My Love Story

My Love Story

Tuesday, June 29, 2010

Cats or Dogs?

Cats lar! x haram nk pgg ! ;p

tanya kalo beran ?

Kepulangan. . .

Saya telah pon smpai d KL pada pkul 2:30 petang smlam! alangkah penatnya ! haih ! tap besh djemput oleh my PAPA ! tanx syg~ ;)  anyway Terima Kasih byk2 kat Bean aka Faezul. . .coz tlg kteorg~ ;)) amik n anta p KLCC. . .tanx~ ;)) 

Now at my sis house! makan + skype + tdo + sms + kol + tv = ?? aper yg akan jad hahaha :D

Saya da pnat, nk rhat! ;))

p/s : syg, esk skype g ek? hee . . ;))

Sunday, June 27, 2010

Kepulangan

Pulang? Yup! esok 28hb June 2010 saya akan pulang ke KL . . Wwwee~~ hepi sbb dpat jmpe my lovely fren ! anak buah yg tersayang Airis Sofea, rindu banget da ni. . baby, i have somethin' for u~ a mickey doll from ur grandmother ! hee. . ;)  Whatever it is, the most important person that i want to SEE is my PAPA larh ;p  'Kau VIP dihatiku' ! saya sgt merindui dier~ ;(  SANGAT2~ 

Dalam rasa besh nk blk tu, rsa sdih pon ader. . xtaw rsa laen plak time ni nk blk. . hurm ! i'll leave my FAMILY. . .in fact, i start MISS my family rite now ! especially my mum, argh! msti nti rndu gler msakan mak saya, bebelan mak saya. . .walopun dier marah saya, saya tau dier syg saya. . .dan saya sgt sayang dier BANYAK2 ~ ;(  'Ibu, engkaulah RATU hatiku' saya rindu snyuman, gelak tawa, suara dan semuanya !  Mak, jgn lupa pkai gelas yg kter hadiahkan time hari ibu taw?  ;(  dan yg kan saya rindu jgak my COOL DAD ! ;(  tanx 4 everything u have done for me ~ 'DADDY is another name for LOVE' dan saya juga akan rindu dgn adk2 saya yg sengal2 . . . wei ! aQ rndu nak GADO !  T___T

Ouh ! No ! esk adalh hari yg sgt membosankan jgk ! saya sgt tdk suka naek kpal trbg ! hahaha. .  bkn aper, dimana situasi yg sgt tdk memberangsangkan ! pergerakan yg terhad ! iaitu, harus duduk, duduk & duduk. . naik lemau, naik lmak, naik pnat bontot saya duduk ! tidakkah itu membosankan ! dan hanya blh memandang kiri, kanan, hadapan & bawah. . .itu sgt tdk selesa ~ ~  Tap xpe naek mas dpt mam free. . hahah. . . makan, makan & makan.  .itu hobi bila bosan ! ;p  dan dpt mencuci mata sekejap dgn pramugara2 yg nsem2.  . .hahaha.  .=D but 'i'll become noty only with   ? ?  ;/


Hmmm pe pon, SWEAR, saya blom ready tuk sem dpan~ ;(  dgn perlu mendaftar? Ouch ! i HATE crowded situation !  and HATE for waitin' ! ;(   Lantak lar, mls nk pk ! huhu . . inilah aktivti yg ingin saya wat ble sdh kmbali ke kl. . .haha. . Inilah silap papa yg yg mencdgkan ! ;p
 


            1.  Saya nk makan ROTI BOY !
                 oleh kerana nti lpak KLCC, so, kte singgah jap yek sayang?

            2.  Saya nk makan J.Co !

            3.  Saya nk makan MCD !

            4.  Saya nk makan PIZZA HUT !
 
            5.  Saya nk Watch Movie Marathon !

            6.  Saya nk SHOPPING RAYA !

            7.  Saya nak KAROK ngan awak !
                 Kad Red Box sdh berbau msam dlm purse saya, so, pe lgi? hohoh. . .

           8.  Saya nak dinner kat WAU dgn awak !

           9.  Saya nk NGEDATE dpn kolej dgn awak !

         10.  Saya nak naek MOTOW dgn awk !

         11.  Saya nak pakai Baju Couple ngan awak !

         12.  Dan byk lgi saya nk wat dgn AWAK ! hahahah ;p

Saya memang soerang yg tamak & kejam ! So what? any prob. ? hahaha. . .saya XSKE BEKONGSI apa sgla bender pon ! So, plz beware of ur action ! ;))  Esk flight saya pukul 11:35, insy'allah smpai kul 2 @ 2stgah cm tu ar. .besa ar, tggu brg g. . sgt bosan ! euw ! saya akan djmput Mohd Hamizan Mohd Noh d KLIA.  ;))  dan saya sgt tdk SABAR !!! Lpas tu lpak KLCC smentara tggu my sis blk keje.  . .So, kte ENJOY ! Mudah2an sumer berjalan dgn baik, tanpa ada apa2 hlgn. . .dan selamat sampai dtmpat yg d tuju~ AMIN~

