My Love Story

My Love Story

Friday, June 25, 2010

KAMU TERHEBAT

Hype! yg jujur ssbnarnya, ndak tau mau tulis apalagi. . . .setelah lama ndak tulis d blog ni. . .tetiba aQ teringat my LOVELY FRIEND!!! aQ sgt merindui kamu semua, SWEAR! yg jujur~ SGT2~   T_T
Masa sklah rendah mmg la rmai kawan, tap bdak2 besa a xtaw sgt erti KAWAN ?? Dtg skolah sbb nk maen2. . tu yg besh hahah. . sgt nakal. . .dan yg paling lucu, saya tdak memakai bju krung sklah tap mmkai uniform yg mcm bdak cina pakai ! dan smasa sklah rendah jgk la, personaliti sya terserlah krana bdak yg brmbut pendek ! krna kawan2 saya semua rmbut tocang2. . huhu. . ini adlah krna sikap saya yg sdkit tdk sopan ketika berambut pnjg~~ maafkan saya ibu~ ini kerana. . .Pagi2 lgi rmbut da ikat tocang lawa2. . .blk sklah, da tbkak mcm anak pungut ! gler bangang ! hahhaha. . .tu yg ibu saya ptg rmbut saya, supaya hal sprti itu tdk berlaku~  heheh. . . Besh gak sklah rndah ni. . .time kteorg lar dmna sistem kmputer dprknalkan dlm pmbljran. . .dan sgt besh, saya mendpat sijil GRADE A dlm subj. tu. dan msih myimpan sijilnya~ dlu bangga ar pdai komputer.. . skg ni xya cte bdk tadika pon da pdai maen youtube pe tah lgi game! huhuh ! ;)  Time ni jgak la besh ! saya tlah bljar bhasa Cina, Kadazan sebagai bahasa tambahan. . .besh sgt bljar perkara2 itu. . .sgt unik~ ;)  Dan yg paling saya xle lupa ble time Kejohanan Sukan ! Sayalah jaguhan Olahraga . . ;p time drjah4 saya mula bersukan, saya sbnarnya xtaw ader bkat, sumer sbb my coach cikgu Ariffin, sgt ensem ! dier yg melatih saya~ itu yg saya akan knang smpai bler2, saya mendpt emas 100m, 200m, 4x200, 4x400. dan selaku johan perbarisan ! dan saya sebgai pemegang sepanduk ;)  piala2 masih trsusun kmas d almari rmah saya~ n sbgai penerus adlh adk bongsu saya Mohd Nur Iman Asmara, sbgai Olahragawan ! Congrat Beb! ;) Ckp2 sal sepanduk ni, tingat plak dlu tadika saya pernah memenangi prtadgan fesyen ! piala jga msih ada. . .wah! gler klaka muka bdak2 ! ;p

Dimana blh dktakan saya seorg yg kuat n gagah ! hohoho. . . .Tap sumer tu terhenti stlah naik sklah menegah! Remaja lar katakan ! hahaha ! Cintan Cintun da padai. . hahaha ! ladies la knon ! wekk !! Dan kat sinilah saya menemui [M.E.R.E.K.A] Kteorg 5 sekawan yg mmg mcm belangkas ! sok jad perhatian sma guru clas ! hahah ! As u know me Marlina Asmara n yg lain Erma Nabila Hj Qalbin [BELL], Surianah Wahid [NANA],Shahazerah Ezah Amirshah [EZAH], n Ct Nurul Shatina Awg. Raji [TIENA]. . . . Dat what we Call BFF ! kteorg janji utk trus brsma walau apa pun, sngka ndak bisa brjmpa, tap aQ brtemu smuanya EXCEPT nana~  ;(  aku rindu sama kamu ! aQ ingat apa yg kta prnah janjikan, apapun yg trjad antara kita semuanya harus tahu, musuh antara kita adlh musuh kita smua, apa mslh akan saling brbncg, n byk lgi, lgi sdh bla diungkapkan ! adakah ia masih dlm ingatan mereka ! yup ! aq yakin MASIH, cuma waktu yg memisahkn KITA ! ;( tap yg plg xblh lupa, siapa2 pon kawin harus dimaklumin! oke ! ;)

