My Love Story

My Love Story

Monday, November 29, 2010

Dari Abdullah, katanya: “Bersabda Rasulullah s.a.w. kepada kami: “Tidakkah kamu gembira bahawa seperempat dari penghuni syurga itu dari kamu?” Kata Abdullah kami pun segera mohon ditambah. Kemudian berkata pula beliau: “Tidakkah kamu gembira bahawa sepertiga penghuni syurga itu dari kamu?” kata Abdullah, kami pun mohon diperbanyakkan lagi. Akhirnya Rasulullah s.a.w. berkata: “Sesungguhnya saya mengharap bahawa seperdua) dari penghuni syurga itu dari kamu. Dan ketahuilah! Bahawa bandingan jumlah kaum Muslimin dengan kaum kafir itu, laksana sehelai bulu putih ditubuh sapi hitam atau sehelai bulu hitam di tubuh sapi putih.”

Huraiannya :

Umat Islam seharusnya bersyukur kerana dikurniakan hidayah dalam mememuk agama yang benar dan diredhai Allah SWT. Namun fenomena hari ini memperlihatkan kepada kita bahawa tidak semua yang menganut Islam itu benar-benar menghayati ajaran agamanya bahkan ada juga yang memilih agama lain (murtad). Betapa mudahnya iman mereka tergoyah dek kerana godaan dan hasutan duniawi.
Oleh itu benarlah seperti sabda Rasulullah SAW bahawa umat Islam itu ramai namun nilaian mereka hanyalah seperti buih-buih di lautan yang tidak mendatangkan apa-apa kesan. Mereka mudah dipermain-mainkan oleh pihak musuh bahkan mereka sendiri bertelagah di antara satu sama lain.
Justeru meskipun peluang untuk kita menghuni syurga Allah amat besar namun peluang tersebut tidak direbut oleh semua orang. Ramai yang berebut mengejar nikmat dunia yang sedikit ini berbanding dengan nikmat akhirat yang jauh lebih besar. Kesesatan manusia hari ini tidak mustahil membuatkan iman mereka semakin kurang yang akhirnya cara hidup mereka seolah-olah tiada bezanya lagi dengan orang yang kafir.



p/s :adakah anda ingin menjadi islam yg di'FAKTOR @ hanya sebagai islam warisan.
pilihan di tangan anda. fikir2 kan lah. (:

Saturday, November 27, 2010

MISS

Actually, xde bnder nk post.


Just wat to SAY.


I MISS MY BLOG. Such a long time!!!


Neway, if i free, i update k! ;)

Sunday, November 7, 2010

my phone ringtone : Hope ft. Jason Mraz - Love Love Love [Official Video]




Love, Love, Love, Love, Love
Giving me
Love, Love, Love
More than I ever need

Love, you're so distracting
Am I overreacting, For feeling this way
And ever, since I met ya, I can't keep my attention
And you are to blame

Chorus
Your love's a permanent distraction, a perfect interaction
a feeling so extreme
I lost my appetite to eat, and I barely get to sleep
Cause you're even in my dreams
And I thought that I was strong but I knew that all along,
this was out of my control
So I fell into your hands, and i don't know where we'll land,
I'm just going with the flow

Love, Love, Love, Love, Love

Some days, I want to run away
This feels so perfect, it's breaking my heart
Yeah we could, we could stay here happy
Or after summer, be two worlds apart

Chorus
Your love's a permanent distraction, a perfect interaction
a feeling so extreme
I lost my appetite to eat, and I barely get to sleep
Cause you're even in my dreams

And I thought that I was strong but I knew that all along
his was out of my control
So I fell into your hands, and i don't know where we'll land
I'm just going with the flow

Giving me, Love Love Love, Love Love
More than i ever need
Giving me Love Love Love

Your Love, is bigger than a rain cloud
It covered up my whole skies
It's filling up my heart,
My heart with
Love, Love, Love, Love, Love
More than I ever need
giving me
Love, Love, Love

Your love's a permanent distraction, a perfect interaction
a feeling so extreme
I lost my appetite to eat, and I barely get to sleep
Cause you're even in my dreams
And I thought that I was strong but I knew that all along,
this was out of my control
So I fell into your hands, and i don't know where we'll land,
I'm just going with the flow

Giving me
Love, Love, Love, Love, Love
More than I ever need

*TO : my LOVE ble kte nk DUET lagu ni? hahaha. . . :DD

Wednesday, November 3, 2010

.K.A.M.I.