Dat's all, time tuk kmas2. dan sgt lazy la plak ! ;p
My papa tgah TDO puas2, nk tgk bola pya pasal. . .
tdo leklok sayang~
Love & Miss u so much !


p/s : mcm mner sorg laki nk bdepan dgn kwn2 dier yg slalu kutuk2 GF dier ka blkg, bknkah itu               
      brmakna, 'xske n x terima GF aQ, brmksud, kamu juga TIDAK suka dan TIDAK menerima aQ??'

KEPADA kwn saya mira : Jawapan yg munasabah oleh BF kamu, mira ! juga soalan yg BAGOS, krna situasi KITA adlh SAMA,  rsanya the best way, FACE TO FACE ! ;))  tap kalo saya mmg nak  je. tap bla saya pk blk, xnk ar sbb saya tau sumer tu lgi memburukkan keadaan, tmbah benci-membenci, permusuhan. . .dan berakhir dgn PERTENGKARAN ! everything will ruin ! Just ignore pe org nk kata, Kter x pernah judge org, tap dorg x sdar dorg judge kte bkn2, tap ble pk blk, dorg pon xnk kena JUDGE jga kn? ble kter ckp ckit sal dorg, msti dorg kata, Don't Judge Me, if u Don't know who Is Me ! hahah ! So, bder sama gak ! Dan plg penting saya x ske org yg ske masok cmpur urusan org laen ! Just ignore & Go On ur Life ! If one day kna FACE TO FACE, Just Go ! Think bout it ! ;))

Saturday, June 26, 2010

Sampai Syurga !

Hype ! boring la plak mlm ni ! sgt sdih KOREA kalah ngan URUGUAY! weuw! pengadil mcm aper je ! xle pakai . . xpe2, JEPUN still ader g . . hope jepun ok ar. . ; )  skrg saya mls untuk memikirkan event2 yg trdekat wat masa skrg ! Oouch ! cpat btol masa berlalu ! Jujur, msih x sedia tuk sem dpan. . .adush~ ;( rasa nk blk tu mmg excited, tap at the same time, rasa sedih pon ader. . .i REALLY miss my family, SO MUCH! in fact, now i really miss them ! T__T 

Dan esk saya nak epi2 ngan my family ! ;) n paling besh tad mam kfc wif my family ! sgt bhgia~ makan ramai2, ketawa brsama, bkgsi. . sweet moment ! ;) It's finger lickin' good ! hehe. . Insya'allah 28hb da blk kl. skrg dlm plan tuk mgurus kplgan saya, especially my papa~ tanx sayang~ ;)  

Tad sempat lak tgk vdeo klip faizal tahir, mamat ni jgak la plihan hati aku ! hahaha ! gler besh dier nayanyi lgu 'Sampai Syurga' ! cair doe! hek3x ! sbb suka tu lar aQ rasa nk post lagu tu, dedicate to my Lovely dear, darling, sweetheart, baby, hubby, PAPA. . .this song is for u syg ! check it out ! ;)

_______________________________________________________________________

Sampai Syurga


Ku membenarkan jiwaku
untuk mencintaimu
Ku persembahkan hidupku
untuk bersama kamu

Dan diriku untuk kamu
belum pernah ku merasai begitu

Semua itu sudah berlalu
harapanku palsu
Dan mungkin hari yang satu
Terus ku tertunggu

Di hatiku masih kamu
belum pernah ku ingin terus memburu

Aku lemah tanpa kamu
ku inginmu dampingiku
Aku fahami aku bukan terbaik
untuk dirimu

Namun aku tetap aku
yang terbaik untuk  diriku
hanya satu
hanya kamu

Ku membiarkan hatiku
untuk merinduimu
Ku menghamparkan sakitku
untuk tatapan kamu

Bersamamu harapanku
Hilang dalam terang yang membutakanku

Sampai syurga ku menunggu
Sampai syurga ku cintamu
Hanya kamu

Dan segala yang ku ada
Ku berikan semua
Untuk dirimu saja

Ku mahu dirimu
Bahgia tuk selamanya
Biar sampai Syurga
Aku menunggu cinta darimu
Agar ku SEMPURNA


