My Love Story

My Love Story

Friday, December 23, 2011

.cinta.saya.

Awak,
Kita tidak berpegangan tangan seperti mereka,
melafaz kata cinta berbalas-balasan,
bahkan sering ada jarak antara kita,
dan wujud pelbagai batasan,

Kita ini bercintakah?

Awak,
Kita ini tidak sering berhubungan,
tiada bicara manis,
dan masing-masing sibuk dengan diri untuk dipersiapkan.

Kita ini bercintakah?

Ya,
Kita ini bercinta,
cuma bukan dengan definisi mereka.
Tetapi dengan definisiNya.

Belum waktunya untuk melangkaui batas yang ada,
sekarang adalah masa untuk mempersiapkan diri kita.
Manis hubungan bukan pada pegangan tangan,
juga bukan pada bicara kata,
tetapi dengan hubungan kita terhadap Tuhan,
dan sejauh mana kita menjaga pasangan dari neraka.

Nanti bila bersama,
kita bukanlah keluarga biasa,
bahkan pasangan yang siap untuk menembus syurgaNya.



Monday, December 12, 2011

.Final.Exam.Is.Coming.

Hollaaaaa peeps !
ceh mcm la ada orang baca blog aku ni. :D
Haihh dah lama x writing ni. Draft je berlambakk tap x publish2. ;p
Aku nak tggu masa yang sesuai, yang betol2 mood BLOGGING !
Tunggulah saya abis exam k? ;)

Dan juga laman twitter telah d'block oleh warga2 uitm. Jad xdpt la nak twit2 kann.
Maka tunggu jugak la saya abis final exam ! :D



#This reminder for myself. Thanks Mr. Google ! =.="


Ok. memang kena tggu abis final exam yer kawan2. =.="
Next week last class. Saya ada 3 TEST masih menunggu. asaimen2 dah kena hantar,
group project dan sewaktu dengannya. Dan rasa nak je cepat settle semua ni.

Mulai 23hb da mula study week.
Ok, dah mula MODE EXAM.

Start Paper 7, 11, 13, 16, Last 19 January 2012.
Please take note. saya ada 5 paper kesemuannyaaa.
Doakan terbaik buat saya k ! :D

Bulan January nanti ada orang Birthday laaaa! Anak sapo la tu? HAHAHA! :D
Insy'allah 24hb Jan - 5hb saya balik kl~~ Yeayyyy! Mesti trtanya2 nape xblk awal sdgkan paper awal abis. Errkk silala faham Tiket mahal, dah la kena2 time tu nak raya cina kannn. =.="
Mak saya bagi saya balik kl jmpe bf saya ! muahahaha ! :D Terima kasih mak ! :)
Cerita pasal cuti plak, apa la sangat cuti yang dibagi kannnn. awal bulan3 dah kena smbg next sem. Sekejap je masa tu berlalu. Xpayah nak cuti lama, lagi lambat nak abis kannn.


Apapunn, takut nak final exam, nak holidayyyyy ! ;p Xsabar jmpa hamizan noh! i love you sayang ! muah muah muah ! nak jmpe family tersayanggg~ rindu sgt2, adik2 semua~~ Yang penting masakan makkk! haihhh, telan liur kat telefon je ckp ngan mak. Hari2 sebok tye mak masak apa. ;p

Ok la nak outt!

Tuesday, December 6, 2011

.WEEK.STRESS.



#Don't try this at public but at home! ;p

Friday, November 11, 2011

Thursday, November 10, 2011

.jom!.




#Jomm g lowyat ! mau pergi bersama si kacak hamizan noh ! :D tujuan? biarlah rahsia siti jawab ! HAHAHA! :D

.drama.








#cepatlaaaa abis donload. aku nk tgkkk ! line jgn wat hal yerrr ! :D

.good.night.


Good Night. Sweet Dream.





#i hope tomorrow a longgg day for me & him. :)

.don't.break.my.heart.


