My Love Story

My Love Story

Monday, December 27, 2010

practical

hYep2! lama xbkak blog ngee~~ :DD Lagi sng ckp, lama xon9 larh. Sejak bbrape hari ni, asyik busy, bkn sbb pe, busy pon sbb slalu blk Johor tmpat family abg ipar~~ huhu.
Actually, sbnrnyer nk cter psal my practical, akhirnya, terjawab sdh smua jawapan~~ =)
Alhamdulillah~ mmg sgt2 rsau ble urus bnder ni, saat2 akhir. Nilah akibatnya kn da sruh urus awal2. Actually bkn pe, mls nk urus, sbb time tu result xkluar lagi. takot2 la ader kantoi paper kn. tgk2 result pon ok, so, ble urus tu, last minute la plak kn. Dah, mls nk cte sal tu. Yg pntg skg ni, da dpt dah pon. Saya rasa practical saya ni mmg plg besh~~~ =) dan ingatlah, rezeki tu ada dmna2~~ ^.^ mcm tu la yg saya lalui skrg. I apply byk2 tempat, kre jauh gak la, ttbe yg dpt dkat dgn rumah je~~ bukankah itu sesuatu yg baik~~

Saya dapat praktikal kat Construction Firm. Actually comp. ni khas tu renovation, for example, office yg nk renovation dlman. comp. ni la yg wat. Dekat je dgn area rumah. Jln kaki 5 minit da smpai. and you know what, i got elaun, xla byk, atleast ader la jugak income, hjung2 bln, blh savings duit.rm400 sbulan, kre ckup la. actually practical, siyes mmg ssh nk dpt elaun, but saya dpt terima je la~~ ngee~~ terbaek kn? =) Byk benefit yang saya dapat praktikal dekat dgn umah ni.

1. Xde kluar duit for transport. (jln kaki je, excersice haha)
2. Xde kluar duit for lunch. (blh blk umah mkn :p)
3. Kerja bermula kul9:00 - kul 5:00 (blh bgon lwat. haha.)
4. Dapat elaun tiap bulan.


Terasa bhagia plak kn mcm ni. Insy'allah dgn kesenangan/rezeki yg allah bagi ni. Saya buat sehabis baik tuk praktical saya. insy'ALLAH~~ amin~~ semoga segalanya berjalan dgn baik smpai tempoh habisnya praktikal saya~~ =)

Lagi 1 yg wat saya rsa sgt2 besh, abis on time ni, sal duit pinjaman pt saya. Lpas ni saya da xde abiskan duit 500 for ostel, sbb dah duk umah. Wah! blh save duit larh sem ni. Tmbah, duit elaun, btmbah2 savings. so, duit, blh la d'uruskan dgn baik. insy'allah. Dan shopping itu, sdh bermain2 d'minda. ngahahaha. :pp Actually, nk smpan duit ckit tuk blnje my family nti, wah! excited gler, next year bulan MARCH. ALL my family akan dtg b'cuti kat sini slma seminggu~~ weee~~~ :D nk jmpe mak, ayah, adik2, abg~~ REALLY REALLY REALLY MISS U ALL so MUCHHH~~~ mmmmmmmmmuuuuuuuaaaaaaaaaahhhhhhhhh~~~~~~ ;)

Tmpat practical da slesai, in this week,kna uruskan registration kat kolej plak. xtau nk reg bpe hb. nti2 la pk. waaa, rindu ma kwn2~~ ;( mau ketemu!!! And for now, i need tu make preparation for my report, buat draft pon ok la. sbb kalo nk tggu abis praktikal, dah xde masa, nk wat slide lagi, huhu. payah la.dah la bgi seminggu je~~ huhu~~ Neway, GUD LUCK LINA for PRACTICAL!!! ^.^

Lepas ni lagi banyak cabaran, insy'allah saya akan jalani dgn baik~ doakan saya ok! ;)
Bubbye!

p/s : really miss n LOVE my papa~~ =)

