Dan sekarang ni, saya menanti2 duit PT masok. hahaha. hujung bulan masok elaun. pergghhh. Mao shopping!!! hahaha. ;dd

Kla, tu je la dpt bebel harini, ada masa nti kter update lagi! neway, wish me luck for my practical! ^.^ bye all! have a nice day tomorrow! n sweet dream tonite! ;)
bubbye~~

p/s : mao ngedate sama mas mizan. . .ekekek. . ;dd


Monday, January 3, 2011

guy

1. Get kissed in the rain
2. Have that one hot kiss where your pressed against the wall
3. Have a guy that thinks you’re the world
4. Have a guy that holds on as long as possible when giving hugs
5. A boy that whispers he loves you in your ear
6. Have that moment where you just gaze into each others eyes
7. When you cry, he kisses your tears away.
8. When you’re not with your guy he’s all that you can think about
9. Wearing his jacket and every time you breath in, his scent surrounds you
10. A guy who will watch any movie with you, no matter how teary eyed you may get.
11. A guy who squeezes your hand
12. A boy that says he loves you and means it
13. A guy that will play her favorite song outside her window
14. A guy who is loyal
15. A guy that will sing to you no matter how bad he is at it.
16. A guy that will kiss you on the forehead.
17. A guy that will call you beautiful or adorable…not hot, fine, or sexy
18. A guy that will never judge you for how you look.
19. A boy that says cheezy stuff to you just to make u smile
20. A boy that is the same when he is with you and when with friends
21. A boy that tells you everything honestly
22. A boy that is good with your family and introduces you to his family
23. A guy that will always let you win
24. A guy who stands up for you no matter who it is against
25. A guy who calls you at night just to say ‘hi’ and see how your day has been
26. A boy who tells you that your smile makes his day and makes everything better
27. A boy who will sit on the phone with you when you’re sad, even if you’re quiet
28. A boy who you can hangout and have fun with
29. A boy that will just randomly call you for no reason at all, just because he missed you
30. A guy who will hold your hand through the roughest parts of life.
31. A guy who would love you forever no matter the circumstance.
32. A guy who wouldn’t mind you wanting to get all dressed up and do your make up for him. Even if he says he likes you better without make up.
33. A guy who you can be yourself with and he will never give a care and would still tell you that you are amazing to him.
34. A guy who runs his fingers through your hair, like he’s washing your worries/troubles away.

___________________________________________________________________

i love you Hamizan Noh! so much~~~
Do you love me? =.="

Adam Lambert - If I Had You





So I got my boots on, got the right 'mount of leather
And I'm doing me up with a black color liner
And I'm workin' my strut but I know it don't matter
All we need in this world is some love
There's a thin line 'tween the dark side and the light side baby tonight
It's a struggle gotta rumble trying to find it

But if I had you, that would be the only thing I'd ever need
Yeah if I had you, then money fame and fortune never could compete
If I had you, life would be a party it'd be ecstasy
Yeah, if I had you
You-y-y-y-y-you
You-y-y-y-y-you
You-y-y-y-y-you
If I had you

From New York to LA getting high rock n' rollin
Get a room trash it up 'til it's ten in the morning
Girls in stripper heels, boys rolling in Maseratis
What they need in this world is some love
There's a thin line tween a wild time and a flat line baby tonight
It's a struggle, gotta rumble tryin' to find it

If I had

The flashing of the lights
It might feel so good
But I've got you stuck on my mind, yeah!
The fashion and the stage
It might get me high
But it don't mean a thing tonight

That would be the only thing I'd ever need
Yeah, if I had you, the money fame and fortune never could compete
If I had you, life would be a party it'd be ecstasy
Yeah, if I had you
You-y-y-y-y-you
You-y-y-y-y-you
You-y-y-y-y-you
If I had you

That would be the only thing I'd ever need
Yeah, if I had you, then money fame and fortune never could compete (never could compete with you)
If I had you, life would be a party it'd be ecstasy (it'd be ecstasy with you)
Yeah, if I had you
You-y-y-y-y-you
You-y-y-y-y-you
You-y-y-y-y-you
If I had you, you, you . . . .

_______________________________________________________________________

i like this guy, tap sygnyer dier GAY!
ok DAMNNNN!!!!!
Tap aku rasa dier HOT kot~~ ngahahaha~~ :D

If i had u Adam Lambert. . .bhahaha. . :ppp