:)




#press the picture then show original. then you can understand it. GudLuck!

.budak.kecik.

Haihhh, anak buah aku umur baru 3tahun lebih. Daddy dia dah bagi Ipad 2 apple as gift of her Birthday. Sape plak nak belikan tuk aku ipad?? HAHAHAHA! :D ke ada nak belikan aku samsung galaxy? aku bosan dgn bb, nak muntah. muahahaha. :D




Ni gambar dari hencik Google.



Untunglaaa bdak zaman skrg ni kannnn. Lepas ni dah besar ckit, Airis mintak dgn Daddy Samsung Galaxy ke, Iphone ke. HAHAHA! :D dah ada ipad, fb pun dah create. Tak lama lgi b'facebook la bdk ni. hihi. :D


#nanti saya amik gambar ipad kepunyaan Airis yerrr ! xsempat nak snap.

.HI.


i just want to say HI :)

Monday, November 7, 2011

.sometimes.

SOMETIMES when i say "i'm Okay".
I want someone to look me
in the eyes, hug me tight and say,
"I know you're not"




Sunday, November 6, 2011

.short.story.

One girl have a flight at friday with her girl friend.

Call a taxi go to the airport. As usual, go with 1handbag and 1luggage.
Just check in then go to the waiting corner with the boarding pass & ic. Open the handbag find a earphone to listen a music while waiting announcement to in the flight.

Just enjoy the music and sometimes talks with her girlfriend. jokes, smile and laughs. Just excited to see someone special in her life. :) at the same time messages with the one special. #BEEP2. messege received : open : 'papa tunggu mama, cepat balik tau!" The girl just smile smile and smile. :)

TINGTONG : signal for queuing. The girl just walk go to the aeroplane. arhhh, 1 thing, this bag luggage is heavy. Who can help meee. Whatever is this, tebalkan muka ask someone to help. YES! that guy. maybe can help. after ask, then the guy help. haiiihhh. what lucky! tanks! :)


where is my sit? girl ask herself. find, find & find. Ooo that's it. Ouchhh. sit in the middle with 2 boys left & right. gggrrrr. whatever laaa. the girl just sit. busy with her handbag, take a sweater adidas out. take vaseline and apply it to her lip. just ignore about 2 guys. check a handphone, reply a message then switch off. this flight will departures soon. Fasten a seat belt and sit properly to find a comfort. arhhhh.so sleepyyyy ! need to sleep.


Dont have another figure to see, look at the guy at left that busy open a magazine. arhhh. boringgg. what i want now is arrive quickly! after 5minutes lefts. guy @ the left make a voice like this 'Ehemmmm'. Just hear then look that guy. after that he just says : Hi. and the girl says Hi too. then the conversation is continue.


After talk talk & talk. He accompany to treat have a drink. Just buy only 1 can of coke. He says we share it ok. The girl says : how can we share? no answer from that guy. then the guy says to the stewardess : give me 2 cups of glass,please. Ooo ok. continue the talk.


One old man just stand from sit, it must be got to the toilet. thenn, the guy says : hey, that old man is my father. after this can meet him. the girl reply : Huh?? the guy reply back : also my mum is there. girl : what?? no answer. he just look at the window n change the topic of the conversation. ok fine.


The flight announce for arrive. Then the guy look at the watch and says : time is so short. why not its take long time. the girl just blurr and think for a while. oh, whatever.


The guy out first take a bag and says : Bye lina, one day we will meet again. smile and 'tabik spring'. lina says: Ooh guy. then smile. and says whatever. shake a head a little bit.


Arhhh safely arrive. take a luggage. take a handphone and call someone special. says : saya da sampai sayanggg. He says : Yeahhh!. Howww sweettt ! :)



#sometimes we always meet others mens in our life in many places, anytime, but the someone special is more valuable that cannot be replaced. :)

Saturday, November 5, 2011

.gambar.