Tuesday, December 21, 2010

bosan

Holla2!! ^.^
Wah! bosannyer! Saya pon xtau nk post ape. hahaha. tgk je tittle tu "BOSAN" paham2 je la. hek3. :p
Harini baru terasa rajin nak meng'post2 ni. bbrapa hari ni, asyik mengedit2 blog ni. hahaha. :DD padahal xdela cntik sangat. ngee~~ ntah ttbe lak kan tgk byk2 wrna graphics,yg warna PINK jugak jadi pilihan kn. Actually bukan pe, sbb kalo kite tgk, nk cari colour favorite kte pon, kompem, PINK jugak yg plg byk skali, so, paling senang, pilih je wrna pink tu. . .lagipon sweet aper. hehehe. =) Haish! mcm nilah cuti kn, asyik ngadap laptop berjam2! xlaen xbkn, FB,FS,BLOG,UTUBE,SKYPE & yang sewaktu dgnnyer larh.hihihi. kalo xbkak tu, tgn pon da mula gatal2 terkena alergik! hahaha. :DD Hah! time2 cuti ni la jugak berat pon dah betambah, seluar pon semakin ketat. agaga. :pp Pakai heel pon kaki da cepat rasa sakit, adedeh... mcm2. Tap laen pulak dgn papa saya. Dier dlm proses membuang lemak dbhgian perut yg sekian lama memboroi.hahaha. Yer, dulu saya gelakkan dier. TAP setelah dier rajin peg gym kat UiTM tu. cetttt! dier brjaya gak membuang lemak2 yg dikandungkannya! hahaha. :DD Siyes, ada perubahan. Gym rajin2 yer, wat bdn tu tough2! tap jgn smpai jad Sazali Samad. i tak RELA u! bhahaha. :P MEDIUM2 sdh~~ =) eh,dah2 xle puji sgt si'muchuk ni. nti kang KEMBANG. hak3. :)

Yang paling best time2 cuti ni, bab2 makan. hahaha. bkn pe, skg ni my sister pregnant, lpas tu kat umah ni pon, dah ada org gaji. So, time2 cuti ni, dptlah saya belajar masak2. Saya kurg ckit bab2 masak ni, mengemas rumah tu bidang saya.hahaha. :DD So, nk xnk, memasak la jugak org yg xpdai masak ni. Byk bnder sya blajar. yelar, selama ni study je memanjang, asyik ngadap laptop, buku,quiz, test, muka kwn2 sya, lecturer saya, kolej saya. hahaha. Laenlah kalo saya amik course memasak. hek3. :pp Yer, selama ni mak saya yg masak, saya tlg makan je. Ok la tu mak, xde ar nasi yg dmasak tu dbuang, dgn ader anak seperti saya, xde pembaziran! hahahaha. YES! i REALLY REALLY REALLY REALLY miss my family at Sabah. T.T Don't worry, your daughter will be back. =)

Hah,time cuti ni la jugak, saya banyak menghabiskan masa dgn melayari internet. bukan lagu2 tap MAKEUP! yeah! i like makeupholic. ttbe minat dgn mekap ni. nilah pengaruh rakan2 yg asyik bcerita ttg makeup. dan yg paling popular skali Michelle Phan. Tau sal ni pon sbb org rmai ckp sal deir, lpas tu tgk la kat u-tube, siyes. dier mmg style. fyi, dier duta LANCOME. nggeee~~ i LOVE u MICHELLE PHAN! Kat sini saya attach gmbar yg saya makeup. enjoy! ^.^






OK x? hehe. Neway, i lagi ske makeup natural, xya tebal2. Sederhana pon dah ok. ;) Natural Beauty! Beauty ke? hahaha. besa2 je. =)


Boeh x saya rasa BOSAN dgn FB?? xtau nape, mcm xbesh je.kwn je bribu, ngahaha. tgnku jadilah gatal untuk menekan REMOVE ngan org2 yg xkenal. Damn! aritu, kat FB, blh plak org wat b'KATA2 LUCAH! ngok ngek btol! tap apa pon aku dah BLOCK! hahaha. puas aty atiku!:pp maybe sbb da slalu ngadap kot. cbe xslalu, mesti bgai nk gler dah xbukak2 FB. hahaha. :DD Hah, ni lagi 1, dah betukar lagu plak blog ni, ngee~ ske lagu ni, actually lagu ni, berkaitan cinta jarak jauh, seswai la tuk saya dan papa saya. banyak dugaan, cabaran bercinta masa kteorg jauh. dan alhamdulillah kiteorg dpt atasi. Ya tuhan, aku harap hubungan ni akan berjaya. =) dan saya sangat sayagkan papa saya. mmmuuuaaahhh!!! :DD

Hah, sambil2 dgr tu layan muzik tu, ni tgk lirik dier skali. ENJOY ya! ^.^

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan trus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu
Sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang kuberpikir cari penggantimu
Saat kau jauh disana


Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a a a aku


Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan a a ai aishiteru


Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus bertahan


Saat kau jauh disana rasa cemburu
Merasuk kedalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan


Satu sendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah
Jalani kenyataan hidup tanpa gairah
O…wu..wo..o..

Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai disini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Kumohon kau kembali

Kimita tuokukitemo
Kiminoi shuaguaratala
Shiniteruyo shiniteruyo

Wo wo wo..
Wo wo wo..a a ai aishiteru


PENYANYI : ZIVILIA BAND.


Ok larh! tu je la tuk arini. Tgn pon da naek penat. nti ada masa saya post2 lagi k! ^.^
bubbye!

p/s : Menanti Sebuah Jawaban. =.="

Sunday, December 19, 2010

ANNOUNCEMENT!

MY BLOG IS . .

So, jgn la pelik jika blog saya berubah dri masa ke semasa! :DD

that all bubbye! ^.^

Wednesday, December 15, 2010

Monday, December 13, 2010

Justin Bieber - Never Let You Go




i LIKE this song! =)
Ouh! Justin! hahaha. :DD

Just The Way You Are - Bruno Mars (Boyce Avenue acoustic/piano cover)





Lagu ni my papa tujukan tuk saya!
tanx syg! ^.^
different version! style! LOVE IT!

Thursday, December 9, 2010

FINISH

Today, hari yang dinantikan. For all students result akan keluar. Semalam ada announcement result will send through e-mail. And can access at 9:00a.m. Wow, cara baru plak kn. Saje nk mencuakkan. :P

Entahlah, masa tau result nk kluar tu, mmg cuak gle, tap hati TENANG der~~ =)
1st time, rasa mcm tu. Tggu pye tggu, dari semalam bermula pukul 12tgh mlm. blh la pulak kn link EXAMINATION RESULT kat student portal tu hilang, pe tah lagi link Mini Transcript. Yg lagi membuat rasa xbesh, ada la plak kn yg benasib baek ttyang kejap result dorg. . .lpas tragedi tu, da xde dah link tersenut. so, adalah bbrpa jam mengadap student portal tu kn. hahaha. :D da naek lebam mata ni.

So, mls da nk menunggu, maka membuat keputusan. TIDO je la. esok baru check.Sebelum tido tu sempat la borak2 ngan my Lovely papa. Sayang i really MISSSS YOUUUUUU!!! mau ketemu larh~~ T.T sayang baru blk dari Holiday at Terengganu, Papa plak ada event at Penang for a while. But dont mind. I'll wait u here~~ =)cepat balik ya syg~~~ Berbalik kepada result plak. eish, ni la penyakit yg mmg aku xske, iaitu NERVOUS. dimana nervous menanti keputusan, yg boleh membuatkan aku xlalu nk mkn, insomnia, fikiran xkeruan. . .segala2nya larh. Rasa ni yg mmg xBESH skali. :P

Sebelum tido tu sempat la aku berDOA. smpai nangis2 kn, dan tido lah bersama airmata. T.T

Matahari da naik atas kepala, so bangon la. tgk2 jam hp. tgk2 da pkul 9:30. So, aku dgn mamai2 nyer, menarik laptop yg berada kat sisi dri smlm. PRESS ON. LOADING. . . .
oleh sebab laptop aku ni dah upgrade, rasa menyampah la plak, ble laju, da ready nk tkan google chrome je kn. hahaha. :DD mencuba la tekan uitm student portal. Salah satu sebab nk tgk time mamai2 ni besh ckit. . . mata xsegar sgt. otak pon still dlm proses nk berfikir kn (otak jem la ktakan). tekan2 je. . . Woot2. result loading !!! hohoho. :DD

Woooooooooooo!!!!!!!! I PASS SUMER SUBJEK!!!!! hahahhaha :DD
Alhamdulillah,

itulah perkataan yg terpancul kluar dari mulutku! =)
GOODBYE UNIKOP! i'll miss tempat tu~~ seriously, byk sgt moment yg tercipta kat situ~
And for now, i'll concentrate for my practical next year! ^.^
setelah penat lelah, stress, xcukup tido. akhirnya berbaloi jugak~ THANX GOD. =)

I HAVE FINISH MY STUDY! PRACTICAL i'M COMING!!!!!! =)

Monday, November 29, 2010

Dari Abdullah, katanya: “Bersabda Rasulullah s.a.w. kepada kami: “Tidakkah kamu gembira bahawa seperempat dari penghuni syurga itu dari kamu?” Kata Abdullah kami pun segera mohon ditambah. Kemudian berkata pula beliau: “Tidakkah kamu gembira bahawa sepertiga penghuni syurga itu dari kamu?” kata Abdullah, kami pun mohon diperbanyakkan lagi. Akhirnya Rasulullah s.a.w. berkata: “Sesungguhnya saya mengharap bahawa seperdua) dari penghuni syurga itu dari kamu. Dan ketahuilah! Bahawa bandingan jumlah kaum Muslimin dengan kaum kafir itu, laksana sehelai bulu putih ditubuh sapi hitam atau sehelai bulu hitam di tubuh sapi putih.”