Byk kngan yg kita lalui, ya, seperti biasa, aQ bdak yg rajin ! hahah ! bler yg laen x buat, kompem kna denda, tap aQ xblh tgk mcm tu, lgsung aQ pun bkta, aQ x siap hmework! lalu semuanya kna DENDA ! Lpas je tu, sumer GELAK2. . .bukankah ia sgt manis?? =)  bila aku tgk ada apa dengan cinta aQ nmpak PERSHABATAN seperti kita. . .dlm crta tu ada sorg kwn mrka yg sering kna pukul, dan ia berlaku pada TIENA, yup ! dia seorg yg sgt cekal, hidup tanpa kasih syg seorg bapa, hanya mak seorg guru yg mjganya ! n seorg abg yg sgt MENJAGA! dia slalu mjd bhan melepas semua. .dia jrg brcerita tap hanya kpdaku~ dan aku sgt menyayanginya~~ tap stlah mlhat drinya skrg, mungkin khdupannya byk berubah, dan itu mmbuat aQ bhgia~~ =)   bcerita psal nana plak, maybe lain ckit, prnah la bcintan cintun ngan abg dier. . heheh ! 1st LOVE katakan, tap semua PERGGHH! mls nk igt! Famili dier mcm fmili aQ sdri~ aQ pnah tdo umah dier, aQ lpak uma dier n kerap dgn dier. . . .aQ rapat sbb Suhairi, abg dier, famili dier trma aQ tap prgai abg dier ?? bullshit ar! ta skg tgk dier da kawin da pon, da pnya anak . . . dan aQ xtaw apa akn jad bla brtemu dgn dia!!!! aQ ndak BOLEH! cuma boleh wif my PAPA only! =) Nana, aQ sgt rndukan famili kamu, saiful, meow yg sgt comel! ;) yg plg rindu pisg grg ur dad n cekodok labu! mmg sdap! nyum2~` =D

Becerita lak sal BELL, dier teda mslh n sempoi, ska wat lawak. . .ske mkn cklat ! tap gg dia ttap cantik mcm saya ! hahaha. . . dia memiliki famili yg elok paras rupa. . .sumer cantik2, sumer ensem2. . .tu yg tersangkut ngan abg dia plak ! ADOYAI. . . .tu pun tjad mcm tak jad. . mcm mne nk ckp huh? mmm. . .ske mcm2 tu je kot. . .yg paling besh cintan-cintun ngan abg dia, ari2 anta2 surat. . .hahahah.  .gler romantik ! ;p peg sklh pnah la jgak kna anta. . tap yg plg pntg kteorg ndak prnah ngedate?? pelik kn? =)  nama dia ALI AKHBAR dan kalo nk tgk orgnya ada kt FB saya. . .dan dia masih macho! Oo! nO! for now, my PAPA lgi macho! ;)
kebanyakn dulu2 cnta monyet, dan ex2 cnta monyet saya byk saya jmpa dlm FB, dan suma pnya GF yg lgi cntik dari saya dan sperti saya juga, sdh ada BF. . . =)  Sal ezah lak, dia ni tomboy2 ckit, keras tap still prmpuan, dia sgt syg pada SAYA!!! wweeee~~ smpai skrg still contact g~ saya sgt meminati ayah dia, mcm mat salleh, tap tdak. ..sgt jeles krna mreka muka sumer mcm mat salleh! Oo! No! hahaha.  .abg2 dia lagi .. mmg comel2 blaka~~ pndg je blh. . nk sangkut ngan abg dia tap x sempat! hahaha ! bangang ! ;p

Apapun persahabatan antara kita semua takkan HILANG dalm memori hdup aQ! nggak akan! itu janji kita sampai mati~ sekarang ni aQ sangat2 MERINDUI KALIAN. . . SGT~   T___T
Nanti kita kan merancang REUNION ok? wait, i'll organize it wif TIENA. . .insya'allah ada umur pnjg, shat tbuh bdn. . insya'ALLAH. . .KITA pasti ketemu ! sampai sekarang dan smpai bila2 hinggakan sekarang aQ melalui zaman Kolej, mmg pnya rmai kawan tap bagi aQ KAMU MMG TERHEBAT dlm hdup aQ ~~
CUMA KAMU~~ =)

No comments:

Post a Comment