[1 November 2010, Monday]

that day, i have spend my time with my LOVE after i have sit EXAM at Sunday, that is paper Entrepreneurship300 and ACCOUNT160. For paper ETR. overall i can answer it. this sem. Luck for person that be a Operational Plan Manager, but i'm the lucky too. coz i study that topics. .for real i'm the Marketing Manager. hahaha. i have answer the question in 3 pages, that offer 20marks.mmg sgt byk! grr. so, if can't got mark, i don't know what to say. ;p For account, in my opinion, yes, this semester, the question is easy if we compare with the question past2 year. seriously.the favorite topic is, Financial Statement include Income Statement and Balance Sheet (this last question i do :p) Depreciation, Acc. Ratio, Bank Reconciliation. I have study all this topics. but i can't accept ble kluar soalan yg first2. ble kna cri value2 capital, liabilities n segala2nya.huk2. ;( lantak la da anta da pon kertas tu.hehehe. Anyway, thanx to Joel Alixander coz teach me the topic of account and my senior Zaki for teach me the Depreciation. Thanks. n for Zaki. i'll pray for you to pass this sem. =) and for this semester. i have do my best for subject account. i confidence wif myself. and hope i'll pass this semester and av practical next sem. for people yg read ni, doakan jugak ya! =)

Berbalik kepada my story hangout. mmg happy gler~~ ^^ firstly, sbb da abis paper yg sgt menakutkan bagi saya. dan happy tuk my love sebb dpt spend time dgn saya. baiklah. paper anda lama lagi (11/11). bejoli2 pon skg ni xpe. hee. :D Kiteorg hangout kat MID VALLEY. sbb tu je yg dekat n JIMAT. We have book our ticket, and movie we watch is .RED. mmg BESH ft. klakar. hahaha. :DD tanx syg for ur time! =) Actually ada bender nk cerita, yg mmg sgt x jangka, n ble pk blik mmg sgt klakar. hahaha. :DD actually nk makan kat kolej, but ble my love da smpai. rsa mcm xsempat je. .so, mkn la kat MID.yg beshnyer kat sini. kteorg order nasi putih 1, n nasi putih + telor n kuah kari 1. tu lar menu yg diorder. bukankah pelik. Jadi disini, , , ,actually my papa bwa BEKAL mkanan dri umah tuk bagi saya makan kat kolej. TAP sbbkn lmbat. maka dibawa ke MID VALLEY. hahahahahaha. dan faham2 la ble order mknan sebegitu rupa. maka yg cashier tad pon msti berasa pelik. hahaha. So, kesimpulannya kteorg makan bekalan tad tu. . .hahaha. untuk tidak membazir. pe tah lagi ble kegawatan ekonomi mcm ni. hehe. maka makanlah kami dgn makanan yg dibekalkan. dan tempat yg dipilh juga, tempat yg tersembunyi. bahhah.dimana ada tiang yg menutupi meja kami bhdapan dgn kedai game.dan sgt seswai tmpat tuk dduk 2 org shja. dtg kat sna tau la position nya kat mne . . hahah. dan yg paling besh. kteorg mkn mknan yg mmg xde jual kat situ. tau aper?? SIPUT SEDUT, lgi 1 mknan laut gak, tap xtau ape (1st time mkn) n sayur. hahaha. mmg TERBAIK!! tap yg penting dpt la mengisi perot yg lapa ni~~ hek3. =). dan inilah kenangan yg sya xle lupa. dan saya rasa xde org yg berbuat demikian spti kami. dan kamilah yg the BEST! hahaha. yelar, slalu org duk Foodcourt ni kaya2, sbb mampu mkn mknan yg mahal2~~ :p so, sape yg ada trfikir nk wat mcm kami. buat je la. yg penting Jimat n cari tempat yg seswai. hak3. =))

Dan biler nk balik tu, kteorg blah dgn memandang sesama sendiri dan gelak, pe tah lagi ble bab bawa bekas bekal.hahah.saya dgn wat xtau. ttbe di' sound oleh si dia, suh bawa.hahahaha. dan itu sgt lucu!.dan ble kteorg fkir balik. mmg gelak gler ar. hahaha. but its the sweet moment that i av wif him and other people don't have. =)

So, sekian la story saya. Saya syg KamoO hamizan noh~ =)
So, stop here lina. Esok ada paper AOM n smbg balik study ok!
sementara tu, skg ni tgh tggu my love dtg kolej bawa lagi laok~ hahaha. mknlah smpai berat badan da mula naik! ;p;p

Bubye.