-faizal tahir-

Friday, June 25, 2010

KAMU TERHEBAT

Hype! yg jujur ssbnarnya, ndak tau mau tulis apalagi. . . .setelah lama ndak tulis d blog ni. . .tetiba aQ teringat my LOVELY FRIEND!!! aQ sgt merindui kamu semua, SWEAR! yg jujur~ SGT2~   T_T
Masa sklah rendah mmg la rmai kawan, tap bdak2 besa a xtaw sgt erti KAWAN ?? Dtg skolah sbb nk maen2. . tu yg besh hahah. . sgt nakal. . .dan yg paling lucu, saya tdak memakai bju krung sklah tap mmkai uniform yg mcm bdak cina pakai ! dan smasa sklah rendah jgk la, personaliti sya terserlah krana bdak yg brmbut pendek ! krna kawan2 saya semua rmbut tocang2. . huhu. . ini adlah krna sikap saya yg sdkit tdk sopan ketika berambut pnjg~~ maafkan saya ibu~ ini kerana. . .Pagi2 lgi rmbut da ikat tocang lawa2. . .blk sklah, da tbkak mcm anak pungut ! gler bangang ! hahhaha. . .tu yg ibu saya ptg rmbut saya, supaya hal sprti itu tdk berlaku~  heheh. . . Besh gak sklah rndah ni. . .time kteorg lar dmna sistem kmputer dprknalkan dlm pmbljran. . .dan sgt besh, saya mendpat sijil GRADE A dlm subj. tu. dan msih myimpan sijilnya~ dlu bangga ar pdai komputer.. . skg ni xya cte bdk tadika pon da pdai maen youtube pe tah lgi game! huhuh ! ;)  Time ni jgak la besh ! saya tlah bljar bhasa Cina, Kadazan sebagai bahasa tambahan. . .besh sgt bljar perkara2 itu. . .sgt unik~ ;)  Dan yg paling saya xle lupa ble time Kejohanan Sukan ! Sayalah jaguhan Olahraga . . ;p time drjah4 saya mula bersukan, saya sbnarnya xtaw ader bkat, sumer sbb my coach cikgu Ariffin, sgt ensem ! dier yg melatih saya~ itu yg saya akan knang smpai bler2, saya mendpt emas 100m, 200m, 4x200, 4x400. dan selaku johan perbarisan ! dan saya sebgai pemegang sepanduk ;)  piala2 masih trsusun kmas d almari rmah saya~ n sbgai penerus adlh adk bongsu saya Mohd Nur Iman Asmara, sbgai Olahragawan ! Congrat Beb! ;) Ckp2 sal sepanduk ni, tingat plak dlu tadika saya pernah memenangi prtadgan fesyen ! piala jga msih ada. . .wah! gler klaka muka bdak2 ! ;p

Dimana blh dktakan saya seorg yg kuat n gagah ! hohoho. . . .Tap sumer tu terhenti stlah naik sklah menegah! Remaja lar katakan ! hahaha ! Cintan Cintun da padai. . hahaha ! ladies la knon ! wekk !! Dan kat sinilah saya menemui [M.E.R.E.K.A] Kteorg 5 sekawan yg mmg mcm belangkas ! sok jad perhatian sma guru clas ! hahah ! As u know me Marlina Asmara n yg lain Erma Nabila Hj Qalbin [BELL], Surianah Wahid [NANA],Shahazerah Ezah Amirshah [EZAH], n Ct Nurul Shatina Awg. Raji [TIENA]. . . . Dat what we Call BFF ! kteorg janji utk trus brsma walau apa pun, sngka ndak bisa brjmpa, tap aQ brtemu smuanya EXCEPT nana~  ;(  aku rindu sama kamu ! aQ ingat apa yg kta prnah janjikan, apapun yg trjad antara kita semuanya harus tahu, musuh antara kita adlh musuh kita smua, apa mslh akan saling brbncg, n byk lgi, lgi sdh bla diungkapkan ! adakah ia masih dlm ingatan mereka ! yup ! aq yakin MASIH, cuma waktu yg memisahkn KITA ! ;( tap yg plg xblh lupa, siapa2 pon kawin harus dimaklumin! oke ! ;)

