My Love Story

My Love Story

Monday, December 27, 2010

practical

hYep2! lama xbkak blog ngee~~ :DD Lagi sng ckp, lama xon9 larh. Sejak bbrape hari ni, asyik busy, bkn sbb pe, busy pon sbb slalu blk Johor tmpat family abg ipar~~ huhu.
Actually, sbnrnyer nk cter psal my practical, akhirnya, terjawab sdh smua jawapan~~ =)
Alhamdulillah~ mmg sgt2 rsau ble urus bnder ni, saat2 akhir. Nilah akibatnya kn da sruh urus awal2. Actually bkn pe, mls nk urus, sbb time tu result xkluar lagi. takot2 la ader kantoi paper kn. tgk2 result pon ok, so, ble urus tu, last minute la plak kn. Dah, mls nk cte sal tu. Yg pntg skg ni, da dpt dah pon. Saya rasa practical saya ni mmg plg besh~~~ =) dan ingatlah, rezeki tu ada dmna2~~ ^.^ mcm tu la yg saya lalui skrg. I apply byk2 tempat, kre jauh gak la, ttbe yg dpt dkat dgn rumah je~~ bukankah itu sesuatu yg baik~~

Saya dapat praktikal kat Construction Firm. Actually comp. ni khas tu renovation, for example, office yg nk renovation dlman. comp. ni la yg wat. Dekat je dgn area rumah. Jln kaki 5 minit da smpai. and you know what, i got elaun, xla byk, atleast ader la jugak income, hjung2 bln, blh savings duit.rm400 sbulan, kre ckup la. actually practical, siyes mmg ssh nk dpt elaun, but saya dpt terima je la~~ ngee~~ terbaek kn? =) Byk benefit yang saya dapat praktikal dekat dgn umah ni.

1. Xde kluar duit for transport. (jln kaki je, excersice haha)
2. Xde kluar duit for lunch. (blh blk umah mkn :p)
3. Kerja bermula kul9:00 - kul 5:00 (blh bgon lwat. haha.)
4. Dapat elaun tiap bulan.


Terasa bhagia plak kn mcm ni. Insy'allah dgn kesenangan/rezeki yg allah bagi ni. Saya buat sehabis baik tuk praktical saya. insy'ALLAH~~ amin~~ semoga segalanya berjalan dgn baik smpai tempoh habisnya praktikal saya~~ =)

Lagi 1 yg wat saya rsa sgt2 besh, abis on time ni, sal duit pinjaman pt saya. Lpas ni saya da xde abiskan duit 500 for ostel, sbb dah duk umah. Wah! blh save duit larh sem ni. Tmbah, duit elaun, btmbah2 savings. so, duit, blh la d'uruskan dgn baik. insy'allah. Dan shopping itu, sdh bermain2 d'minda. ngahahaha. :pp Actually, nk smpan duit ckit tuk blnje my family nti, wah! excited gler, next year bulan MARCH. ALL my family akan dtg b'cuti kat sini slma seminggu~~ weee~~~ :D nk jmpe mak, ayah, adik2, abg~~ REALLY REALLY REALLY MISS U ALL so MUCHHH~~~ mmmmmmmmmuuuuuuuaaaaaaaaaahhhhhhhhh~~~~~~ ;)

Tmpat practical da slesai, in this week,kna uruskan registration kat kolej plak. xtau nk reg bpe hb. nti2 la pk. waaa, rindu ma kwn2~~ ;( mau ketemu!!! And for now, i need tu make preparation for my report, buat draft pon ok la. sbb kalo nk tggu abis praktikal, dah xde masa, nk wat slide lagi, huhu. payah la.dah la bgi seminggu je~~ huhu~~ Neway, GUD LUCK LINA for PRACTICAL!!! ^.^

Lepas ni lagi banyak cabaran, insy'allah saya akan jalani dgn baik~ doakan saya ok! ;)
Bubbye!

p/s : really miss n LOVE my papa~~ =)