Seperti yang saya janjikannnn. ni gambar konvo version xpakai tudung! ni actually masa nak pulangkan jubah. kena denda rm2. HAHAHA! :D ni semua kerja hamizan noh lahh, nak snap2 gambar saya! hihi. ;p

_________________________________________________________________



.Hyeee nama saya Marlina Asmara. I'm not single.

_________________________________________________________________



Inilah saya


_________________________________________________________________


S.M.I.L.E

_________________________________________________________________



PEACE NO WAR!

__________________________________________________________________



HN says : senyum sayang...

__________________________________________________________________



Hey, look at that !


__________________________________________________________________


:)

___________________________________________________________________



Mom, Dad this is for boths of youuu!


__________________________________________________________________


Hyeeee!


__________________________________________________________________



HN says : gaya laenn?
saya : ok bosss! #jadilah mcm ni. HAHA! ;D


__________________________________________________________________


Best tak gambar2 saya? hehe. ni snap ske hati je ni. hik3! disebabkan saya sanggup nak amik2 gmabr ptg tuu, sayang saya belanja makan ice-cream Tutti Frutti! wehooo! siyes panas kot time snap2 gambar tuuuu. ~.~ neway, tanx hn! really really really really love youuu~~~





TADAAAAA ! vanilla + Choc with marshmallow, gummy bear & chip choc! :)

__________________________________________________________________



ICE CREAM GIRL!


__________________________________________________________________



#tgh skype ngan hamizan noh, dia teman saya kemas2 barang tad. excited betol dia, saya nak dtg kl esok. siap nak bagi masakan mak dia, ada daging rusa,kuah kacang. beraya la kita bersama2 ek.
Jumpa esok sayang. really really really really miss u so much!!! :)

.convocation.

Alhamdulillah saya sudah pun selesai Convocation pada 29/10/2011 bersamaan hari sabtu pada sidang petang. giler complete aku bagi. bhahaha. :D Semuanya berjalan lancar. Yang masuk dalam DEWAN. haruslah ayah saya. Hamizan Noh! HAHAHA! ;D (h.n belakon jadi ayah saya) lagi sorang pacik saya Asrul Alias. (ni pun belakon gak) hak3! Tanks sudi teman and support time tuuuu~! Dah lama konvo baru nak update kan. HAHA! :D sorry laaa, lpas je konvo busyyy dgn Quiz2 yang berlambak ! =.= #tuhansajayangtauperasaanku. sabtu ni baru la dpt lepaskan nafas legaaaa! haihhhhhhhhhh. apa yang penting da lepas semua tuuu.

Nak tau tak, saya jeles tgk gmbar konvo org lain, sbb ada parents. T.T mak ayah xdpt nak dtg~ insy'allah time degree baru pegi~~ xpela, yg penting, mum n dad this is for boths of youuu! :) akak saya lagi la xdpt nak masuk, ada baby ssh nak bawa ke hulu hilir kan. Xpe, yg penting saya dpt bunga + chip dale yg comel2! ske3! Lagi satu dapat gak saya merasa konvo kat shah alam kat kan. Dewan baru plak tu. DATC, shah alam ok. Kawan2 sarawakian saya semua jelesss. HAHAHA! :D


Apapun tanks to my parents Mum & Dad, for your advices, support & pray for me. This is for boths of you. Walaupun diploma je, yang penting saya dapat rasa hasil usaha sendiri selama 3 tahun saya belajar. Also to thers family my sister and others. Love you all so much. For Hamizan Noh, thanks a lots for all your support toooo! always stay by my side, i love you sayang~~ to all my friends, kte dah abis blajar weiii. congratulations for you allsss ! :D now, our goals to finish Degree plak k~ :) Also thanks to all lecturer yg byk membantu, support time diploma dulu. Terima kasih banyak2~~~


Dah konvo2 mcm ni, mestilah ada gambarrr.hehehe. masa amik jubah n konvooo! Jommmm tgk!






hah, ni tgh tggu time amik jubah. gler panjang beraturrr weiii ! -,-







Nasib baek ada bnda ni. tanks h.n ! sanggup beratur dgn saya! sayang awak! :)






Pacik Asrul ! tanksss ! :)






Dewannn!