Huraiannya :

Umat Islam seharusnya bersyukur kerana dikurniakan hidayah dalam mememuk agama yang benar dan diredhai Allah SWT. Namun fenomena hari ini memperlihatkan kepada kita bahawa tidak semua yang menganut Islam itu benar-benar menghayati ajaran agamanya bahkan ada juga yang memilih agama lain (murtad). Betapa mudahnya iman mereka tergoyah dek kerana godaan dan hasutan duniawi.
Oleh itu benarlah seperti sabda Rasulullah SAW bahawa umat Islam itu ramai namun nilaian mereka hanyalah seperti buih-buih di lautan yang tidak mendatangkan apa-apa kesan. Mereka mudah dipermain-mainkan oleh pihak musuh bahkan mereka sendiri bertelagah di antara satu sama lain.
Justeru meskipun peluang untuk kita menghuni syurga Allah amat besar namun peluang tersebut tidak direbut oleh semua orang. Ramai yang berebut mengejar nikmat dunia yang sedikit ini berbanding dengan nikmat akhirat yang jauh lebih besar. Kesesatan manusia hari ini tidak mustahil membuatkan iman mereka semakin kurang yang akhirnya cara hidup mereka seolah-olah tiada bezanya lagi dengan orang yang kafir.



p/s :adakah anda ingin menjadi islam yg di'FAKTOR @ hanya sebagai islam warisan.
pilihan di tangan anda. fikir2 kan lah. (:

Saturday, November 27, 2010

MISS

Actually, xde bnder nk post.


Just wat to SAY.


I MISS MY BLOG. Such a long time!!!


Neway, if i free, i update k! ;)

Sunday, November 7, 2010

my phone ringtone : Hope ft. Jason Mraz - Love Love Love [Official Video]




Love, Love, Love, Love, Love
Giving me
Love, Love, Love
More than I ever need

Love, you're so distracting
Am I overreacting, For feeling this way
And ever, since I met ya, I can't keep my attention
And you are to blame

Chorus
Your love's a permanent distraction, a perfect interaction
a feeling so extreme
I lost my appetite to eat, and I barely get to sleep
Cause you're even in my dreams
And I thought that I was strong but I knew that all along,
this was out of my control
So I fell into your hands, and i don't know where we'll land,
I'm just going with the flow

Love, Love, Love, Love, Love

Some days, I want to run away
This feels so perfect, it's breaking my heart
Yeah we could, we could stay here happy
Or after summer, be two worlds apart

Chorus
Your love's a permanent distraction, a perfect interaction
a feeling so extreme
I lost my appetite to eat, and I barely get to sleep
Cause you're even in my dreams

And I thought that I was strong but I knew that all along
his was out of my control
So I fell into your hands, and i don't know where we'll land
I'm just going with the flow

Giving me, Love Love Love, Love Love
More than i ever need
Giving me Love Love Love

Your Love, is bigger than a rain cloud
It covered up my whole skies
It's filling up my heart,
My heart with
Love, Love, Love, Love, Love
More than I ever need
giving me
Love, Love, Love

Your love's a permanent distraction, a perfect interaction
a feeling so extreme
I lost my appetite to eat, and I barely get to sleep
Cause you're even in my dreams
And I thought that I was strong but I knew that all along,
this was out of my control
So I fell into your hands, and i don't know where we'll land,
I'm just going with the flow

Giving me
Love, Love, Love, Love, Love
More than I ever need

*TO : my LOVE ble kte nk DUET lagu ni? hahaha. . . :DD

Wednesday, November 3, 2010

.K.A.M.I.

[1 November 2010, Monday]

that day, i have spend my time with my LOVE after i have sit EXAM at Sunday, that is paper Entrepreneurship300 and ACCOUNT160. For paper ETR. overall i can answer it. this sem. Luck for person that be a Operational Plan Manager, but i'm the lucky too. coz i study that topics. .for real i'm the Marketing Manager. hahaha. i have answer the question in 3 pages, that offer 20marks.mmg sgt byk! grr. so, if can't got mark, i don't know what to say. ;p For account, in my opinion, yes, this semester, the question is easy if we compare with the question past2 year. seriously.the favorite topic is, Financial Statement include Income Statement and Balance Sheet (this last question i do :p) Depreciation, Acc. Ratio, Bank Reconciliation. I have study all this topics. but i can't accept ble kluar soalan yg first2. ble kna cri value2 capital, liabilities n segala2nya.huk2. ;( lantak la da anta da pon kertas tu.hehehe. Anyway, thanx to Joel Alixander coz teach me the topic of account and my senior Zaki for teach me the Depreciation. Thanks. n for Zaki. i'll pray for you to pass this sem. =) and for this semester. i have do my best for subject account. i confidence wif myself. and hope i'll pass this semester and av practical next sem. for people yg read ni, doakan jugak ya! =)