Byk kngan yg kita lalui, ya, seperti biasa, aQ bdak yg rajin ! hahah ! bler yg laen x buat, kompem kna denda, tap aQ xblh tgk mcm tu, lgsung aQ pun bkta, aQ x siap hmework! lalu semuanya kna DENDA ! Lpas je tu, sumer GELAK2. . .bukankah ia sgt manis?? =)  bila aku tgk ada apa dengan cinta aQ nmpak PERSHABATAN seperti kita. . .dlm crta tu ada sorg kwn mrka yg sering kna pukul, dan ia berlaku pada TIENA, yup ! dia seorg yg sgt cekal, hidup tanpa kasih syg seorg bapa, hanya mak seorg guru yg mjganya ! n seorg abg yg sgt MENJAGA! dia slalu mjd bhan melepas semua. .dia jrg brcerita tap hanya kpdaku~ dan aku sgt menyayanginya~~ tap stlah mlhat drinya skrg, mungkin khdupannya byk berubah, dan itu mmbuat aQ bhgia~~ =)   bcerita psal nana plak, maybe lain ckit, prnah la bcintan cintun ngan abg dier. . heheh ! 1st LOVE katakan, tap semua PERGGHH! mls nk igt! Famili dier mcm fmili aQ sdri~ aQ pnah tdo umah dier, aQ lpak uma dier n kerap dgn dier. . . .aQ rapat sbb Suhairi, abg dier, famili dier trma aQ tap prgai abg dier ?? bullshit ar! ta skg tgk dier da kawin da pon, da pnya anak . . . dan aQ xtaw apa akn jad bla brtemu dgn dia!!!! aQ ndak BOLEH! cuma boleh wif my PAPA only! =) Nana, aQ sgt rndukan famili kamu, saiful, meow yg sgt comel! ;) yg plg rindu pisg grg ur dad n cekodok labu! mmg sdap! nyum2~` =D

Becerita lak sal BELL, dier teda mslh n sempoi, ska wat lawak. . .ske mkn cklat ! tap gg dia ttap cantik mcm saya ! hahaha. . . dia memiliki famili yg elok paras rupa. . .sumer cantik2, sumer ensem2. . .tu yg tersangkut ngan abg dia plak ! ADOYAI. . . .tu pun tjad mcm tak jad. . mcm mne nk ckp huh? mmm. . .ske mcm2 tu je kot. . .yg paling besh cintan-cintun ngan abg dia, ari2 anta2 surat. . .hahahah.  .gler romantik ! ;p peg sklh pnah la jgak kna anta. . tap yg plg pntg kteorg ndak prnah ngedate?? pelik kn? =)  nama dia ALI AKHBAR dan kalo nk tgk orgnya ada kt FB saya. . .dan dia masih macho! Oo! nO! for now, my PAPA lgi macho! ;)
kebanyakn dulu2 cnta monyet, dan ex2 cnta monyet saya byk saya jmpa dlm FB, dan suma pnya GF yg lgi cntik dari saya dan sperti saya juga, sdh ada BF. . . =)  Sal ezah lak, dia ni tomboy2 ckit, keras tap still prmpuan, dia sgt syg pada SAYA!!! wweeee~~ smpai skrg still contact g~ saya sgt meminati ayah dia, mcm mat salleh, tap tdak. ..sgt jeles krna mreka muka sumer mcm mat salleh! Oo! No! hahaha.  .abg2 dia lagi .. mmg comel2 blaka~~ pndg je blh. . nk sangkut ngan abg dia tap x sempat! hahaha ! bangang ! ;p

Apapun persahabatan antara kita semua takkan HILANG dalm memori hdup aQ! nggak akan! itu janji kita sampai mati~ sekarang ni aQ sangat2 MERINDUI KALIAN. . . SGT~   T___T
Nanti kita kan merancang REUNION ok? wait, i'll organize it wif TIENA. . .insya'allah ada umur pnjg, shat tbuh bdn. . insya'ALLAH. . .KITA pasti ketemu ! sampai sekarang dan smpai bila2 hinggakan sekarang aQ melalui zaman Kolej, mmg pnya rmai kawan tap bagi aQ KAMU MMG TERHEBAT dlm hdup aQ ~~
CUMA KAMU~~ =)

Thursday, June 24, 2010

Ada Apa Dengan Cinta

Cinta
Perempuan datang atas nama cinta
Juga pergi kerana cinta
Digenangi air racun jingga terserlah diwajah
Seperti bulan lelap tidur di sudut hati
yang berdindingkan kelam dan kedinginan
Ada apa dengannya
Meninggalkan hati untuk dicaci

Tapi aku pasti akan kembali
dalam suatu purnama
untuk mempertanyakan kembali cintanya. . .

Bukan untuknya, malah bukan untuk siapa-siapa,
TAPI untukku
kerana aku cuma ingin
KAMU

-lina-
                            __________________________________________________



Kulari ke hutan kemudian menyanyiku
Kulari ke pantai kemudian teriakku
sepi, sepi dan sendiri
aku benci

aku ingin bingar
aku mau di pasar
bosan aku dengan penat
dan enyah saja kau pekat
seperti berjelaga
jika ku sendiri

Pecahkan saja gelasnya
biar ramai
biar mengaduh sampai gaduh !

Ah. . . .ada malaikat menyulam
jaring labah-labah belang
di tembok keraton putih
kenapa tak goyangkan saja loncengnya
biar terdera

Atau aku harus lari ke hutan
belok ke pantai . . . . .