Tuesday, December 21, 2010

bosan

Holla2!! ^.^
Wah! bosannyer! Saya pon xtau nk post ape. hahaha. tgk je tittle tu "BOSAN" paham2 je la. hek3. :p
Harini baru terasa rajin nak meng'post2 ni. bbrapa hari ni, asyik mengedit2 blog ni. hahaha. :DD padahal xdela cntik sangat. ngee~~ ntah ttbe lak kan tgk byk2 wrna graphics,yg warna PINK jugak jadi pilihan kn. Actually bukan pe, sbb kalo kite tgk, nk cari colour favorite kte pon, kompem, PINK jugak yg plg byk skali, so, paling senang, pilih je wrna pink tu. . .lagipon sweet aper. hehehe. =) Haish! mcm nilah cuti kn, asyik ngadap laptop berjam2! xlaen xbkn, FB,FS,BLOG,UTUBE,SKYPE & yang sewaktu dgnnyer larh.hihihi. kalo xbkak tu, tgn pon da mula gatal2 terkena alergik! hahaha. :DD Hah! time2 cuti ni la jugak berat pon dah betambah, seluar pon semakin ketat. agaga. :pp Pakai heel pon kaki da cepat rasa sakit, adedeh... mcm2. Tap laen pulak dgn papa saya. Dier dlm proses membuang lemak dbhgian perut yg sekian lama memboroi.hahaha. Yer, dulu saya gelakkan dier. TAP setelah dier rajin peg gym kat UiTM tu. cetttt! dier brjaya gak membuang lemak2 yg dikandungkannya! hahaha. :DD Siyes, ada perubahan. Gym rajin2 yer, wat bdn tu tough2! tap jgn smpai jad Sazali Samad. i tak RELA u! bhahaha. :P MEDIUM2 sdh~~ =) eh,dah2 xle puji sgt si'muchuk ni. nti kang KEMBANG. hak3. :)

Yang paling best time2 cuti ni, bab2 makan. hahaha. bkn pe, skg ni my sister pregnant, lpas tu kat umah ni pon, dah ada org gaji. So, time2 cuti ni, dptlah saya belajar masak2. Saya kurg ckit bab2 masak ni, mengemas rumah tu bidang saya.hahaha. :DD So, nk xnk, memasak la jugak org yg xpdai masak ni. Byk bnder sya blajar. yelar, selama ni study je memanjang, asyik ngadap laptop, buku,quiz, test, muka kwn2 sya, lecturer saya, kolej saya. hahaha. Laenlah kalo saya amik course memasak. hek3. :pp Yer, selama ni mak saya yg masak, saya tlg makan je. Ok la tu mak, xde ar nasi yg dmasak tu dbuang, dgn ader anak seperti saya, xde pembaziran! hahahaha. YES! i REALLY REALLY REALLY REALLY miss my family at Sabah. T.T Don't worry, your daughter will be back. =)

Hah,time cuti ni la jugak, saya banyak menghabiskan masa dgn melayari internet. bukan lagu2 tap MAKEUP! yeah! i like makeupholic. ttbe minat dgn mekap ni. nilah pengaruh rakan2 yg asyik bcerita ttg makeup. dan yg paling popular skali Michelle Phan. Tau sal ni pon sbb org rmai ckp sal deir, lpas tu tgk la kat u-tube, siyes. dier mmg style. fyi, dier duta LANCOME. nggeee~~ i LOVE u MICHELLE PHAN! Kat sini saya attach gmbar yg saya makeup. enjoy! ^.^






OK x? hehe. Neway, i lagi ske makeup natural, xya tebal2. Sederhana pon dah ok. ;) Natural Beauty! Beauty ke? hahaha. besa2 je. =)


Boeh x saya rasa BOSAN dgn FB?? xtau nape, mcm xbesh je.kwn je bribu, ngahaha. tgnku jadilah gatal untuk menekan REMOVE ngan org2 yg xkenal. Damn! aritu, kat FB, blh plak org wat b'KATA2 LUCAH! ngok ngek btol! tap apa pon aku dah BLOCK! hahaha. puas aty atiku!:pp maybe sbb da slalu ngadap kot. cbe xslalu, mesti bgai nk gler dah xbukak2 FB. hahaha. :DD Hah, ni lagi 1, dah betukar lagu plak blog ni, ngee~ ske lagu ni, actually lagu ni, berkaitan cinta jarak jauh, seswai la tuk saya dan papa saya. banyak dugaan, cabaran bercinta masa kteorg jauh. dan alhamdulillah kiteorg dpt atasi. Ya tuhan, aku harap hubungan ni akan berjaya. =) dan saya sangat sayagkan papa saya. mmmuuuaaahhh!!! :DD

Hah, sambil2 dgr tu layan muzik tu, ni tgk lirik dier skali. ENJOY ya! ^.^

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan trus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu
Sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang kuberpikir cari penggantimu
Saat kau jauh disana


Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku


Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru


Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan


Saat kau jauh disana rasa cemburu
Merasuk kedalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan


Satu sendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa gairah
O…wu..wo..o..

Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai disini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Kumohon kau kembali

Kimita tuokukitemo
Kiminoi shuaguaratala
Shiniteruyo shiniteruyo

Wo wo wo..
Wo wo wo..a a ai aishiteru


PENYANYI : ZIVILIA BAND.


Ok larh! tu je la tuk arini. Tgn pon da naek penat. nti ada masa saya post2 lagi k! ^.^
bubbye!

p/s : Menanti Sebuah Jawaban. =.="

Sunday, December 19, 2010

ANNOUNCEMENT!

MY BLOG IS . .

So, jgn la pelik jika blog saya berubah dri masa ke semasa! :DD

that all bubbye! ^.^

Wednesday, December 15, 2010

Monday, December 13, 2010

Justin Bieber - Never Let You Go




i LIKE this song! =)
Ouh! Justin! hahaha. :DD

Just The Way You Are - Bruno Mars (Boyce Avenue acoustic/piano cover)





Lagu ni my papa tujukan tuk saya!
tanx syg! ^.^
different version! style! LOVE IT!

Thursday, December 9, 2010

FINISH

Today, hari yang dinantikan. For all students result akan keluar. Semalam ada announcement result will send through e-mail. And can access at 9:00a.m. Wow, cara baru plak kn. Saje nk mencuakkan. :P

Entahlah, masa tau result nk kluar tu, mmg cuak gle, tap hati TENANG der~~ =)
1st time, rasa mcm tu. Tggu pye tggu, dari semalam bermula pukul 12tgh mlm. blh la pulak kn link EXAMINATION RESULT kat student portal tu hilang, pe tah lagi link Mini Transcript. Yg lagi membuat rasa xbesh, ada la plak kn yg benasib baek ttyang kejap result dorg. . .lpas tragedi tu, da xde dah link tersenut. so, adalah bbrpa jam mengadap student portal tu kn. hahaha. :D da naek lebam mata ni.

So, mls da nk menunggu, maka membuat keputusan. TIDO je la. esok baru check.Sebelum tido tu sempat la borak2 ngan my Lovely papa. Sayang i really MISSSS YOUUUUUU!!! mau ketemu larh~~ T.T sayang baru blk dari Holiday at Terengganu, Papa plak ada event at Penang for a while. But dont mind. I'll wait u here~~ =)cepat balik ya syg~~~ Berbalik kepada result plak. eish, ni la penyakit yg mmg aku xske, iaitu NERVOUS. dimana nervous menanti keputusan, yg boleh membuatkan aku xlalu nk mkn, insomnia, fikiran xkeruan. . .segala2nya larh. Rasa ni yg mmg xBESH skali. :P

Sebelum tido tu sempat la aku berDOA. smpai nangis2 kn, dan tido lah bersama airmata. T.T

Matahari da naik atas kepala, so bangon la. tgk2 jam hp. tgk2 da pkul 9:30. So, aku dgn mamai2 nyer, menarik laptop yg berada kat sisi dri smlm. PRESS ON. LOADING. . . .
oleh sebab laptop aku ni dah upgrade, rasa menyampah la plak, ble laju, da ready nk tkan google chrome je kn. hahaha. :DD mencuba la tekan uitm student portal. Salah satu sebab nk tgk time mamai2 ni besh ckit. . . mata xsegar sgt. otak pon still dlm proses nk berfikir kn (otak jem la ktakan). tekan2 je. . . Woot2. result loading !!! hohoho. :DD

Woooooooooooo!!!!!!!! I PASS SUMER SUBJEK!!!!! hahahhaha :DD
Alhamdulillah,

itulah perkataan yg terpancul kluar dari mulutku! =)
GOODBYE UNIKOP! i'll miss tempat tu~~ seriously, byk sgt moment yg tercipta kat situ~
And for now, i'll concentrate for my practical next year! ^.^
setelah penat lelah, stress, xcukup tido. akhirnya berbaloi jugak~ THANX GOD. =)

I HAVE FINISH MY STUDY! PRACTICAL i'M COMING!!!!!! =)