Berbalik kepada my story hangout. mmg happy gler~~ ^^ firstly, sbb da abis paper yg sgt menakutkan bagi saya. dan happy tuk my love sebb dpt spend time dgn saya. baiklah. paper anda lama lagi (11/11). bejoli2 pon skg ni xpe. hee. :D Kiteorg hangout kat MID VALLEY. sbb tu je yg dekat n JIMAT. We have book our ticket, and movie we watch is .RED. mmg BESH ft. klakar. hahaha. :DD tanx syg for ur time! =) Actually ada bender nk cerita, yg mmg sgt x jangka, n ble pk blik mmg sgt klakar. hahaha. :DD actually nk makan kat kolej, but ble my love da smpai. rsa mcm xsempat je. .so, mkn la kat MID.yg beshnyer kat sini. kteorg order nasi putih 1, n nasi putih + telor n kuah kari 1. tu lar menu yg diorder. bukankah pelik. Jadi disini, , , ,actually my papa bwa BEKAL mkanan dri umah tuk bagi saya makan kat kolej. TAP sbbkn lmbat. maka dibawa ke MID VALLEY. hahahahahaha. dan faham2 la ble order mknan sebegitu rupa. maka yg cashier tad pon msti berasa pelik. hahaha. So, kesimpulannya kteorg makan bekalan tad tu. . .hahaha. untuk tidak membazir. pe tah lagi ble kegawatan ekonomi mcm ni. hehe. maka makanlah kami dgn makanan yg dibekalkan. dan tempat yg dipilh juga, tempat yg tersembunyi. bahhah.dimana ada tiang yg menutupi meja kami bhdapan dgn kedai game.dan sgt seswai tmpat tuk dduk 2 org shja. dtg kat sna tau la position nya kat mne . . hahah. dan yg paling besh. kteorg mkn mknan yg mmg xde jual kat situ. tau aper?? SIPUT SEDUT, lgi 1 mknan laut gak, tap xtau ape (1st time mkn) n sayur. hahaha. mmg TERBAIK!! tap yg penting dpt la mengisi perot yg lapa ni~~ hek3. =). dan inilah kenangan yg sya xle lupa. dan saya rasa xde org yg berbuat demikian spti kami. dan kamilah yg the BEST! hahaha. yelar, slalu org duk Foodcourt ni kaya2, sbb mampu mkn mknan yg mahal2~~ :p so, sape yg ada trfikir nk wat mcm kami. buat je la. yg penting Jimat n cari tempat yg seswai. hak3. =))

Dan biler nk balik tu, kteorg blah dgn memandang sesama sendiri dan gelak, pe tah lagi ble bab bawa bekas bekal.hahah.saya dgn wat xtau. ttbe di' sound oleh si dia, suh bawa.hahahaha. dan itu sgt lucu!.dan ble kteorg fkir balik. mmg gelak gler ar. hahaha. but its the sweet moment that i av wif him and other people don't have. =)

So, sekian la story saya. Saya syg KamoO hamizan noh~ =)
So, stop here lina. Esok ada paper AOM n smbg balik study ok!
sementara tu, skg ni tgh tggu my love dtg kolej bawa lagi laok~ hahaha. mknlah smpai berat badan da mula naik! ;p;p

Bubye.

Friday, October 29, 2010

.bile.free.

i'm so tired.

bile nk FREE ni. .

atleast bagilah saya tido pada time yg normal.

kini tido saya. kul4. bru nk lena. 

ni xle jad!!

skg ni mcm2 yg tjadi. 

semua sudah berubah. 

waaaa. T.T

oh! exam.

cepatlah berakhir.

saya dah x sabar.

saya nk FREE. . . .  :(

keadaan sgt tegang buat saya

otak makin lama. makin full.

kena DELETE bendala2 yg da lepas.

berat sgt nk simpan. adoii.

Yg msok bkn kb, amik ko sumer MB pyer.

cepatlah ahad.

nak sangat hari tu b'akhir dgn cepat. (:


Friday, October 22, 2010

.For The Rest Of My Life.

i'm fall in LOVE with Maher Zain 


love this SONG, my papa dedicate this song for me. (: 



I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together in Jannah (syurga)
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart.




my love



* tanx papa