'petikan puisi Ada Apa Dengan Cinta'

Friday, June 18, 2010

Piano






i ADORE her. .

i LIKE the style

i LIKE the hair

i LIKE the way she sing. .

and the MOST i LIKE. .

when she play a PIANO. .






Setelah sekian lama meninggalkan hobi bermain piano. . .aQ berhasrat. .chewah.  .hahaha. . ingin continue to study piano . . .gler lma x sentuh!!! da brapa thun leave bender tu.  .ini semua terjad bler aQ melihat ALICIA KEYS pye vdeo klip. . .wah! geren banget! ngat lagi 1st time blajar maen piano. . .rasa besh sgt. .lpas tu maen piano kat uma besar!!! dmner itu adalah rumah famili belah bapa aku. . rumah tu sgt besar. . . rasanya sesat boleh gak.  .hahah. .maen sorok2 lagi besh. .kompem2 x jmpe. . hahaha. . rumah tu milik abg bapa saya. .rumah tu dibina sekali dgan masjid bersebelahan dgn rumah tu, mcm istana pun ader, kre bapak aQ ni berada ckit, tap bapak saya x mmandang sumer tu & seorg yg rendah dri, dmana gerlaran famili bapak aQ Pangiran, kalo kat sabah pangkat DATO2. . n famili bapak saya juga pemilik terbesar Gua Gomantong d Sabah, x nk cte lebih2 kang telebih sudah. .heheh. . .sbb yg kaya famili bapak saya, bukan saya~~ ;) kat stu gak ader dewan besar.  .situlah famili rmai2 akan berkumpul. n siapa yg ader majlis kawin dlm famili boleh guna dewan tu. free no charge. .n pasal butik, nk baju kawin, my auntie ader sediakan, so ader pakej ok! akak aQ kawin aritu kat situ. . .kalo aQ lak nk kat hotel la kot. . boring tmpat yg sama~~ hehehe~ kecik2 dulu slalu dtg umah tu. . .tap bler da bsar2 ni. . .sgt ssh da nk blk sna. . .tempat tu byak moment tme kecik2 dlu! gler besh~  urm~ aQ sgt merindukan saat2 manis bersama2 keluarga~~ dah jauh aQ melalut la plak. . .sebenarnya nk cter a, punca pdai maen piano kerana bermain d uma besar!! ader piano yg sgt besar. . .& saya ske maen~~ dan sampai sekarang untuk memiliki piano masih dlm mimpi. . .bler la aQ dpat memilikinya~~ kalo piano maen2 tu ader la. . . .

saya da bincangkan ngan my papa~ nak amik class piano balik. . .papa kata boleh, tap study lebih penting~~ knpa la baru t'pk skg. .adoyai. .dah la nk mula sem bru da ni. . huhuhu. . .xde masa nk p class piano. . .yg mslah lagi. . .kat kl xtaw kat maner blh blajar bnder tu. .kna cri lagi mmmmm~~ insya'ALLAH.  . .nak amik continue play piano. . .krna saya sgt suker muzik~~ not wrong try something new! saya juga ader agenda tersendiri. . .. hehehhe. . .dmna saya teringin memainkan piano tuk sumer org, bukankah ia satu kepuasan bler mdapat tepukan drpd org rmai. . .aQ pernah merasakanny' dulu. . .dan ingin merasakannya lagi. . . bler saya dah pdai nti, sya nk menyanyikan lagu bufday n maen piano tuk my papa~~ krna papa teringin sgt nk tgk mama maen piano!!! x sabar rsany' nk blajar balik! xcted doe! hahahha. . . .dan apakah motif pic ALICIA KEYS kat atas tu, itu adalah kerana saya sgt memninati dia~ blh menyanyi n main piano~~ kalo boleh teringin nk dier ajar.  . .hahahha. . gler bangang ayat aQ! hahah. . sampai kapan pun nggak akan! hehehhe. . .

Walau aper pon, blajar piano, adlh plan aQ. . .nk bljar vokal. . ntah bler lar. . nk try yg mudah2 dlu ler. . anyway, tanx to my papa for ur support~~ tanx sayang~ i miss u n i love u so much~~
bender tdk diskusi lagi dgn parents, takot mereka tdk setuju~~ krna sebelum ni, saya menerima offer dri RTM untuk menyanyi. . .tap saya telah menolak. . my parents x stuju~ and my papa also x stuju~~ but, just forget it. . not important! i want to study until i finished my edu. it more important!! (^_^)

Dat's all for today!
i want to dream play piano wif alicia keys hahahahah!!! ;p

Thursday, June 17, 2010

aku sayang, rindu kamu






OH GOD. . .i LOVE him and i REALLY miSs him. . .
         i'm goin crazy bout U dear
      i'm gOing XctED to MeeT U!!!
HoLd ur HanD, Watch a MovIe, MaKe u sMiLe,
  LauGh, I miSs ur JoKe, ur HUg, ur KisS. . .
i want to ride arOuNd cOLLege with Ur MtOrcYcLe
   dInnEr at Wau, sHarE icE-cReaM wiF u!
    Ouch! tHere's a Lot i Want tO dO wiF u
                  I just waNt tO say. .
i LOVE u and REALLYYY miSs u. . . .
                                                                      
                      [PAPA]   

Sad

                                    Tanx marah saya macam ni. . .