Keris2~







Dah keluar dewannnn ! :)






Siyes lapar timeee ni ! ~.~















Saya dengan sayang saya ! :)











Tak ready lagi laaaaa. ;p














I LOVE YOU WITH ALL MY HEART SAYANG.:)














Kerut muka cik abg.haha. tgk la saya ok je. pdhal tgh kerut kena sinaran matahari. ;p











I wish he put ring for our engagement! HAHAHAHA! ;p



Puas tak? tak puas? don't worry, ada gambar lagi tap version xpakai tudung! wait for my next post! :) Bubbyeee!


#esok saya balik kl, dpt jmpe hamizan noh lagi! wait me sayang! :)

.isi.hati.

kenapa dalam banyak2 benda yang aku boleh buat, benda tu yg aku t'pk & buat.
rasanya saya tak perlu nak amik tahu pasal hal tu. tap saya manusia biasa, walaupun xperlu amik tau, tetap jugak nak tahu. then, amik kau! diri sendiri yang rasa sakit. sakit hati pulak skg ni. haishh. yang ko sebok sgt nak amik tau kenapaaaa linaaa. grrr. pehal laaa lina ni. cari pasal lagi dgn dri sdri. Did u see me now? I think i can't go on with this pain anymore. pls comfort me. i hate this feelings!!!



Monday, October 24, 2011

TAEYANG (big bang) - PRAYER M/V

TAEYANG (bIG BANG) - WHERE U AT M/V [HD]

BIGBANG - LAST FAREWELL M/V




Dorang sangat comel time niii ! ok fineeee. semua tab youtube big banggg! HAHAHA! ;D
SLEEP TIMEEE ! esok nak kluar dgn hamizan nohhh dan cousin2 saya sekaliaannn. heee.


p/s : h.n kata muffin blueberry saya buat sedap! YEAYYYY! ^.^ dan spageti yg h.n masak tuk saya pun sedapppp!!! siyes sukaaaa~~~ <3 <3 terima kasih sayanggg! love you so much.

Heaven - Big Bang BIG SHOW 2011

Let Me Hear Your Voice - Big Bang BIG SHOW 2011




arhhh! GD, TOP, DAE-SUNG, SEUNGRI, TAE YANG!!! <3

Big Bang - Lie(Music Festival 2011) HD






fineeee! aku nk tgk real jugak!

Sunday, October 23, 2011

TAEYANG - I'LL BE THERE [HD]

빅뱅승리-Strong Baby [MV] 뮤비








#CRACK CRACK CRACK!

SEUNGRI (big bang) - 어쩌라고 (WHAT CAN I DO) M/V [HD]

.untuk.si.dia.

Haaaaiiii !
saya dah sampai kl Jumaat hari tu, harini dah ahad.
Sorry a xdpt nak update. dah jmpe anak2 buah, busy laaaa.hehe. ;D


Wehooooo! cuti seminggu wei, bahagiaaaa. macam x pecaya je laaa aku da smpai kl.
hek3 ;D


esok saya nak jmpe hamizan nohhhh! Yeahhhh! bestnyerrrrr! ^.^v
actually saya tgh masak muffin tuk si diaaaa!
air tgn saya ni, dah lama sgt dia nak saya buatkan tuk dia tap xde masa
dan disebabkan dah lama pujuk2 saya, akhirnyaaaaa!


Tunggu yer sayang, esok dapatla rasaaa! 1st time masak tuk si dia ni,
excitedddd! hihihi, :D


muffinblueberrybadam!

Big Bang 'TONIGHT' live on 2011 BIGSHOW

Wednesday, October 19, 2011