                                      T____T 

Tuesday, June 15, 2010

formspring. .

formspring saya telah pun diaktifkan semula!

YAHOO!!

Kalau ada pertanyaan siler lawat this page. . http://www.formspring.me/marlina90 

p/s : ANONYMOUS is NOT ALLOWED! ;)

Saturday, June 12, 2010

Ku Ada Kamu. . .

Di kala ku kehilangan
Di dalam kegelapan
Kau suluhkan sinar petunjuk

Di kala ku kesedihan
Kau ukirkan senyuman
Dengan penuh sabar memujuk

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh

Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi KU ADA KAMU. .

Di kala aku tak pasti
Kau tampil dengan berani
Membimbing agar lebih yakin

Dan bila hidup penuh soalan
Kau berikan jawapan
Melengkap semua kekurangan

Tidak mungkin diri ini mampu hidup tanpa doronganmu. . . .

_________________________________________________________________________________


^Tanx 4 everything to both of my parents, family, friend, my lecturer and my Lovely Papa. . . =)  

Thursday, June 10, 2010

Jiwa KaCau Seyh!

10 Jun 2010. . .
hari yang akan mengubah segalanya. . .
kerana RESULT kuar arini. . .
wah! gler cuak!
besh plak rasa nervous hahaha. . . ;p
tap Jiwa Kacau Seyh! adoyai. . .
Bkak2 je da dpat. . .
Tekan No ID & Password. . .
masuk page lain plak in my ACC. . .
nafas da laen mcm hahaha. .
tros tekan Exam. Res.



TETIBE.  . .



THE PAGE CANNOT DISPLAY!


Adush. .
gler hampeh. . ;(
semangat da membara dah. . .bak kata Faizal Tahir.  .
xpe2.  .Esok @ Lusa
blh cuba lagi . .
hohoho. . .
x lari kemana pon website UiTM tu. .
apapun semoga keputusan adlh yg terbaik. . .
i've try MY BEST!
For my papa! GUD LUCK too!
i know u CAN!!! ;)


i'm not the BEST, but i want try to be the BEST!;)

So S.A.D~




Today i Got a Bad News bOut my PaPa . . . i'm REALLY worry syg~
Webcam wif u, i SeE ur fAce Like Dat. . .it's Make me CRY!!!
u promise to take care of urself, but i Don't wAnt tO bLame u. . .it's nOt ur FAULT. .
i'ts happen alreAdy. . .i blame myself because i can't do anything for u at this time!
i'm just looking u in my laptop. . .it's make me HURT, make me SAD. . .i CAN'T DO ANYTHING FOR
U SAYANG! i know at this time u REALLY2 need me~ i'm just CRY, CRY & CRY. . thinking of you! i want go back to KL now and take care of YOU!  IF i can. . . ;(   Whatever happen to you, i'll STAY wif YOU PAPA in any situation! dat's my promise. . . IF u in HAPPY, SAD, MAD, SICK. .i'll LOVE YOU until THE END OF MY LIFE~


I LOVE U SO MUCH PAPA~ I REALLY NEED U, I REALLY MISS U! MISS UR HUG, MISS UR   KISS, MISS UR LAUGH, MISS UR JOKE, MISS UR SMILE. . .i MISS everything ABOUT YOU~~


  "i KNOW you're NOT the FIRST, BUT i believe you're the LAST"



* Semoga cepat sembuh syg~ ;)

Wednesday, June 9, 2010

TENSEN!

kadang2 aQ rasa FED UP! dgn kehidupan mcm ni! aQ BENCI SANGAT2! Kalau aQ dapat undur balik waktu, aQ xnk HIDUP MCM SEKARANG! FED UP SGT2!!!!!!!!!!!!

aQ nak idup BEBAS, tanpa ada org yg SEBOK psal hal aQ, aQ xde pon nk amik taw psal idup dorg, naper sbok sgt psal aQ hah? nk mengata2. perangai ko da bagus sgt ke??

I HATE DIZ SITUATION LIKE THIS!!! HATE SO MUCH!

DAMN!!!! wtf!!

...................................................................................................................................................................
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tuesday, June 8, 2010

m!Ss H!m~


Really misS u saYang. . .
jUst waIt, i'll cOme bAck 4 u. .
Nk hangout samA2 ka pAvy, oUr fav Loc. daTe. .
wAtch mOvie (coupl. sit), hold ur hand & waste my time wif u.. .
nK celeb. aNniversary, buy a same RING dat write our name,
book a red kebaya n bju mlyu. . .
wah! gler x sbar! nk travel g ujg sem. .
nti 28 Jun, jmput mama kat KLIA k. .  ;)
cpat lar msa brlalu. .
xsbar brtemu kekasih tercinta. .pic ka sblh ni sweet moment kte. .
nti travel lgi ek syg~~
n for last. i'll wait for 3 @ 4years for u. .and then at dat time. .
u'll be mine. . .we have plan for our journey. .hope it will be come true!
(^_^)


my lovely papa


* Papa, i KNOW u'll read it!
   LOVE u SAYANG! hheee! ;p
   comment it! hahah ;p

Friday, June 4, 2010

Mimpi Faizal Tahir ??


Faizal Tahir


Akhirnya aku mimpi gak mamat ni semalam! hahahaha. . .gler sengal. .aQ xtaw npe lak aQ blh mimpi.. . minat sangat kot. . .bler aQ blh dpat jmpe REAL ngan dier! NAK SANGAT2! i LIKE him! ;)  Pe yg aQ ske ttg dier, aQ suker attitude dier, aQ ske imej dier, dier ader style tsndiri, ensem n yag paling penting, aQ jatuh cinta ngan SUARA dier! blh cair. . .hehehe ;p persembahan yg aQ xle lupe time AJL baru2 ni dgn lagu 'BENCINTA' . . .gler GEMPAK! dgn tongkat dier . . . gler style! like MJ pon ader.  . ;p LOVE u lar Faizal Tahir!!!

Berbalik pada topik arini, hehe, nak cte ar ckit sal mimpi aQ tu.  .hehe. . Once upon a time . .;p tbe2 aQ terasa dlm satu majlis tuk artis2.  . .gler besh haha. .yang xle blah aQ pkai dress wrna putih.  . .and ader sorg laki ngan aku, tap aQ x kenal saper, not my papa gak. .tah le, xpe2 ignore sal llaki tu. .as u know, mimpi kdg2 x btol ckit.  .hehe. .aQ dgn sekumpulan peminat2 yg sdg mnunggu artis dtg. . .aQ dlm tu mmgang sejambak bunga, tah dari mne dtg, aQ xtau. .Lpas tu dtg sebuah kete mewah.  . .n keluar la FAIZAL TAHIR! hohoho.  . .gler besh rasanya time tu, mcm real je. . .da fanatik, mmg mcm tu lar reaksi. . hehehe. .xtaw la kalo bedepan. . hahaha :D Ensem gler, dir pakai jaket hitam ngan spek mata hitam dier, gler geren, ganteng! Asek banget mimpi, lgipun gratis kn?? hehehe. . .Time tu aku sempat bagi bunga ka dier! wwweee~~ terbaik lar. . ;p  Tap ader gak yang x besh . . . :(  time aQ nak amik gambar dier, dier x BAGI plak. . .waduh! gler sdih~~ hhuuwwwaaaa~~~ ;(  xpe2 dlm mimpi. .kadang2 mimpi itu terbalik. . .maner tau 1 day nti aQ dapat amik gmbar ngan dier, yg real pyer. . .hohohoh.  .mesti BESH!

Tu lar mimpi aQ sebenar. . .yg x seberapa, tap bagi aQ memang seberapa. . .wahaha. . ;p  sbb mimpi tu lar, aQ p cari gambar dier bnyak2 & terjadilah pic yg ka atas tu, edit2 jadi mcm tu. . .hehehe. .B&W adalah untuk menyerasikan gmbar dgn theme my blog. . .kerana aQ lagi suka B&W, xtaw npe, but i think it's nice~ Lntak ar org kata taik cicak ke, x kesa. . .hehe. . my fav tu. . heee ;D Dat all yg aQ nak cite~ So, for conclusion.  . .mcm nk presenttion la plak ;p saya sangat meminati & fanatik dengan Faizal Tahir.  ;)  I'll support u in ur carrier! b'coz to be a singer is 1 of my dream in my life. . . . ;)

Bubbye,
and for my PAPA jgn jelez2 ok? ;p
U're in my HEART darl, no 1 can replace dat place. . .
I LOVE U SO MUCH~~ (^_^)

Thursday, June 3, 2010

Pangeran Cinta

               



            What i like bout u :
  
     i LIKE ur HAIR
     i LIKE when u SMILE
     i LIKE when u MAD
     i LIKE when u SAD
     i LIKE when u ACTING


     i LIKE all ABOUT YOU!!!




             Baim Wong
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


* ciri2 llaki idaman gue!
* kamu geren ft ganteng banget! asek! ;)
* cerita lakonan lu yg gue suka : [Kau masih kekasihku ft Benci Bilang Cinta]

Mama + Papa = ??




                                  Marlina Asmara + Hamizan bin Mohd Noh


Inilah yang terjadi. apabila saya sdh jadi boring. . heheh. . .ini cuma rekaan semata-mata. . .ini adalah kesalahan my kazen yg suh try! hahah ;p  inikah hasilnya nti? wahah. . .merepek ader lar. .hehe. .kalau tye pasal jantina, rsany' lelaki kot. . . walau pa per pon sangat COMEL!!! ;)


___________________________________________________________


* Jom smbung web cam wif my papa, suker3! Really miss u darl. . .
    mmmuuuaaahh!!! ;D

Wednesday, June 2, 2010

MISS ALL MY FREN (OM4D)




Ttbe aku rasa nak post pic ni. . .ni kawan baek aku AZRAAF MANSOR. . .knpa aku ckp kawan baek, sbb dier slalu tman aku study! on jer bler aq ajak. .hehehe. . pepon ko mmg BEST! Pic ni gak a, kontroversi ka class, kata aku cntan-cintun ngan dier. . . So, kpda sumer, kteorg hanya KAWAN bek. . .ok? mcm i kawan ngan U ALL jugak! ;) pe yg pntg aku RINDU GLER ngan DAK OM4D!!! MISH SGT2!

_________________________________________________________________________________




AMATUER MARQUEES



SAYA SANGAT RINDU DENGAN KAMU SEMUA!!! ;)

[Yaya, Mitchell, Shufiah, Zaza, Abbiey, Eila, Faizah, Ct Munirah, Azie, Eira, Yumie, Ziera, Mun, Wani, Farah, Aza, Fiqa, Kak Naz, Nurul, Wan, Kak Lala, Rabbani, Arull, Shamsul, Joel, Ash, Robel, Din, Faizal]



                                     KORANG MEMANG BESH!!! (^_^)")

CINTA LAGI??

Kenapa cerita dulu perlu di perkatakan lagi?? Urm, kau pun da tau aku da berpunya kan?? IT'S OVER BETWEEN US! u're my cousin? how u can fall in ?? wif me? it's impossible boy! u know it! i know in our family can married between of us, but it not the reason! kawin dlm kluarga n pastikan hbgan tu jauh, agar tdk mlnggar hukum ISLAM, bila dfkirkan blk kita mmg blh, BUT. . .i can't do that! kalau kamu brkta psal cinta dulu ia hanya cinta monyet. . . Aku tau knpa kau nk kawin ngan aku, supaya HARTA mak bapak kau xkan jatuh ka tangan org lain! tap jatuh ka tangan FAMILY sdri, itu yg kau nk kan???Aku tak BOLEH! Ur family is so rich, and my family ?? u know it! Can't u think about it! aku xnk kena ckp nak kawan ngan kau, dkat ngan kau hanya kerna family kau KAYA. . .cukup ar dulu2. . n u say, kalau U datang melamar, family aku xkn mampu nk tolak! ya, my family maybe senang, sbb kau mampu nk jaga aku smpai bila2. . but HOW MY FEELIN?? my LOVE for u NOW is DIE!!! For ur information, I'M TAKEN BY some1, the person is MOHD HAMIZAN BIN MOHD NOH! u need to know. . .


And i know, the flower that i get at my bufday is from u. . .[AZLAN] tanx, BUT, i'm NOT for YOU~
I've tell my PAPA bout diZ, and we discuss properly. . .and he know the true! AZLAN? i'll remember that name in MY LIFE!


                           * ALL i need is YOU PAPA! ;)



                                             AKU RINDU KAMO SGT2!!!


                                          >manja, naughty, muchuk & comel adalah KAMU<
                                                                           PAPA

Tuesday, June 1, 2010

Cancellation!

After discussion wif my PAPA. . .
I have been DELETED my acc of MS, FORMSPRING & OTHER! (fb is exclude)
INCLUDE my PAPA acc MS & OTHER! He want me to do that. . . ;)
NEW LIFE IS BEGIN, WHAT WE WANT IS EACH OTHER~~
(^_^)
WE HAVE PLAN OUR JOURNEY IN FUTURE!
TANX MUM & DAD FOR UR SUPPORT!
WE WILL!!!

Suker!

Yeah! I got a good news 2day, maybe dlm bbrpa hari lagi. . . .at home my papa psg uni-5 streamyx!!! Gler besh!!

Papa kata nti ari2 leh webcam! (^_^) & he want to create new e-mail!

So, papa lihatla sumer bender yg tejad ka dlm dunia kita k??

u'll know it!

I LOVE U SO MUCH PAPA!

PEACE! ;)